2019-sæsonen er veloverstået, og det er tid til at kigge lidt tilbage på præstationerne hos morgendagens stjerner. Her får i Gul Kluds rookie-hold.

2019-sæsonen var en stærk sæsonen for førsteårsspillere, og flere rookies ligner mangeårige stjerner i NFL. Her får i Gul Klud-skribenten Teis Jorangers bud på et rookie-hold for 2019-sæsonen.

Tallet i parentes angiver, hvilket nummer spilleren blev taget som i draften.

Quarterback

1st team2nd team
Gardner Minshew, Jaguars (178)Kyler Murray, Cardinals (1)

Ingen rookie-quarterback skilte sig nævneværdigt ud fra de andre, og en spiller som Daniel Jones var heller ikke langt fra. Hans mange turnovers holder ham dog af listen. I sidste ende løber Gardner Minshew med titlen, da hans stabilitet var bedre end Murrays, der dog havde nogle mere imponerende højdepunkter. Murray har det største potentiale fremover, men kun baseret på i år, var Minshew lidt bedre.


Runningback

1st team2nd team
Josh Jacobs, Raiders (24) Devin Singletary, Bills (74)

Flere rookie-runningbacks fik lidt gang i sæsonen undervejs, men i sidste ende var der ingen tvivl om, at Josh Jacobs havde den mest imponerende rookie-sæson. Kampen om andenpladsen var væsentligt tættere. Miles Sanders kom i gang i anden halvdel af sæsonen, og han endte også med flere yards end Devin Singletary. Jeg mener dog, at Singletary kort sagt spillede bedre. Han brød flere tacklinger og skabte mere på egen hånd end Sanders i min optik.


Full back

1st team2nd team
Alec Ingold, Raiders (UDFA) Chandler Cox, Dolphins (233)

Udvalget er ikke enormt, og Alec Ingold er reelt den eneste, der har spillet en stor rolle. Kun Chandler Cox hos Dolphins har fået lidt spilletid og får dermed andenpladsen.


Wide Receiver

1st team2nd team
Terry McLaurin, Redskins (76)Deebo Samuel, 49ers (36)
A.J. Brown, Titans (51)Darius Slayton, Giants (171)
D.K. Metcalf, Seahawks (64)Diontae Johnson, Steelers (66)

Der er ret mange rookie-wide receivere, der har bidraget en del i år. Terry McLaurin har været forrygende hos Redskins under meget svære offensive vilkår. Sammen med A.J. Brown har han været de to mest imponerende wide receivere i år. Herefter snupper D.K. Metcalf den sidste plads. Metcalfs unikke kombination af fart og størrelse har bare været super farlig i et Russell Wilson-anført angreb. Deebo Samuel er ikke langt efter de tre første, og i anden halvdel af sæsonen har Darius Slayton og Diontae Johnson også været virkelig velspillende.


Tight end 

1st team2nd team
Noah Fant, Broncos (20)Irv Smith, Vikings (50)

Langsomt kom der mere og mere gang i Noah Fant, som sæsonen skred frem, og den atletiske tight end fik vist hans evne til at lave store spil. I sidste ende var han den klart mest produktive rookie tight end. Herefter er billedet lidt mere mudret, men jeg går med Irv Smith, der var ret solid, selvom han kun havde en begrænset rolle hos Vikings.


Offensive tackles

1st team2nd team
Jawaan Taylor, Jaguars (35)Cody Ford, Bills (38)
Tytus Howard, Texans (23)Justin Skule, 49ers (183)

Der var ikke en rookie tackle, der imponerede stort i år, men Jawaan Taylor gjorde det ret fornuftigt som sæsonen skred frem, og det endte som en ret solid rookie-sæson for hans vedkommende. Derefter var det mindre overbevisende, og jeg vælger derfor at gå med Tytus Howard, selvom han kun spillede otte kampe. I de otte kampe var han dog bedre i pass protection end typer som Cody Ford og Kaleb McGary, som spillede væsentligt mere. Ford får dog en plads på andetholdet sammen med Justin Skule, der i en periode var udmærket som Joe Staleys afløser, inden han sluttede af med nogle ret ringe præstationer.


Offensive Guards

1st team2nd team
Elgton Jenkins, Packers (44)Max Scharping, Texans (55)
Dalton Risner, Broncos (41)David Edwards, Rams (169)

Der var absolut ingen tvivl om de to på førsteholdet. Dalton Risner og Elgton Jenkins har været flere niveauer over alle andre rookie-guards. Risners styrke og gode base har været tydelig, mens Jenkins brug af sine hænder og stærke anker har været imponerende. Især Jenkins har lignet en fremtidig stjerne. Herefter snupper Max Scharping og David Edwards pladserne baseret på acceptable rookie-sæsoner, hvor de ikke er faldet igennem. Der har alternativer som Michael Deiter og Michael Jordan haft større problemer


Center

1st team2nd team
Erik McCoy, Saints (48)Patrick Mekari, Ravens (UDFA)

Ingen tvivl om center-positionen. Erik McCoy har været stærkt spillende som rookie og både i kastespillet og løbespillet har han spillet over forventning. Tabet af Max Unger er gået helt i glemslen med McCoys spil. Udover McCoy er der kun to rookie-centere i ligaen, og her får Patrick Mekari fra Ravens pladsen baseret på 431 gode snaps efter Matt Skuras skade. Garrett Bradbury har spillet væsentligt mere, men har også haft enorme problemer i pass protection i sin rookie sæson.


