Tredje spillerunde af College Football bød på lutter pligtsejre til de største skoler, men der var trods alt også et par enkelte overraskelser at spore blandt de 25 hold på Associated Press’ rangliste. Vi bringer her en opsummering af resultaterne samt en gennemgang af de mest bemærkelsesværdige resultater!

Inden vi går i gang med holdene fra AP Top 25, så bliver jeg nødt til at dele et hurtigt klip. Appalachian State skulle i weekenden forsøge at hente sæsonens anden sejr efter at de chokerede Texas A&M i forrige uge. Sejren fik de i land på en sidste sekunds Hail Mary, som du passende kan se nedenfor med App States egne radiokommentatorer.

#1 Georgia Bulldogs 48, South Carolina Gamecocks 7

Der var ingen slinger i valsen for Georgia som lørdag tog sæsonens tredje sejr ud af tre mulige. I denne uge var det SEC-rivalen South Carolina som fik ørerne i maskinen. Georgias angreb, og i særdeleshed TE Brock Bowers, var utrolig velspillende, men som det også var tilfældet sidste år, så var det forsvaret som igen var den helt store historie. 3 turnovers fik de produceret, og hvis det ikke havde været for et garbage time touchdown i slutningen af kampen, så havde de fået sæsonens andet shutout. De må tage til takke med at de i sæsonens første tre kampe har holdt deres modstandere til pointgennemsnit på 3,3. Igen i år ser Georgia uhyggeligt stærke ud.

Louisiana-Monroe Warhawks 7, #2 Alabama Crimson Tide 63

Toledo Rockets 21, #3 Ohio State Buckeyes 77

Der er efterhånden kommet godt gang i det Ohio State angreb, som mange havde tårnhøje forventninger til inden sæsonen gik igang. De 21 point i sæsonåbneren mod Notre Dame blev fulgt op med 45 mod Arkansas State, og i lørdags steg pointscoren til endnu et niveau, da Toledo blev sendt hjem med et nederlag på 77-21. QB CJ Stroud skulle kun bruge 3 quarters til at kaste 5 touchdowns, mens Ohio State samlet set fik produceret 763 yards – flest siden 2016 for holdet fra Columbus. Ohio States sejr var desuden nr. 45 i træk mod konkurrenter fra Ohio. Deres sidste nederlag til en in-state modstander var til Oberlin College i 1921.

UConn Huskies 0, #4 Michigan Wolverines 59

Louisiana Tech Bulldogs 20, #5 Clemson Tigers 48

#6 Oklahoma Sooners 49, Nebraska Cornhuskers 14

Fresno State Bulldogs 17, #7 USC Trojans 45

Arkansas-Pine Bluff Golden Lions 7, #8 Oklahoma State Cowboys 63

Youngstown State Penguins 0, #9 Kentucky Wildcats 31

Kentucky Wildcats fik også deres tredje sejr for sæsonen i weekenden, da Youngstown State blev sendt hjem med et nederlag på 31-0. Sejren er som sådan ikke super interessant, da Kentucky var spået til at hive en sejr hjem i den størrelsesorden (bookmakerne sagde 29 point).

Jeg nævner det fordi, at der i weekenden skete noget som aldrig er sket før. Kentucky, Duke, North Carolina og Kansas er nogle af de historisk bedste skoler indenfor College Basketball, som tilsammen har vundet 21 nationale mesterskaber. Det var sågar også tre af de skoler, som udgjorde dette års semifinaler tilbage i marts. Men succesen på basketbanen har aldrig rigtig slået igennem på samme måde i footballregi, hvor især Kansas har College Footballs typiske prygelknabe. Det har dog ikke været tilfældet i år, hvor alle fire skoler er ubesejrede efter de første tre runder, hvilket aldrig nogensinde er sket før!

Missouri State Bears 27, #10 Arkansas Razorbacks 38

#11 Michigan State Spartans 28, Washington Huskies 39

Rundens største upset fandt sted på Husky Stadium, da urangerede Washington Huskies gav Michigan State Spartans et ordentlig lag tæsk. Selve scoren indikerer en tættere kamp end hvad egentlig var tilfældet, da Michigan States to sidste touchdowns faldt til slut i fjerde quarter, hvor Washington var gået på cruise control. Sejren giver Washington en plads som nummer 18 på nyeste AP Top 25 liste, hvor de i de kommende uger får muligheden for at stige betydeligt, da de skal spille en række kampe som favoritter. Sådan er det at være et bare nogenlunde hold i Pac-12.

Omvendt er eventuelle slutspilsdrømme ovre for Michigan State, men jeg tvivler på at de satsede stærkt på det. Det bliver derimod nok en bowlsejr, som skal bruges til at vurdere sæsonen når det hele er ovre.

#12 BYU Cougars 20, #25 Oregon Ducks 41

#13 Miami Hurricanes 9, #24 Texas A&M Aggies 17

San Diego State Aztecs 7, #14 Utah Utes 35

Akron Zips 6, #15 Tennessee Volunteers 63

Texas Tech Red Raiders 14, #16 NC State Wolfpack 27

Texas State Bobcats 7, #17 Baylor Bears 42

South Florida Bulls 28, #18 Florida Gators 31

Liberty Flames 36, #19 Wake Forest Deamon Deacons 37

#20 Ole Miss Rebels 42, Georgia Tech Yellow Jackets 0

UTSA Roadrunners 20, #21 Texas Longhorns 41

#22 Penn State Nittany Lions 42, Auburn Tigers 12

Det er efterhånden sket et par gange, at Penn State får en god start på sæsonen, folk når at få høje forventninger til holdet, hvorefter det hele bare smuldrer. Risikoen er selvfølgelig til stede igen i år, men det har dog også virket anderledes gennemført for holdet fra State College i år. I weekenden blev det til endnu en sejr, da Penn State på Jordan-Hare Stadium, et af absolut sværere steder at spille, gav Auburn en gedigen røvfuld. Løbespillet var velfungerende og producerede hele 245 yards på jorden, ført an af RB Nicholas Singleton som ellers er en true freshman. Sejren sender Penn State op som nummer 14 på nyeste AP liste. De får mulighed for at give deres playoff-chancer et boost om to uger, når de møder #4 Michigan Wolverines.

#23 Pittsburgh Panthers 34, Western Michigan Broncos 13