Den mangeårige ejer af Carolina Panthers, Jerry Richardson, sov stille ind i sit hjem i Charlotte onsdag i en alder af 86 år.

Jerry Richardson var en af de mest indflydelsesrige ejere i NFL, inden en skandalesag tvang ham til at sælge det hold, han selv var med til at starte.

Richardson blev den første tidligere spiller i NFL siden George Halas for Bears, der også blev holdejer, da han lykkedes med at få Panthers ind i ligaen i 1993. Jerry Richardson spillede to sæsoner i NFL, og nåede at vinde NFL-mesterskabet med Baltimore Colts i 1959, hvor Richardson tilmed greb et touchdown.

Efter de to sæsoner ville Richardson andre veje og startede i restaurationsbranchen. Det må man sige var et godt valg, da Richardson her skabte en formue udover det sædvanlige. Richardson brugte senere mange år på at overbevise NFL om at placere et hold i Carolina, hvilket så endeligt lykkedes i 1993.

Carolina Panthers begyndte at spille med i 1995 og Richardson fik hurtigt bygget holdet op til at være en et af de stærkeste i NFL. Samtidig var han selv en af de mest indflydelsesrige enkeltpersoner i ligaen.

Selvom Richardson har status som en af de større personligheder i NFL-historien, så har han alligvel fået et lidt blandet ry, efter en skandalesag tvang ham til at trække sig som ejer og sælge Panthers. Richardson solgte holdet i 2018, men kommenterede aldrig selv på de ting han blev anklaget for. Senere blev en statue af Richardson foran stadion fjernet, af frygt for at den ville blive ødelagt efter skandalesagen kom frem.

Læs også: Upassende opførsel bliver dyrt for NFL ejer

Læs også: Ny ejer på plads i Carolina

Richardson lovede at Panthers ville vinde en Super Bowl indenfor de første ti år, men det skete dog desværre for ham ikke. Dog nåede holdet den store kamp i både 2003 og 2015. Herunder kan du se flere tidligere Panthers spillere, og personer i NFL generelt, sende en hilsen til Richardson.