I sidste uge havde vi hele tre kampe på Viasats kanaler. De bød på i alt 25 touchdowns, og stærkest står selvfølgelig Falcons-receiver Julio Jones med 300 yards. Denne rundens TV-kampe står mere i forsvarets tegn. Først mødes to af ligaens bedste forsvar, når Minnesota Vikings får besøg af Houston Texans. Derefter skal Cowboys’ to super-rookies Dak Prescott og Ezekiel Elliott forsøge at forlænge Dallas’ sejrsstime til fire hjemme mod A.J. Green og Cincinnati Bengals.

Der var mange spørgsmålstegn i Dallas inden sæsonen, og det største var nok, hvordan holdet ville se ud med quarterback Tony Romo på sidelinjen endnu en gang. Rookie-duoen Dak Prescott og Ezekiel Elliott har ført Cowboys til 3-1, og i aftenens sene TV-kamp på TV3+ klokken 22.15 får de besøg af et Cincinnati Bengals-hold, der stadig leder efter rytmen. Receiver A.J. Green er dog i topform, så der er lagt op til et spændende opgør, som du kan læse mere om i denne artikel. Du kan også blive opdateret på aftenens tidlige TV-kamp mellem Minnesota Vikings og Houston Texans ved at klikke her.

Hjemmeholdet har fået en mere end godkendt indledning på sæsonen. Efter et nederlag på 20-19 til New York Giants i åbningskampen, har Dallas vundet tre kampe i træk. Først blev divisionsrivalen Redskins besejret i Washington, og derefter er det blevet til sejre over de mindre prangende mandskaber Chicago Bears og San Francisco 49ers. Men en sejr er en sejr.

Gæsterne har fået en blandet start på sæsonen med to sejre og to nederlag. I første runde trak Bengals det længste strå ude mod New York Jets efter en tæt affære. En uge senere kom Andy Dalton og Co. ned på jorden igen, da Steelers vandt 24-16, og nedturen fortsætte i tredje runde med et nederlag til Denver Broncos. I fjerde kamp kom Bengals tilbage på sporet med en sikker sejr over Miami Dolphins i TNF.

Fortsætter rookie-showet?

Dallas Cowboys-fans oplevede et sandt deja vu, da Tony Romo måtte udgå med en seriøs rygskade i en preseason-kamp mod Seattle Seahawks. Heldigvis for Dallas havde holdet i modsætning til sidste år en fornuftig reserve klar. Faktisk mere end fornuftig. Rookie quarterback Dak Prescott har spillet over al forventning. Han spiller som en rutineret quarterback med en utrolig sikkerhed og har endnu ikke kastet en interception, mens han står noteret for fem touchdowns. Prescott har hurtigt fundet ind i et stærkt samarbejde med stjerne-receiver Dez Bryant, der dog er meget tvivlsom til opgøret. Quarterbacken kaster en hel del til gode gamle Jason Witten og slot-receiver Cole Beasley, der begge har spillet rigtig fint. Men angrebet er centreret omkring løbespillet, hvor NFLs bedste offensive linje og rookie runningback Ezekiel Elliott udgør en giftig cocktail. Elliott var lidt usikker til at starte med, men i de seneste to kampe har han løbet for i alt 278 yards, og Dallas har statistisk set det andet bedste løbeangreb i ligaen.

https://twitter.com/cowboyz_empire/status/784594469718982656

Dallas-angrebet skal op imod et forsvar, der er blandt de bedre i NFL. Bengals’ forsvar har kvalitet på alle positioner. På den defensive linje er Geno Atkins og Carlos Dunlap dygtige til at komme efter quarterbacken, mens linebacker Vontaze Burfict er fremragende, når han har det rigtige fokus. I bagenden er Adam “Pacman” Jones og Dre Kirckpatrick en solid cornerback-duo, mens George Iloka er en udmærket safety. Forsvaret har som sagt talent hele vejen rundt. Det er godt sammenspillet, og spillerne kender sine roller, men har haft problemer med at dække op mod kastet. Det udnyttede både Big Ben og Trevor Siemian til at finde receivere for store spil ned ad banen i Cincinnatis to nederlag indtil videre.

