Den første spillerunde er årets college football sæson slutter teknisk set først natten til tirsdag, når Duke Blue Devils på hjemmebane tager imod Clemson Tigers. Vi har dog svært ved at vente så længe, så i denne artikel kan du se nogle af de største spil fra åbningsrunden.

En kandidat til rundens lækreste touchdown fandt sted i B1G-kampen mellen Northwestern Wildcats og Rutgers Scarlet Knights, da Ian Strong fra sidstnævnte åbnede ballet med et sublimt catch i hjørnet af endzone. Scoringen lagde fundamentet for en sejr til Rutgers, som dermed matcher deres totale antal konferencesejre fra sidste år, hvor de kun formåede at vinde én enkelt i 9 forsøg.

Prøv NFL GamePass gratis

The Primetime Era blev officielt indledt i lørdags, da Deion Sanders og Colorado Buffoloes besejrede sidste års mesterskabsfinalister fra #17 TCU Horned Frogs i en højtscorende kamp med cifrene 45-42. Kampen havde adskillige gode historier og store højdepunkter. Eksempelvis kastede Colorado QB Shadeur Sanders for over 511 yards med 4 touchdowns til følge, mens Colorado RB Dylan Edwards endte dagen med 159 total yards og 3 touchdowns. Alligevel var dagens mest imponerende spiller nok WR/CB Travis Hunter fra samme hold som de to førnævnte. At der er angivet to positioner er ikke en fejl, da Hunter spillede over 50 snaps på både offence og defence hver især, og selvom han endte dagen med 11 grebne bolde for 119 yards, så var hans mest imponerende spil alligevel en kampvigtig interception nær egen goalline. Det er virkelig en flok store atleter, som Primetime har fået samlet i Boulder.

Nick Saban måtte i denne offseason vinke farvel til sin gamle quarterback, Bryce Young, som blev taget først blandt alle i dette års draft. Der er dog allerede fundet en særdeles spændende erstatning i QB Jalen Milroe, som egentlig har været i Alabama siden 2021, men som nu har fået lagt billet ind på den startende quarterbackplads. Milroe sluttede dagen med 5 total touchdowns, heraf to på jorden og tre gennem luften, og lige netop den kombination har ingen tidligere Alabama quarterback præsteret. Det første blev scoret efter et dårligt snap, hvor Milroe alligevel formåede at tage den 21 yards ind til huset.

Penn State Nittany Lions fik en forventet sejr i deres sæsonåbner mod West Virginia Mountaineers, da de vandt 38-15. Og udover en sejr, så fik de + 100.000 hjemmefans til sidst i kampen lov til at opleve en spektakulær two-point conversion, da West Virginia besluttede sig for at tage et spil fra Andy Reids playbook med tre minutter igen. Man kan undre sig over, at de allerede i første kamp, og i en kamp så de vel og mærke har tabt, vælger et af de (forhåbentligt) mere unikke spil.

Oklahoma Sooners fik også en sejr i deres åbningskamp, da de besejrede Arkansas State Red Wolves med hele 73-0. En sejr der var så voldsom, at heach coach fra Arkansas State, Butch Jones, mod slutningen af kampen måtte trøstes af hans egen spiller. Oklahoma kom hurtigt foran i kampen, herunder på baggrund af et elektrisk punt return fra WR Gavin Freeman (og en tilpas stor misset tackling).

Vi afrunder rundens højdepunkter med noget, som faktisk skete udenfor banen. Det er en stolt tradition for flere collegehold, at maskotten “tvinges” til at tage armbøjninger svarende til det antal point, som hjemmeholdet har scoret. Hvis et hold scorer til 7-0, vil maskotten da være nødt til at tage 7 armbøjninger, og hvis holdet så udbygger til 14-0, så skal maskotten altså tage 14 armbøjninger. Det kan derfor hurtigt løbe op, noget som jeg personligt selv oplevede sidste år, da jeg i Madison, Wisconsin overværede hjemmeholdet vinde 66-7 over New Mexico State Aggies. Det blev dog i særdeleshed trumfet i denne weekend, da Oregon Ducks slog deres egen scoringsrekord med en sejr på 81-7 over Portland State Vikings. Det betød så også, at maskotten Puddles måtte tage hele 546 armbøjninger under kampen, hvilket må siges at være en hård måde at starte sæsonen på.

Afstemning: Hvem vinder mesterskabet i år?

Vi vil afprøve en række nye ting til dette års dækning af college football, som vil blive afsløret undervejs. Vi vil i denne runde vil vi afdække hvilket hold, som Gul Kluds læsere anser som værende den helt store favorit til årets mesterskab. Du kan afgive din stemme i afstemningen nedenfor. Resultaterne vil blive præsenteret blandt næste uges højdepunkter.