Kan Dallas Cowboys endelig få skovlen under Tom Brady? Eller vinder Brady sit ottende opgør i træk mod NFC East holdet.

Den sidste kamp i Wild Card-runden spilles mandag, hvor Tampa Bay Buccaneers tager imod Dallas Cowboys.

Ja den er god nok, Dallas Cowboys har simpelthen aldrig formået at slå Brady, der inden denne kamp er 7-0 imod Dallas. Derudover har Cowboys også en anden grum statistik at forholde sig til, hvilket lyder på 30 år uden en slutspilssejr på udebane. Bliver i år endelig enden på den negative stime for Cowboys? 
De to hold mødtes også i første runde i 2022-sæsonen, hvor det blev til en sejr på 19-3 til Buccaneers, i den kamp kunne Cowboys ikke få noget til at fungere, men meget har selvfølgelig ændret sig for begge hold siden da.

Cowboys sluttede sæsonen 12-5, mens Buccaneers som det eneste slutspilshold har en negativ record med 8-9, hvilket også er grunden til, at Cowboys må anses som favoritter. Dog har de to hold har det tilfælles, at de begge sluttede grundspillet ganske skuffende, så denne slutspilskamp er en perfekt mulighed for at komme stærkt tilbage. På papiret ligner det også en meget tæt kamp, hvor Cowboys måske har en lille fordel, men når Tom Brady er i slutspillet må man aldrig dømme ham ude.

Selvom Bucs kun er humpet ind i slutspillet med otte sejre, så er der bestemt ingen, der har lyst til at møde the GOAT i slutspillet, i hvad der måske kan være hans sidste sæson. På trods af de kun otte sejre, så havde Brady stadig en fin sæson rent statistisk, hvor det blev til 4694 yards, 25 touchdowns og ni interceptions, hvilket er færreste siden han kom til Tampa.

Dak Prescott har ikke set alt for godt ud i slutningen af sæsonen, hvor han har kastet en håndfuld interceptions. I sæsonen nåede han op på 23 touchdowns og hele 15 interceptions og har kastet to interceptions i tre ud af de seneste fem kampe. Bl.a. spillede han virkelig skidt i de to sidste grundspilskampe, hvor han endda mødte hold, der intet havde at spille for. Han havde det især svært i sidste uge mod Commanders, hvor han kun kastede for 128 yards på 37 forsøg. Cowboys har for alvor brug for, at Dak finder et noget højere niveau frem, hvis de vil videre til Divisional runden.

Nyt på skadesfronten

Begge hold har godt styr på helbredet inden slutspilskampen. Cowboys har blot én spiller helt ude af opgøret, CB Trayvon Mullen.

Hos Buccaneers har man slet ingen spillere meldt helt ude af opgøret, men dog er der en håndfuld spillere listet som tvivlsomme, og så er både OL Nick Leverett og TE Kyle Rudolph meget tvivlsomme. Af nævneværdige  tvivlsomme spiller er bl.a. CB Carlton Davis, S Mike Edwards,  Robert Hainsey, S Keanu Neal, S Logan Ryan, OT Donavan Smith og DT Vita Vea.

Hold øje med…

Brady mod Cowboys presset

Brady har været utroligt god mod blitzen i år, hvor han har otte touchdowns og ingen interceptions. I denne kamp bliver det også vigtigt for Brady at kunne slå presset, da Cowboys sender ekstra folk mod quarterbacken på 27% af spillene, hvilket er i den lidt højere ende. Derudover har Dallas også hele fire spillere med flere end seks sacks, heriblandt Dorance Armstrong og selvfølgelig Micah Parsons, der fik Brady ned to gange sidst de to hold mødtes. Kan Cowboys komme ind og ramme Brady, og få ham til at føle presset, så har de langt større chance for at vinde. Men bliver de for aggressive, så har Brady i denne sæson bevist, at han har stor succes mod netop blitzen. 

Hvilken hold vinder på jorden?
Buccaneers har ikke haft særligt meget succes på jorden i år, hvor Fournette har flest yards med 668. Fournette har blot haft én kamp i år med mere end 100 yards, men det var også lige præcis mod Cowboys, der ikke har været skræmmende gode mod løbet. Måske har “playoff-Lenny” mere slutspilsmagi i posen. Hos Cowboys har man derimod et virkeligt stærkt løbeangreb med Elliott-Pollard duoen. især Pollard har imponeret og fået sit helt store gennembrud i denne sæson med over 1000 yards. Tilsammen har de to løbet for 1883 yards, så Tampa Bay løbeforsvaret, hvilket statistisk er placeret i midten af tabellen, for nok at se til i denne kamp.


Forudsigelse

Jeg forventer en helt tæt kamp når disse to hold tørner sammen mandag aften. Dallas kommer ind til kampen med den bedste record, men har ikke noget slutspilssucces at læne sig op ad. Slutspilssucces har Brady haft i +20 år og Bucs vandt jo også Super Bowl for et par sæsoner siden, så på den konto fører de helt sikkert, men ikke meget har fungeret optimalt for Tampa Bay i år.
Dog har Bucs og Brady haft godt styr på Cowboys i de seneste par møder, og Brady har som nævnt aldrig tabt til dem. Kigger man kun på papiret så bør Cowboys vinde denne kamp, men mon ikke Brady har lidt mere slutspilsmagi i ærmet. Hvis han står med bolden med 2 min tilbage og chancen for at vinde, så skal der meget til for at det ikke lykkedes for ham. Jeg tror på, at Brady og Bucs er mest kølige, og at Dak’s interception problemer fortsætter i denne kamp.

Buccaneers vinder 24-20