Det niende mandagsopgør i denne sæson står mellem to skadesramte mandskaber. Ravens er 5-3 og skal forsøge at holde fast i førstepladsen i AFC North. Saints er 3-5 og kan med en sejr pludselig begynde at drømme om en divisionstitel i den mudrede NFC South.

Både Saints og Ravens har momentum med ind til denne kamp efter overbevisende sejre i ottende spillerunde. Saints kommer med en dominerende præstation i baggagen, da de totalt dominerede Raiders og vandt med hele 24-0. Udover den imponerende forsvarspræstation i sidste uge, så leverede Alvin Kamara også på højt niveau med hele tre scoringer. Kamara greb bolde for 96 yards og løb for 62 yards imod Raiders og var ganske enkelt den dominerende faktor på Saints’ angreb. Indtil videre i sæsonen har Kamara været habil til at skaffe yards, men imod Raiders kom han for første gang i sæsonen på tavlen med scoringer, hvilket er en trend Saints håber fortsætter i kampen mod Ravens.

Andy Dalton er også blevet udnævnt til permanent starter nu, selvom Jameis Winston er sin skade kvit. Dalton spillede udmærket mod Raiders uden at være prangende, her er det igen Alvin Kamara Ravens skal have deres primære fokus på. Saints vil helt sikker gøre alt for at bygge videre på det momentum de har fået med den overbevisende sejr over Raiders, og med endnu en sejr i aften, så kan de så småt begynde at øjne en divisionstitel. Dog har Saints endnu ikke vundet to kampe i træk i år, hvilket de vil gøre alt for at ændre i aftenens kamp.

Ravens vandt i sidste uge deres torsdagskamp mod Buccaneers, hvilket bragte holdet op på to sejre i træl for første gang i sæsonen. Med torsdagskampen i sidste uge har Ravens nu også haft ekstra lang forberedelsestid til opgøret mod Saints, hvor de skal forsøge at bygge på det momentum de har fået de seneste par uger. Ravens havde ellers lidt startvanskeligheder mod Buccaneers, hvor de uden held forsøgte at kaste alt for meget i første halvleg. Dog gik de tilbage til den normale Ravens-gameplan i anden halvleg med masser af løb og blot otte kast fra Lamar Jackson, der så til gengæld ramte på alle otte. I kampen løb Ravens for 231 yards i kampen, og med de mange skader til offensive spillere i denne uge, så må det forventes at Ravens angreb igen kommer til at benytte løbespillet en hel del.

En kuriøs statistik at kigge på for disse to mandskaber er, hvordan de har klaret sig i prime time i de seneste år. Lamar Jackson har bevist, at han sagtens kan stå for presset i prime time i NFL. Han har nemlig den tredje højeste vinder procent for quarterbacks siden år 2000, med 11 sejre og fire nederlag, og kun Dak Prescott har en højere passer rating i mandagskampe.

Andy Dalton er derimod ikke i nærheden af det niveau. Han har nemlig tabt hele seks kampe i træk i prime time. Heriblandt er et nederlag i denne sæson til Cardinals, hvor Dalton kastede to pick-sixes.
Alt kan selvfølgelig ske i enhver given kamp. Men hvis man skal følge historien og tendensen i mandagskampe, så ligner Lamar Jackson og Ravens den klare favorit.

Nyt på skadesfronten

Både Saints og Ravens har en fyldig skadesliste til mandagskampen. Begge hold annoncerede i torsdags, at de kommer til at være uden deres bedste receiver, henholdsvis Michael Thomas og Rashod Bateman, resten af sæsonen.

Læs også: Michael Thomas og Rashod Bateman er ude for sæsonen

Udover Michael Thomas kommer Saints også til igen at være uden holdets bedste CB Marshon Lattimore. Ellers er også RB Mark Ingram og LB Chase Hansen ude, mens WR Jarvis Landry er tvivlsom.

Ravens er uden holdets mest pålidelige mål for Lamar Jackson i TE Mark Andrews. Udover Andrews må Ravens også undvære Gus Edwards, mens CB Marcus Peters, WR Demarcus Robinson, LB Malik Harrison og OL Patrick Mekari alle er tvivlsomme.

Hold øje med…

Kan Ravens stoppe Alvin Kamara

En af nøglerne til sejr for Saints er Alvin Kamara. I de seneste fire kampe har Kamara sammenlagt hele 99 boldberøringer for 581 yards og tre touchdowns. Kamara er uden tvivl Saints’ bedste offensive våben, og skal de tage en sejr imod Ravens, så skal den gå gennem Kamara. Dog har Ravens endnu ikke tilladt et touchodwn til en runningback i år og tillader blot 97 yards på jorden pr. kamp. Til denne kamp har Ravens også forstærket løbeforsvaret med Roquan Smith, der fører ligaen i tacklinger lige nu. Dog har Ravens et af ligaens pt dårligste kasteforsvar, og her er Kamara også en stor del af Saints angreb. Duellen mellem Kamara og Ravens stærke linebackergruppe bliver helt sikker også et spændende og ikke mindst afgørende matchup i kampen.

Isaiah likely som bedste våben
Ravens mangler som nævnt både Mark Andrews, Rashod Bateman og Gus Edwards til denne kamp. Derfor er det nu Kenyan Drake, Devin Duvernay, Demarcus Robinson, måske DeSean Jackson, og Isaiah Likely, der skal løfte Ravens angrebet i aftenens kamp. Især Isaiah Likely kan få en afgørende rolle med de mange skader. Likely spillede en stærk kamp imod Bucs da han fik chancen med skaden til Andrews. I den kamp greb rookien seks bolde for 77 yards og ét touchdown. Likely kan meget vel udvikle sig til Lamars favoritmål i kampen mod Saints, så nu er der for alvor øjne på rookien, der skal steppe op, da holdet for alvor har brug for ham med de mange skader.

Saints har i år endnu ikke tilladt et touchdown til en tight end, og linebackeren Pete Werner har for alvor udviklet sig til en af de bedre i ligaen, og han har pt. tredjeflest sacks i NFL. Duellen mellem Werner eller Demario Davis og Isaiah Likely bliver helt sikkert interessant at følge med i.


Forudsigelse

Ravens bør, trods at de er på udebane, være en lille favorit i dette opgør. Lamar Jackson er simpelthen klasser bedre end Andy Dalton. Derudover vil jeg også godt give cheftrænerfordelen til Ravens. Dog har Baltimore spillet lidt udisciplineret i denne sæson, da de flere gange har smidt tocifret føringer væk, og i sidste uge havde holdet også hele 101 penalty yards. Saints har statistisk set et bedre forsvar end Ravens, men Saints får ikke genereret nogen turnovers og er pt. -9 i takeaway/giveaway kategorien. I den kategori er Ravens +6. Den statistik kan sagtens blive meget afgørende i denne kamp, da turnovers ofte ændrer kampe.

Selvom Ravens har mange skader på angrebet, så tror jeg alligevel nok, at Lamar Jackson kan lave noget magi, der kan fører Ravens til en sejr i New Orleans. Hvis kampen bliver tæt, har Ravens også det største kicker es i ærmet med Justin Tucker, der bør være sikkerheden selv i the Superdome. Jeg tror Ravens er det bedste mandskab af de to, selvom Saints har en hel del momentum pt. Men forskellen i niveau på de to quarterbacks tror jeg bliver det afgørende her.

Ravens vinder 27-20