Cleveland Browns har fundet sin nye cheftræner i egen rækker. Klubbens offensive koordinator, Freddie Kitchens, er blevet forfremmet efter en fremragende sidste halvdel af sæsonen.

Cleveland Browns har besluttet sig for den mand, der skal ride klubben videre på den bølge, som man sluttede 2018 af på.

Efter en lang række kandidater er blevet interviewet er valget faldet på en mand, der allerede kender rigtig godt til Browns-mandskabet og har et godt forhold til quarterback Baker Mayfield. Ifølge både ESPN og NFL Network er Clevelands offensive koordinator i den sidste halvdel af sæsonen, Freddie Kitchens, blevet forfremmet til cheftræner. Chris Mortensen fra ESPN var først med meldingen.

Freddie Kitchens blev før 2018-sæsonen ansat som runningback- og assistenttræner, men overtog jobbet som offensiv koordinator efter fyringen af Hue Jackson og Todd Haley. Fra 2007 til 2017 var han blandt andre tight end-træner, quarterback-træner og runningback-træner i Arizona Cardinals.

Dermed har 44-årige Kitchens altså gjort lynkarriere ved på under et år at gå fra positionsktræner til cheftræner.

Midlertidig cheftræner fyret
Hyringen af Kitchens betyder samtidig et farvel til den midlertidige cheftræner, der stod i spidsen for Browns, mens Kitchens var offensiv koordinator.

Den kontroversielle og temperamentsfulde Gregg Williams, der var defensiv koordinator, inden han blev midlertidig cheftræner, er blevet smidt på porten, selvom han førte klubben til de bedste resultater i mange år.

Beslutningen kommer formentlig som et udslag af, at Kitchens vil udpege sine egne trænere.

Efter Browns’ hyring af Kitchens og Broncos’ hyring af Vic Fangio, er det kun Miami Dolphins, New York Jets og Cincinnati Bengals, som mangler at hyre en ny cheftræner.