Der er lagt op til endnu en uge med masser af kampe i college football, desværre ser det på forhånd ikke ud til at det bliver den mest spændende uge, hvis man er til tætte kampe.

Georgia der er seedet nummer 1, er på Byeweek i denne uge, mens resten af de højest seedede hold møder modstandere der ikke skulle kunne give dem problemer, de er alle favoritter til at vinde kampende med mere end tre touchdowns. Så spændingen skal komme et andet sted fra. Derfor kommer der her en lidt utraditionel optakt til denne uges kampe.

2 Cincinnati – Navy

3 Oklahoma – Kansas

Northwestern – 6 Michigan

Illinois – 7 Penn State

Lad os bare få de “kedelige” kampe overstået. I alle disse lørdagskampe er modstanderne til de seedede hold i elendig form, og har ikke skabt noget stort i denne sæson. Det ligner derfor ren walkover for alle disse fire højt seedede hold. Michigan kan måske blive presset lidt af Northwesterns forsvar, men det bør på ingen måde blive en tæt kamp i “the big house” i Michigan. Så disse kampe bør man kun se hvis man er stor fan af et af holdene, eller håber på nogle vilde offensive spil af “den næste generation” på holdene, der må forventes at skulle spille noget af kampen, når først forspringet er stort nok. Bevares der sker overraskelser hver uge, men i disse 4 kampes tilfælde, ville det være en sensation, hvis en af de seedede hold får et nederlag.

ACC divisionen er tæt! Og derfor er der spænding om udfaldet af den. Clemson har været kæmpe favoritter inden sæsonen kom igang, og Clemson startede også med en høj seedning, som tydede på at alle ventede at de uden problemer ville vinde divisionen uden problemer. Men realiteterne har vist sig at se noget anderledes ud. Derfor kommer de største anbefalinger her, da der er showdown i ACC i denne uge.

Clemson – 23 Pittsburgh

18 NC State – Miami

Georgia Tech – Virginia

Pittsburgh er 5-1, NC State er 5-1, mens Virgina er 3-3 og måske ikke ser ud til at være med i kampen, MEN de har et godt kampskema foran sig, og skal blandt andet til Pittsburgh den 20. november, hvor de potentielt kan drille Pittsburgh.

Ovenpå Clemsons elendige form i år, er døren på vid gab for en ny vinder af ACC, så det kan være divisionen at holde øje med resten af sæsonen, og så må vi se om Clemson kan komme tilbage næste år. Hvis de altså ikke laver en late-season resurgence og vinder resten af kampene, for så kan de endda også nå at blande sig igen!

Herfra skal jeg ikke komme med nogen bud på hvordan det går i disse kampe. De er så svære at forudsige, og holdene kan potentielt slå hinanden på tværs resten af sæsonen, så altså et godt tip herfra, hvis du vil have lidt spænding i denne uge 🙂

Tennessee – 4 Alabama

Denne kamp nævnes her blot fordi der er meget på spil for Alabama. Taber de er deres sæson overstået, i al fald hvis vi taler om deres mesterskabs chancer. Til gengæld må vi sige at der ikke er stor chance for at Tennessee kan drille Alabama i denne kamp, for de er nødt til at stille op med en back-up QB, og selvom dette er en stor “rival-matchup” så er der som sagt ikke mange der regner med Tennessee.

Derfor kan man, hvis man vælger at se denne kamp, i stedet følge udviklingen af Alabamas angreb, hvor man specielt skal holde øje med en spiller, nemlig WR Jameson Williams. Han er “kun” blevet kastet til 45 gange i denne sæson, og har grebet 29 bolde. MEN, han har kun lavet 1 drop, resten af boldene kastet hans vej, har altså ikke været catchable. Han har fået 587 yards, og 6 touchdowns allerede. Og så skal man lige huske på at han rent faktisk er en transfer spiller fra Ohio State! Det vil sige han var ikke rekrutteret til Alabama, men skiftede til dem da han ikke følte sig værdsat nok hos Ohio State. Og det er altså svært at komme ind og tilspille sig en rolle hos Alabama som en transfer spiller! Så var der fantasy football at spille i College Football, så ville det være et godt tip til et pick-up!

8 Oklahoma State – Iowa State

10 Oregon – UCLA

Med disse to kampe kommer vi ud i et lille paradoks. Begge de to seedede hold spiller på udebane, begge er seedede ganske pænt, og de møder begge to useedede mandskaber, der ikke helt har spillet op til deres bedste i alle kampe i denne sæson. MEN begge de seedede hold er underdogs i disse kampe! Bookmakerne tror altså på hjemmesejre i begge kampe, på trods af holdenes placeringer på ranglisterne.

Det er klart at der er grunde til det. Oregon tabte for et par uger siden til Stanford i en vanvittig kamp, og sidste uge var det på ingen måder prangende. Derfor tror man altså på at UCLA, som er 5-2 mod Oregons 5-1 record, kan drille “storebror” i divisionen, og sker det, ja så er PAC 12 divisionen pludselig også i spil!

Oklahoma State er 6-0, men det har været tætte sejre stort set hele vejen igennem, mod hold som Boise, Tulsa og Missouri State (som de slog med 13 point tilsammen..). Deres offense er tungt, og har stort set ingen store spil i arsenalet. Deres forsvar er dog i top 10 i college fodbold, og er grunden til at de er 6-0. Og så skal de til Iowa State! De har et angreb der virker. De completer 74 % af deres kast, RB Breece Hall løber 5,6 yards pr forsøg, og de er 4-2 efter 2 nederlag som de egentlig aldrig måtte løbe ind i. De har tabt til Baylor og Iowa ovenpå personlige fejl, og havde samlet mere end 360 offensive yards end modstanderne i de to kampe. Derfor er troen altså på at Iowa State skaber…hvad skal vi kalde det…en overraskelse (baseret på seedningerne) som de egentlig er favoritter til…? Hvis i forstår?

God weekend derude!