Defensive tackle

1st team2nd team
Dexter Lawrence, Giants (17)Quinnen Williams, Jets (3)
Ed Oliver, Bills (9)Christian Wilkins, Dolphins (13)

2019 har været en stærk årgang for rookie defensive tackles, og bedst af dem har været Dexter Lawrence. Lawrence har været bomstærk mod løbet og har sågar i glimt vist lidt mod kastet. Ed Oliver snupper den anden plads på førsteholdet baseret på hans højdepunkter som pass rusher. Der er stadig lidt for mange snaps, hvor han er usynlig, men højdepunkterne er på højt niveau. Quinnen Williams havde ikke helt den rookie-sæson, som mange, inklusivt mig selv, havde håbet på, og specielt som pass rusher, var han lidt anonym. Han var dog dygtig mod løbet, og det sikrer ham en plads på andetholdet. Der danner han par med Christian Wilkins, der spillede en pæn anden halvdel af sæsonen.


EDGE-spillere

1st team2nd team
Nick Bosa, 49ers (2)Maxx Crosby, Raiders (106)
Josh Allen, Jaguars (7)Brian Burs, Panthers (16)

Ingen over, ingen ved siden af Nick Bosa blandt de defensive rookies. Bosa har været fantastisk. Hans teknik og evne til at strikke en pass rush-plan sammen er allerede blandt ligaens bedste. Hans tilstedeværelse har været med at forvandle hele 49ers-holdet. Josh Allen snupper den anden plads på førsteholdet, og selvom han er et par niveauer under Bosa, er det en god rookie-sæson. Maxx Crosby lever stadig mere på fight og energi end teknik, men han har virkelig strikket en god rookie-sæson sammen. Den sidste plads går til Brian Burns, der ellers havde en meget stille anden halvdel af sæsonen, og han var presset af typer som Montez Sweat og Kyle Phillips.


Linebacker

1st team2nd team
Devin Bush, Steelers (10)Devin White, Buccaneers (5)
Bobby Okereke, Colts (89)Dre Greenlaw, 49ers (148)

Det har ikke været super overbevisende fra årets rookie-linebackere, men Devin Bush har været den mest iøjnefaldende. Bush har haft problemer i opdækningen i nogle kampe, men det er også et udtryk for, at han bliver kastet på dybere vand end de fleste rookie-linebackere. Man kan dog ikke komme udenom hans evne til at lave store spil i alle facetter af spillet, og han spillede en god anden halvdel af sæsonen. En af de positive overraskelser på linebacker har været Colts’ Bobby Okereke. Hans rolle var ikke fuldtid, men hans 500 snaps var på et rigtig flot niveau. Devin White har haft en rutsjebanetur af en rookiesæson. Der har været nogle fantastiske spil, men der har også været en del missede tacklinger og nogle problemer mod løbet. Fremtiden af lys, men det har ikke været helt stabilt nok til førsteholdet i år. Sidste plads får Dre Greenlaw, der har været ganske udmærket i Kwon Alexanders fravær.


Cornerback

1st team2nd team
Chauncey Gardner-Johnson, Saints (105)Trayvon Mullen, Raiders (40)
Jamel Dean, Buccaneers (94)Sean Murphy-Bunting, Buccaneers (39)
Rock Ya-Sin, Colts (34)Greedy Williams, Cleveland Browns (46)

Den bedste rookie-cornerback i år har været Saints’ Chauncey Gardner-Johnson. Safety/cornerback-hybriden har været holdets slotcornerback det meste af året, og det har han gjort godt. Dernæst giver jeg en plads til Jamel Dean, der har imponeret ret meget, selvom han kun har spillet små 400 snaps. Hans størrelse og atletiske evner har set lovende ud. Colts’ Rock Ya-Sin får sidste plads på førsteholdet efter en svingende sæson, der dog overordnet har været acceptabel. Tre andenrundevalg får pladserne på andetholdet. Murphy-Bunting og Mullen blev bedre i anden halvdel af sæsonen, og de ligner solide spillere til 2020. Greedy Williams startede godt, men niveauet faldt i anden halvdel af sæsonen, og hans plads på holdet er lidt en badebillet.


Safety

1st team2nd team
Juan Thornhill, Chiefs (63)Darnell Savage, Packers (21)
Khari Willis, Colts (109)Julian Love, Giants (108)

Der har været en god portion rookie-safeties, der har vist sig flot frem. Bedst af dem alle har Juan Thornhill været, specielt i anden halvdel af sæsonen, og det er super ærgerligt, at han blev alvorligt skadet i sidste kamp af sæsonen. Ligeledes har Khari Willis hos Colts vist sig godt frem. Hans spilintelligens har været tydelig. Darnell Savage og Julian Love får de to sidste pladser efter pæne sæsoner. Love har især imponeret, da han fik chancen i anden halvdel af sæsonen.


Kicker

1st team2nd team
Chase McLaughlin, Colts (UDFA)Joey Slye, Panthers (UDFA)

McLaughlin har kun spillet i 11 kampe mod 16 for de tre andre rookie-kickere, men han har været ganske imponerende i hans kampe for både Chargers, 49ers og Colts. Joey Slye har ramt lige så mange spark end Austin Seibert fra Browns, men Slye har virkelig imponeret fra over 50 yards, hvor han har ramt otte.


Punter

1st team2nd team
Jamie Gillan, Browns (UDFA)Jake Bailey, Patriots (163)

Den skotske hammer, som Jamie Gillan bliver kaldt, har været ret imponerende i sin rookie-sæson. Han har utrolig kraft i støvlen og får både flot højde og længde på sine spark. Han kan stadig forbedre sig, når det kommer til at styre længde og retning, hvor Jake Bailey nok har været bedre, men hvordan kan “The Scottish Hammer” ikke vinde den? 49ers’ Mitch Wisnowsky har heller ikke været skidt, men han må tage til takke på tredjepladsen.