Selvom runde 5 i College Football ikke bød på de største overraskelser rent resultatmæssigt, så var der stadig rigeligt med store spil. Vi bringer her en samling af nogle af de bedste plays fra den forgangne runde.

Endnu en uge, endnu et hold der bliver tromlet af Michigan Wolverines. I denne uge var det så Nebraska Cornhuskers, som stod i vejen for Michigan, og selvom det var første gang i denne sæson, at Michigan skulle spille en kamp udenfor The Big House, så cruisede de med lethed til en sejr på 45-7.

QB JJ McCarthy endte med at være involveret i tre touchdowns, hvoraf det ene på spektakulær vis gik til WR Roman Wilson, da han nærmest ovenpå en forsvarsspiller fra Nebraska åbnede ballet med kampens første scoring. Michigan har endnu til gode at lukke mere end 7 point ind i en kamp, hvilket også har medført et absurd gennemsnit på 6 tilladte point pr. kamp. Det er bedst på tværs af alle hold, men de er skarpt forfulgt af deres to B1G-rivaler, Ohio State Buckeyes og Penn State Nittany Lions. Men for en god ordens skyld skal det også nævnes, at onde tunger vil mene, at Michigan endnu har til gode at møde et godt hold.

En kandidat til rundens fedeste navn har også sneget sig med på listen, eftersom at WR Squirrel White fra Tennessee Volunteers i weekenden formåede at vende kroppen og hive bolden ind, selvom der var tæt opdækning fra South Carolinas CB Nick Emmanwori.

Selvom Squirrel aldrig selv nåede i endzone i lørdags, så var han med sine 9 grebne bolde for 104 yards stærkt medvirkende til, at Tennessee kunne trække sig sejrrigt ud af opgøret med en sejr på 41-20. De har nu vundet to i streg efter deres skuffende nederlag til Florida, og skal forsøge at holde gejsten oppe, da de i deres tre næste kampe får hænderne fulde med henholdsvis Texas A&M, Alabama og Kentucky.

For anden gang i denne sæson så vi et Georgia Bulldogs mandskab, som ikke bare kørte deres modstander midt over. For tre uger siden var det South Carolina, som først måtte slippe deres føring i tredje quarter, og i denne uge var det så Auburn Tigers, som pressede Georgia helt til det sidste.

Men det var også alt, hvad TE Brock Bowers gad finde sig i, da han med tre minutter igen afgjorde kampen med et touchdown, som havde en masse YAC. Det var hverken første og næppe sidste gang i denne sæson, at vi ser Bowers skabe noget ud af ingenting, og på egen hånd være kampafgørende. Georgia har endnu til gode at opgive førstepladsen på dette års AP Top 25, men hvis ikke at resten af holdet begynder at trække deres læs, så er det muligvis bare et spørgsmål om tid, før nogle af de storspillende rivaler sparker døren ind.

Alabama ligger fortsat og roder rundt på pladser på AP Top 25 listen, som er markant mere kedelige end de er vant til, så det er nok vanens magt fra min side, at jeg fortsat bliver ved at med inkludere dem i artikler som denne. Men ikke desto mindre var der også store spil i deres kamp mod Mississippi State, som berettigede dem til en plads i denne gennemgang.

Et af disse stod først-bænket-så-starter-igen QB Jalen Milroe for, da han fra egen banehalvdel løb hele vejen til pointene og scorede kampens første touchdown. Selvom der er langt til det storspil på quarterbackpositionen, som vi er vant til fra Alabamas side, så var Milroes præstation i weekenden nok til, at det også bliver ham, som starter inde i weekendens kamp mod Texas A&M.

Det skal ikke hedde sig, at disse gennemgange absolut kun skal bestå af offensive spil, så selvfølgelig er der også blevet plads til weekendens vel nok hårdeste hit. QB Jayden Daniels fra #13 LSU Tigers var ellers med nød og næppe sluppet fra to Ole Miss Rebels spillere, og tanken om en ny first down havde måske allerede sneget sig ind i hovedet på ham, men den blev så også slået godt og grundigt ud igen, da S Daijahn Anthony som et andet godstog forcerede kampens første turnover. Daniels fik dog rejst sig flot igen og endte kampen med 414 yards og fire touchdowns, men det var ikke nok til at forhindre et nederlag, da Ole Miss vandt den højtscorende affære med 55-49.

Det var på forhånd givet, at #24 Kansas Jayhawks ville få det svært mod #3 Texas Longhorns, og det endte de også med at få. Kampen endte 40-14 i Texas’ favør, men for en kort stund i anden quarter var det Kansas, som havde heldet med sig. Efter et relativt succesfuldt optionspil fik QB Jason Bean slået bolden ud af hænderne, da han blev tacklet 20 yards væk fra Texas’ endzone. Men bolden røg direkte ned foran RB Daniel Hishaw Jr., som reagerede hurtigt og tog den resten af vejen.

Det endte dog ikke med at anspore nogen stor overraskelse, da Texas ganske problemfrit klarede sig igennem kampen og nu har vundet deres første 5 kampe. Det samme har deres kommende modstander dog også, så der er lagt i kakkelovnen til en decideret topkamp, når Texas i næste runde møder Oklahoma Sooners i the Red River Showdown.

For anden uge i træk var Notre Dame Fighting Irish involveret i en kamp, som først blev afgjort helt til sidst. Men i modsætning til sidste uges skuffelse, så var det denne gang Notre Dame, som endte på toppen. Med lidt over 30 sekunder tilbage, og et pænt stykke inden for field goal range, så slap RB Audric Estime udenom den store trafik i et spil, som helt var designet til at skulle ende sådan.

Det var Estimes anden scoring i kampen og han er nu oppe på 7 for sæsonen. For Notre Dame venter der nu et opgør med Louisville Cardinals, som for første gang siden 2013, hvor Teddy Bridgewater i øvrigt var QB, har vundet deres første fem kampe. Men den kamp, som nok har fået det største kryds i Notre Dames kalender venter ugen efter, hvor deres største rival, USC Trojans, kommer til South Bend i den 64. kamp om the jewelled shillelagh.