Matt Forte har efter 10 år i NFL besluttet sig for at stille støvlerne på hylden. Alt-mulig-manden, der mestrede stort set alt på running back positionen, satte flere rookie hold rekorder i Chicago, og fulgte det op med en række formidable sæsoner.  

Matt Forte spillede sin college football for Tulane University og blev valgt i 2. runde af 2008 draften af Chicago Bears, hvor han spillede 8 glimrende sæsoner. Han etablerede sig hurtigt som en af NFLs bedste “dual-threat” running backs, som er den type af running backs, der udmærker sig ved også at være god til at gribe bolden. Han vil blandt andet blive husket for 2014 sæsonen, hvor han satte rekorden for flest grebne bolde gennem sæsonen, af en running back med 102.

 

Bears valgte efter 2015 sæsonen, at de ikke ønskede at forlænge med Forte, der netop havde rundet de 30 år, som ofte bruges som “udløbsdatoen” for running backs. Forte skrev efterfølgende under på en 3-årig kontrakt der var $12 millioner dollars værd med New York Jets. Han havde en stabil 2016 sæson for Jets, men tabte grundet en frustrerende knæskade niveau i 2017 sæsonen. Det dalende niveau gav plads til unge Bilal Powell, som overtog starter positionen.

 

 

Matt Forte kan efter 10 rigtig fine år, se tilbage på en karriere, mange vil være misundelige på. Han slutter af med 9796 løbe yards og 54 løbe touchdowns. Dertil kommer hans 4672 gribe yards og 21 gribe touchdowns. Han blev gennem sine år, valgt til 2 pro bowls (2011 & 2013).