Andreas Knappes drøm om NFL lever stadig, men der venter en hård training camp i Denver. Vi tager et kig på danskerens chancer for at komme på holdet i Denver.

Lørdag starter sæsonen for Denver Broncos, når holdets veteraner møder ind til training camp, og for danske Andreas Knappe betyder det også, at jagten på en plads på holdet går ind i en afgørende fase. Derfor har vi taget et kig på tackle-situationen i Denver for at se nærmere på Knappes chancer for at komme på holdet.

I skrivende stund har Denver Broncos otte offensive tackles på kontrakt samt Billy Turner, som på Broncos’ officielle hjemmeside er listet som guard/tackle. I realiteten er han nok mest en spiller til guard-positionen, så derfor ser vi bort fra ham her. Lad os kigge på Knappes konkurrenter.

Garrett Bolles, 26 år, I NFL siden 2017
Bolles blev valgt af Broncos i første runde af 2017-draften og havde en udmærket om end ikke fremragende rookie-sæson. Han spiller på venstre side af den offensive linje, og han er fremtidens mand. Reelt set er han og Knappe slet ikke i konkurrence.

Vurdering: Urørlig

Jared Veldheer, 31 år, I NFL siden 2010
Veldheer er ved at være oppe i årene, men har før vist sig som en glimrende tackle. Han er ikke i toppen af NFL, men han er habil og kan gøre et solidt stykke arbejde for Broncos på positionen som højre tackle. Det virker usandsynligt, at Veldheer ikke ender blandt de 53 spillere i Broncos’ endelige trup.

Vurdering: Sikker

Menelik Watson, 29 år, I NFL siden 2013
Watson sad på positionen som højre tackle hos Broncos sidste år, men han gjorde det ikke særlig godt, hvilken også er en af grundene til, at man har hentet Veldheer ind fra Cardinals. Watson skal håbe på, at han spiller som den tredjebedste tackle i training camp eller at han kan gøre sig som guard. Ellers er han formentlig færdig hos Broncos – måske i NFL.

Vurdering: Bliver fyret

Cyrus Kouandjio, 24 år, I NFL siden 2014
Kouandjio spillede i sæsonens sidste kamp og gjorde det hæderligt. Han har erfaring og ligner umiddelbart en rigtig stærk kandidat til positionen som holdets såkaldte swing tackle – En reserve, der kan spille både på højre og venstre side af linjen.

Vurdering: Swing tackle eller fyring

Elijah Wilkinson, 23 år, I NFL siden 2017
Wilkinson brugte tid både på Broncos’ practice squad og 53-mands trup i sidste sæson. Den 23-årige tidligere Massachusetts-spiller har overbevist trænerne om, at han skal have en chance mere, men hans bedste chance er nok en plads på holdets practice squad.

Vurdering: Practice squad eller fyring

Leon Johnson, 23 år, I NFL siden 2018
Johnson er rookie og blev ikke draftet i draften i maj. Han får svært ved at komme på holdet og skal måske sætte sin lid til skader, hvis han skal have chancen.

Vurdering: Bliver fyret

Jeremiah Poutasi, 23 år, I NFL siden 2015
Poutasi bliver ofte nævnt som guard i stedet for tackle, men på Broncos’ officielle hjemmeside er han listet som tackle. Poutasi har døjet med skader og blev bænket i sin rookie-sæson hos Tennessee Titans, så hans chancer beror på, om han kan holde sig skadesfri og vise, at han har forbedret sig efter ophold hos Tennessee, Jacksonville og Los Angeles Rams.

Vurdering: Bliver fyret

Hvor efterlader det Knappe?
Garrett Bolles og Jared Veldheer er begge så godt som sikre på at komme i 53-mandstruppen. Det efterlader en position som swing tackle, samt formentlig en plads på holdets practice squad.

Hvis Menelik Watson ikke lykkes med at sikre sig en plads på holdet kan Knappe formentlig sætte sig på én af de to pladser. Det vil i så fald betyde, at den 27-årige dansker skal slå enten Kouandjio eller Elijah Wilkinson i training camp. Bestemt ikke en umulig opgave, men der venter hårdt arbejde i den næste måned.

Her på Gul Klud kipper vi med Dannebrog og håber på det bedste.

 

 

1 KOMMENTAR

  1. Knappe er på første depth chart lister som 3rd RT. Veldheer er 1st og Turner er 2nd. Knappe er foran Leon Johnson, og de øvrige konkurrenter er listet primært på LT positionen. Denne første depth chart skal nok tages med en del usikkerheds moment, men I ovenstående gennemgang var Turner vurderet til Guard, og er listet som Tackle i første depth chart, så en del usikkerhed om hans forventet rolle. Skulle Turner blive flyttet fra RT, så ser det pludselig fornuftigt ud for Knappe.

Comments are closed.