I den sene af ugens to mandagskampe bliver vi forkælet med en gentagelse af Super Bowl LVI.

I Super Bowl LVI var det Los Angeles Rams, der trak det længste strå, da de to hold mødtes i den ultimative kamp. Nu er det hævnens time for Bengals, der samtidig for alvor har ryggen mod muren.

Bengals startede ganske vist også 0-2 sidste år og fik det vendt til en deltagelse i AFC-finalen, men i år synes problemerne at være af en noget anden kaliber. Joe Burrow døjer med en lægskade og angrebet halter i det hele taget en del. Hvis de ikke kommer i gang i denne uge, så kan det være for sent, før de får set sig om. Det er nemlig kun 11,5% af hold, som starter 0-2, der kommer i slutspillet, og starter man 0-3, bliver det tal blot endnu mindre.

Dog er der et lyspunkt på Bengals angrebet i form af Tee Higgins, der havde en glimrende kamp i sidste uge, hvor han greb otte bolde for 89 yards og to scoringer. Ja’Marr Chase er derimod slet ikke kommet igang endnu i år, hvor det blot er blevet til 70 yards i alt i de to første kampe.

I modsætning til Bengals var der ikke mange store forventninger til Rams før denne sæson, og selvom holdet mangler profiler, så er de kommet ganske godt fra start. Især forsvaret har spillet godt. De havde fint styr på Seattle’s dynamiske kasteangreb i uge 1, og holdt Brock Purdy til 203 yards i sidste uge.

Rams har også fundet et par nye unge stjerner på angrebet i Kyren Williams og Puka Nacua, hvor især receiveren Nacua har taget ligaen med storm i sine første to kampe.

Det er en kamp med to hold, der er to vidt forskellige steder og har vidt forskellige målsætninger. Rams kan spille mere frit og venter stadig på at få deres superstjerne Cooper Kupp tilbage, mens Bengals er pisket til sejr og er nødt til at få angrebet til at fungere snarest.

Nyt på skadesfronten

Den helt store historie op til denne kamp er selvfølgelig, hvordan Joe Burrow har det. Kommer han til at spille, eller skal Bengals møde Rams uden deres leder på angrebet, hvilket vil sende dem endnu tættere på en 0-3 start. Det vil selvfølgelig være katastrofalt for både Bengals og kampen i det hele taget, hvis Burrow ikke kan spille. I øjeblikket er han listet som tvivlsom, men flere og flere meldinger begynder at hælde mod, at han er nødt til at sidde over. Hvis ikke Burrow kan spille, bliver det Jake Browning, vi skal se under center for Bengals. Udover Burrow har Bengals også tight end Irv Smith på skadeslisten, der med sikkerhed ikke kommer i kamp.

Hos gæsterne fra Los Angeles er den mest markante spiller på skadeslisten rookie sensationen Puka Nacua, der er listet som tvivlsom til opgøret med en skade i maveregionen. Ellers bør alle være fit for fight i truppen.

Hold øje med…

Joe Mixon mod Rams’ løbeforsvar

Med en skadet Burrow eller Jake Browning i startopstillingen bliver det endnu mere vigtigt for Bengals at have et godt løbeangreb. Mixon har været solid i begge kampe indtil videre med over 50 yards og over fire yards pr. løb i begge kampe. Mixon har også fået 13 carries i begge Bengals’ nederlag i år. Det tal skal måske skrues en smule mere op, for at aflaste quarterbacken i denne uge. I sidste uge tillod Rams også 116 yards og ét touchdown til Christian McCaffrey, og hvis Bengals og Mixon kan komme op i nærheden af det, så vil de være meget tættere på sæsonens første sejr. Desuden kan Mixon også sagtens kaste bolden på et par trick-spil, som vi også så det tilbage i Super Bowl LVI, hvis quarterbacken hos Bengals skal aflastes endnu mere.

Puka Nacua mod Mike Hilton

Mike Hilton har været den primære cornerback til at dække modstanderens slotreceiver i denne sæson. Det betyder, at han med stor sandsynlighed for masser af snaps overfor Puka Nacua. Nacua har været vild i sine første to kampe, hvor han har taget ligaen med storm. Han har været fantastisk god til at løbe sig fri og har derfor også fået hele 35 targets i de første to uger. Dog må alle forsvar være forberedt på Nacuas kvaliteter nu, og derfor kan rookien måske også se frem til mere dobbelt opdækning i fremtiden. Men hvis Bengals forbliver i en-mod-en opdækning ift. Nacua, så kan vi se frem til en rigtig spændende duel her.

Forudsigelse

Bengals har uden tvivl ryggen mod muren i dette opgør. Med et nederlag til Rams i mandagskampen, bliver det meget svært at se dem nå slutspillet. Skaden til Joe Burrow hjælper naturligvis ikke på situationen, og der er selvfølgelig en kæmpe forskel på et Bengals hold med og uden Joe Burrow under center. For to sæsoner siden slog Rams, Bengals i Super Bowl, i en kamp, hvor Cooper Kupp blev MPV. Kupp er ikke til rådighed i denne kamp, men rookien Puka Nacua har lidt samme rolle som Kupp virker det til. Han er uden tvivl Staffords go-to target, og vil have rig mulighed for at bygge på sin fænomenale start i denne kamp.

Selvom momentum ikke ligefrem peger i den retning, så tror jeg Bengals rejser sig i denne kamp. Meget afhænger selvfølgelig af, at Joe Burrow spiller. Men hvis han gør, så tror jeg han kan få gang i angrebet og gang i Jamarr Chase igen. Derudover har Bengals også hjemmepublikummet til at bakke dem op, hvilket jeg tror giver dem den sidste fordel i et tæt opgør.

Bengals vinder 24-20