Det har ikke været en succes for Arizona Cardinals at tilknytte den offensive tackle Marcus Gilbert. Han har endnu ikke spillet en kamp, og nu går han på pension.

Mandag kom den noget overraskende melding fra Marcus Gilbert på twitter, hvor han offentliggjorde sit farvel til NFL.

Beslutningen kommer efter to år hos Cardinals, hvor han ikke har spillet en eneste kamp for dem.

Efter han blev valgt af Pittsburgh Steelers i anden runde af 2011-draften, spillede Gilbert otte sæsoner i Pittsburgh, inden han skrev kontrakt med Cardinals i 2019.

I sit tweet takkede han Steelers for at give ham muligheden for at “udleve sin drøm”, og skrev også at han nød sin tid i Arizona og ønskede dem held og lykke.

Den 33-årige Gilbert gik glip af 2019-sæsonen, da han efter sin ankomst til Arizona pådrog sig en knæskade inden sæsonen, og sidste år valgte han frivilligt at springe sæsonen over via NFLs Covid-19 skadesliste.

I stedet blev de to tackle-positioner primært varataget af D.J. Humphries og Kelvin Beachum sidste år, men med Gilberts udmelding ændrer draftbilledet sig for Cardinals, der nu skal kigge i den retning i den kommende weekends draft.

Cardinals har pick 16 i første runde og pick 17 i anden, men vælger så ikke igen før i 5. runde. Så man kunne godt forestille sig, at de gik efter en offensive tackle med et af de to picks.

Læs også: Hvor mange picks har dit hold og hvornår.

I sine otte år i Pittsburgh startede Gilbert 87 kampe for klubben, men blev aldrig den store stjerne. Alligevel håbede Cardinals, at han kunne stabilisere højre side af linjen, da de hentede ham ind.

Det kan vi konkludere nu, at det skete ikke.