Bengals’ angreb har også haft sine problemer, men generelt er det en enhed med masser af kvalitet. Andy Dalton er en NFL-quarterback på lidt over middel, der år efter år har lagt en smule på sit spil. I denne sæsons første fire kampe har han dog manglet lidt skarphed. Dalton har en fremragende indbyrdes forståelse med wide receiver A.J. Green, der eksploderede i det seneste opgør mod Miami Dolphins, hvor han greb ti bolde for 173 yards.

https://twitter.com/ugafootballlive/status/781748331957587968

Derudover har quarterbacken skulle vænne sig til ikke længere at kunne kaste til Marvin Jones og Mohamed Sanu, men i stedet til Brandon LaFell og rookie Tyler Boyd. LaFell er en middelmådig receiver, og Boyd er en lovende gut, der stadig har masser at lære. Samtidig har tight end Tyler Eifert sin sæsondebut til gode, da han fortsat døjer med en skade. Trods de udfordringer er kastespillet kommet bedre efter det. Desværre kan det samme ikke siges om løbespillet, hvor Bengals rangerer blandt ligaens dårligste. Fjerner vi Jeremy Hills 50-yard-løb mod Broncos i den tredje kamp, har runningbacken snittet sølle tre yards per løb, og Cincinnati virker til at have droppet tanken om at splitte løbene ligeligt mellem Hill og Bernard. Sidstnævnte ser ud til primært at blive brugt på kastespil.

Men måske kan Bengals få gang i løbet mod et middelmådigt Dallas-forsvar, der lever på en “bend but don’t break”-tilgang. Enheden tillader en del yards, men holder modstanderen til relativt få point (19,2 per kamp). Det sker som et resultat af god coaching plus et angreb, der tager meget tid af klokken og derved holder forsvaret på sidelinjen i størstedelen af kampen. Blandt de forreste syv er det meget få, der er dygtige NFL-spillere. Sean Lee er en klog, instinktiv linebacker, som læser spillet godt, og så er Tyrone Crawford en solid defensiv tackle. Holdets pass rush er meget begrænset, men den talentfulde defensive end DeMarcus Lawrence vender i dag tilbage efter overstået karantæne, og han var holdets bedste på det punkt sidste år.

Forsvarets styrke ligger i de bagerste geledder, hvor Brandon Carr, Orlandro Scandrick og Morris Claiborne udgør en rigtig fornuftig cornerback-trio. Scandrick er en fremragende slot-corner (desværre for Cowboys er han skadet), og så er Claiborne begyndt at vise positive takter efter en skuffende start på sin professionelle karriere. Safety Byron Jones er ekstremt atletisk og bruges i flere forskellige roller lige som Tyrann Mathieu hos Arizona Cardinals.

Afgørende matchups

Dallas’ pass rush kommer til at få meget svært ved at genere Dalton i aftenens kamp, og det giver gode muligheder for Green og Co. til at få grebet en masse bolde. Derfor bliver kampens afgørende nøgle, hvem der vinder duellen mellem Cowboys’ secondary og Bengals’ receivere. Green er et monster, så spørgsmålet er, om det er nok at sætte to mand på ham, hvis Dalton har tiden til at finde ham. To dygtige defensive backs bør dog være nok til at begrænse Greens spil bare en smule, hvilket smider ansvaret over på LaFell og Boyd. Deres præstationer kommer til at afgøre kampen.

Vigtige skader

Cowboys: Hjemmeholdet er uden defensive end David Irving. Derudover er Dez Bryant og Orlando Scandrick meget tvivlsomme til opgøret, mens det er uvist, om offensive tackle Tyron Smith og kicker Dan Bailey spiller.

Bengals: Gæsterne er stadig uden tight end Tyler Eifert, mens wide receiver James Wright ikke ser ud til at blive klar. De to offensive linjemænd Jake Fisher og Clint Boling er tvivlsomme, men det tyder på, at de spiller.

Seneste møder

Ligesom i den tidlige TV-kamp hører holdene til i henholdsvis NFC og AFC, og derfor mødes de kun hvert fjerde år. Seneste opgør var en neglebider, hvor Dallas kunne rejse hjem fra Cincinnati med en 20-19-sejr efter et flot fjerde quarter.

Samlet vurdering

Kampen bliver helt tæt og afgøres først til aller sidst, men Dez Bryants skade giver fordelen til gæsterne. Bengals vinder 23-20.