Gul klud har taget en snak med John Sheeran, der dækker Cincinnati Bengals for SB Nation. Her faldt snakken blandt andet på Bengals draft, hvilke needs de mangler at få dækket samt udsigten til den kommende sæson.

Hvordan synes du, at draften gik for Bengals?

John Sheeran: Jeg synes, at det gik ok. Vi vidste, at Bengals ville tage Chase. Jeg tror, at de havde en fornemmelse af, hvad man ville senere. Der var nogle navne, som var lidt overraskende. Vi vidste ikke, at de ville tage Jackson [Carman]før et par timer inden 2. runde startede.
Der var ikke så meget snak om Tyler Shelvin, fordi han valgte at sidde over i sidste sæson men der var et par Senior Bowl spillere, der blev nævnt. Blandt andet blev der snakket om Cam Sample og D’ante Smith. Vi havde på fornemmelsen at de ville vælge en kicker i draften – Det kom lidt bag på os, at de tog Evan [McPherson] i 5. runde men de var bange for, at et andet hold ville vælge ham.

Deres retning var ret klar, nogle af navnene var lidt overraskende. Det var en fin draft uden nogle rigtig dårlige valg. Folk har givet holdet lidt kritik for valget af Jackson, men de fik en del kvalitetsspillere på nøglepositioner.

Tidligere offensiv linjetræner hos Bengals, Paul Alexander, havde trænet Jackson Carman og havde ham angiveligt rangeret i første runde, mens andre havde ham i 3. Var han et reach?

De fik ham med #46 og det er en del bedre end #38. De sagde, at de var klar til at tage ham som #38, så at de fik handlet tilbage og hentet to yderligere 4. rundervalg samtidig med Carman var god værdi.

Det er lidt mærkeligt, for de må have vidst, at de stadig kunne få ham senere. Og hvis man vidste det, så må man stille lidt spørgsmålstegn ved holdets egen evaluering af spilleren. Han kan helt sikker blive en god spiller, han er ung, han er atletisk og han ligner en NFL spiller. Under FranK Pollack [ny offensiv linjetræner for Bengals], kan han helt sikkert blive solid.

Der er dog et par valg om året – specielt Drew Sample sidste år – Hvor, hvis du synes noget om spilleren, mens andre ikke gør, så siger det mere om dig end om andre. Nogle gange går det, andre gange ikke.

Men han kommer til at spille højre guard, sandsynligvis mellem Trey Hopkins [center] og Riley Reiff [Højre tackle], så han får lidt hjælp i starten. Men at handle tilbage og få lidt ekstra picks hjælper lidt.

Det var ikke et forfærdeligt reach, men det er noget, de er nødt til at være opmærksomme på. Deres evaluering ift alle andres hold.

Fansne ville måske hellere have haft en Liam Eichenberg, Dillon Radunz eller Sam Cosmi – Projekterer Jackson bedre som højre guard end de andre?  

Ja, han projekterer bedre som G end som T. Hans størrelse er ikke helt så stort et problem, som folk gør det det til. Han har 33 inch arme, både målt af Alexander og Clemson. Han er atletisk, men han er lidt hakkende i hans fødder, og han kan blive slået af fart. Det så vi en del hos Clemson. Men han var ung og spillede mod elite spillere, så det er at forvente, når han er så ung.

Han er der ikke helt som pass protector. Men han har hænderne til at blive god i NFL, når han får lidt vejledning. Den mangel på fart i fødderne i sin kickslide vil blive skjult en smule på Guard positionen.

Han har hovedet og hænderne til at klare overgangen til guard, hvor Bengals har et højt behov.

Der blev snakket om Sewell vs Chase. Traf Bengals den rigtige beslutning?

En del af diskussionen var hypotetisk. Hvis du tager Sewell, hvilke wide receivers kunne man så forvente var tilbage på bordet. Der var nok ikke mange af os, som forventede, at Terrace Marshall stadig var på bordet, da Bengals valgte. Selv Elijah Moore faldt langt ned i anden runde og Dyami Brown var også en mulighed.

Men hvis de fik muligheden for at vælge igen, så ville de gøre det samme igen. Sådan som football udvikler sig er det mere vigtigt at få en elite receiver end elite talent på den offensive linje. Det var ikke lige nemt at sælge til fansne pga. skaden til Joe Burrow, men hvis du har valget mellem en elite spiller på begge positioner, så tager du en receiver 9 ud af 10 gange. LSU sammenhængen er en bonus, men det er ikke afgørende.

