Justin Fields kalder Lamar Jackson et forbillede for unge afroamerikanere, der drømmer om at spille quarterback i NFL.

Chicago Bears og Baltimore Ravens mødes på Soldier Field kl. 19.00 i aften (21.11.21, red.) dansk tid. Det er først og fremmest et opgør mellem to af ligaens mest omtalte og talentfulde unge quarterbacks i form af Lamar Jackson og Justin Fields – såfremt førstnævnte bliver sin sygdom kvit.

Mens Lamar Jackson allerede har bevist sit værd i NFL, er Justin Fields i færd med at finde fodfæste blandt de professionelle. Og efter en svær start er Fields begyndt at levere varen og vise prøver på sit særlige talent. Før 11. spillerunde har Fields kastet for 1.282 yards og fire touchdowns, mens han har løbet for 288 yards og yderligere to scoringer.

I optakten til Bears og Ravens’ indbyrdes opgør blev Justin Fields spurgt ind til Lamar Jackson og betydningen af hans dynamiske spil i NFL, hvortil han svarede:

– Lamar Jackson er en unik spiller, som har modbevist alle og enhver, der betegnede ham som ‘en runningback’. Og selv når han løber med bolden, er han bedre end flere runningbacks og receivere i NFL. I min optik er han én af ligaens absolut bedste spillere.

Justin Fields betonede også, at Lamar Jackson gør en stor forskel for unge afroamerikanere, som drømmer om at spille quarterback i NFL:

– Han (Lamar Jackson, red.) er et fantastisk forbillede og han har vist os vejen til succes. Det er fantastisk at se, at stadig flere afroamerikanske quarterbacks beviser deres værd i NFL. Vi er en bølge af nye, dynamiske talenter, som beviser, at der er andre måder at spille quarterback på, udtalte Justin Fields til Chicago Bears’ pressekonference.

Lamar Jackson er meldt tvivlsom til aftenens opgør på grund af sygdom – og ifølge ESPN er det – i skrivende stund – 50/50 om han kommer til at spille.