Han var en af de mest eftertragtede free agents og nu har Justin Houston fundet sin nye arbejdsgiver.

Den 32-årige pass rusher har skrevet under på en et-årig aftale med Baltimore Ravens, hvor han skal hjælpe et hold, der står med flere spørgsmål på positionen.

Den samlede værdi af aftalen kan beløbe sig til 4 millioner dollars, eller omkring 25 millioner kr, og ifølge tv-stationen ESPN, så afslog Houston angiveligt “betydeligt større beløb” fra andre hold for at komme til Ravens med håb om at vinde en Super Bowl.

Den erfarne Edge-spiller var måske den mest attraktive tilbageværende spiller på markedet og har haft fire sæsoner i træk med mindst otte sacks. Sidste år for Colts leverede han otte sacks og 12 quarterback-hits med hele to safeties.

Houston vil omgående forstærke Ravens pass rush, der mistede sine to bedste spillere på positionen, da Pro Bowl linebacker Matthew Judon tog til Patriots, og Yannick Ngakoue rykkede til Raiders.

Samtidig træder han for første gang i sin karriere ind i en mentor-rolle, når han skal oplære Ravens rookies Odafe Oweh (1. runde) og Daelin Hayes (5. runde) i kunsten at jagte quarterbacks.

Ravens har dog også erfarne kræfter på positionen i form af Tyus Bowser og Pernell McPhee, som forventes at være startere fra dag 1, mens Houston bliver det man kalder en “situational pass rusher”, altså en spiller, der kommer ind, når det forventes at modstanderne vil kaste bolden. Oweh har imponeret i træningslejren og er et fysisk monster, og det er vigtigt for Ravens at han hurtigt omsætter sin college-succes til det samme i NFL.

Justin Houston har 97½ sacks i karriere, og er nr. 3 på listen over flest sacks blandt aktive spillere. Kun Von Miller (106) og JJ Watt (101) har flere. Han førte NFL i sacks med 22, kun 0,5 fra Michael Strahans officielle NFL-rekord.