I min mening er værdien for en elite receiver højere end en elite offensiv tackle uanset hvor god Sewell er.

Med en ny offensiv linje, hvordan ser du så Bengals chancer i AFC North?

Browns havde en fed draft. Ravens er gode i deres scouting afdeling og [Eric] DeCosta er en kvalitets GM. De to hold er begge de bedste i divisionen. Men de har stadig to QBs, som stadig skal bevise en del i den kommende sæson.
Baker Mayfield tog et skridt i sidste sæson, men han mangler at etablere sig som en kvalitetsspiller, hvis de skal slås med Bills og Chiefs. Det samme med Lamar, hvor vi skal se ham udvikle sig til en mere konsistent passer.  Jeg elsker Lamar Jackson og han er sjov at se spille, men indtil han for alvor udvikler sit kastespil, kommer Ravens ikke til at blive en ægte udfordrer til de to hold.

Bengals er på vej med Burrow og har nu tre meget dygtige receivere ligesom de havde i 2015 sæsonen.
Lige nu er Ravens og Browns på toppen og indtil Bengals indløser deres potentiale vil de stadig være bagud.

Hvor stor en faktor er LSU sammenhængen mellem Burrow, Moss og Chase?

Burrow kan skabe kemi med alle. Sidste år var der god sammenhæng med Tee Higgins, som næsten endte med en 1000 yardssæsoner. LSU sammenhængen er kun en bonus. Det kommer nok ikke til at gøre den helt store forskel.

Man kan argumentere for, at Burrows opstart til sæsonen kommer til at være påvirket af skaden, og derfor kan det være en lille fordel i den kommende sæson.

Nu hvor draften er overstået kommer der en lille ny runde af free agency. Hvilke behov skal Bengals adressere og har du nogle specifikke spillere i kikkerten?

Der er en del navne, som er blevet forbundet med Bengals før draften. Der har været snak om Nick Easton [tidligere Saints guard] og Brett Jones [tidligere center hos Minnesota Vikings].

De er ikke blevet hentet endnu da man enten ikke ville påvirke formularen for kompensationspick eller for at holde draften åben.

Ellers signer de en defensiv linjespiller. Lige nu har de 16 DL spillere på holdet. De tager typisk kun 14-15 med til TC, en det er med vilje, at de har så mange på holdet. De vil ikke gå ind i næste sæson med skader, som det skete sidste år, hvor de hentede spillere fra gaden og blev straffet for det.

Lige nu har de 8 pladser tilbage på holdet 82 spillere. Jeg gætter på mindst en IOL og en DL.  

Lige nu vil mange pege på WR som den bedste positionsgruppe hos Bengals – Hvad ser du ellers er Bengals styrker:

WR er meget top heavy. De har tre rigtig gode startere, men bag dem mangler der noget kvalitet og derfor var der også mange som forventede at de gik dobbelt receiver i draften. Det gik en anden vej og endte også kun med at hente en enkelt anden receiver efter draften.

læs også: Bengals sikrer cornerback-hjælp med Awuzie

Hvis jeg skal pege på en anden positionsgruppe, så synes jeg at Bengals er stærke på safety positionen med Jessie Bates – en af ligaens bedste overhovedet – og Von Bell. De udgør sammen en af ligaens bedste starterduoer. Bag dem har vi Ricardo Allen og Brandon Wilson, som begge bidrager på hver deres måde som både lederskab og på special teams.

Hvordan ser du næste sæson gå?

Alle spår på baggrund af, at holdet kan holde sig frisk, men det kan de færreste. Men jeg tror, at de lige nu er bedre rustet, hvis der skulle komme skader. De har flere spillere på holdet, som kan dække for potentielle skader.

Jeg synes specielt, at der er sket noget på den offensive linje. De er kommet af med Bobby Hart, Alex Redmond og formentlig Michael Jordan, der ikke forventes at være en del af det endelige hold. Sammenholdt med den nye offensive linjetræner, så står Bengals rigtig godt.

De skal nok ikke regne med at komme med i slutspillet, medmindre de lige klarer sig med som enten 6. eller 7. seed. Jeg tror, at Bengals kommer til at være et underholdende hold at følge, og de kommer nok til at flirte med en 7-8 sejre.