Coliseum i Oakland danner rammerne for tiende spillerundes første opgør, når Raiders (4-4) tager imod divisionsrivalerne fra San Di… Los Angeles* Chargers (4-5).

Efter at have spillet fem kampe i træk på fremmet græs, var Oakland Raiders tilbage på Coliseum i niende spillerunde. Her lykkedes det for Jon Grudens tropper at slå Detroit Lions med 31-24 efter en stærk præstation af rookie running back Josh Jacobs, der løb for 120 yards og to touchdowns.

Los Angeles Chargers kommer ligeledes med momentum i bagagen efter en overbevisende sejr på 26-11 over Green Bay Packers. Særligt Chargers’ forsvar leverede en magtdemonstration ved at holde Aaron Rodgers og co. til sølle 184 (!) offensive yards.

Seneste nyt på skadesfronten

Oakland Raiders’ startende center Rodney Hudson døjer fortsat med de ankelproblemer, der senest holdt ham ude af opgøret mod Detroit Lions. Det var første gang, at Hudson missede et opgør siden december 2015. Derudover har hverken receiver Dwayne Harris (fodskade) eller defensive end Josh Mauro (lyskenproblemer) medvirket i denne uges træningssessioner.  

Hos gæsterne er der tvivl om seks spillere, der har siddet uden for træningssessionerne i denne uge på grund af skader. De mest profilerede er linebacker Denzel Perryman, som har startet i de seneste syv kampe for Chargers, og defensive end Brandon Mebane. Begge spillere døjer med knæproblemer.

Hold øje med…

Kan Chargers’ forsvar følge op på den flotte præstation mod Raiders?

Som nævnt indledningsvist leverede Los Angeles Chargers’ forsvar en sjælden magtdemonstration i sidste uge. Her præsterede Joey Bosa og Melvin Ingram for 1,5 sacks hver – og den defensive linje var generelt dominerende og stærkt medvirkende til den flotte sejr. Spørgsmålet er nu, om præstationen er en anomali, eller om Chargers endelig har fundet formen? Joey Bosa er fortsat den eneste spiller på Chargers’ forsvar, som har leveret minimum 2,5 sacks for sæsonen, og forsvaret står noteret for ottende færrest turnovers (1,1 i gennemsnit pr. kamp, red.) i NFL. Nu møder de Raiders’ offensive linje, der har tilladt næst færrest sacks (9) og færrest quarterback hits (16) i ligaen.

Fortsætter Josh Jacobs sin ’offensive rookie of the year’ kampagne?

I forlængelse af ovenstående pointe har Los Angeles Chargers’ løbeforsvar ligeledes været relativt dårligt i 2019. Således har forsvaret tilladt 114 yards pr. kamp i gennemsnit, hvilket rækker til en plads i den nederste tredjedel. I sidste runde mod Packers’ ellers frygtede runningback-duo, holdt enheden imidlertid fast og tillod blot 45 løbede yards. Derfor bliver det interessant at følge, hvilken version af Chargers-forsvaret, der tropper op i Oakland, da værternes running back Josh Jacobs er brandvarm. Jacobs står foreløbigt noteret for syvende flest løbede yards (740) og femte flest touchdowns (5) i NFL blandt running backs, mens han endnu ikke har fumblet i sin debutsæson. De flotte tal understreger hans åbenlyse kandidatur til prisen som årets bedste offensive rookie – og samtidig understreger det, at Chargers’ forsvar er nødt til at fortsætte takterne fra Packers-opgøret, hvis de vil have en sejr med fra nattens opgør. 

Spiltip

Artikelserien udgav en special i forbindelse med weekendens London-opgør, og her ramte vi plet for sjette gang i træk. Det kan vi takke Gardner Minshews mange (sene) kastede yards for.

Jeg tror, at vi får en lavtscorende affære, hvor nerverne kommer til at spille en rolle. Der er som nævnt tidligere alt på spil. I den forbindelse giver Danske Spil odds 1.85 på under 49,5 point. Spillet kan findes via dette link.

Spil ansvarligt.

Pick

Det er to ekstremt jævnbyrdige mandskaber, der mødes i nat. Det afspejler sig også ved, at både Raiders og Chargers er pisket til sejr for at holde fast i slutspilsdrømmene. Jeg forventer derfor et tæt opgør, hvor der ikke bliver givet ved dørene – og hvor hjemmebanefordelen bliver udslagsgivende.

Oakland Raiders vinder med 20-17.