Alle hold har spillet mindst otte kampe, og derfor kigger Gul Klud nærmere på årets rookie-præstationer. Nick Bosa og Josh Jacobs stjæler overskrifterne, men der er adskillige sene draftvalg på Gul Kluds halvvejs rookie-hold.

Vi er nu forbi halvvejspunktet i 2019-sæsonen, og som altid har mange rookies sat deres præg på ligaen. Gul Kluds Teis Joranger giver her sit bud på et halvvejs rookie-hold for 2019-sæsonen. Der vil både være et første- og et andethold.

Quarterback

1st team2nd team
Kyler Murray, Arizona Cardinals Gardner Minshew, Jacksonville Jaguars

Det er en svær beslutning på quarterback-pladsen baseret på den første halvdel af sæsonen. Minshew har haft lidt bedre præcision og har været mere beslutsom i sit spil. Omvendt har Minshew lavet et hav af fumbles og haft det sværere end Murray, når han har stået over for gode forsvar. Murray har været meget sikker i sit spil, men har deraf også manglet evnen til at skabe eksplosive spil. Minshew havde nok vundet kapløbet for et par uger siden, men fem turnovers i de sidste to uger sender prisen til Murray.


Runningback

1st team2nd team
Josh Jacobs, Oakland Raiders Miles Sanders, Philadelphia Eagles

Ingen tvivl om, at Josh Jacobs har været årets bedste rookie-runningback. Jacobs har været forrygende, og han har været en af ligaens bedste runningbacks overhovedet. Hans fysik, balance, overblik og skarpe cuts er på højt niveau, og han hans største problem har været nogle småskader. Der var mere kamp end pladsen på andetholdet, hvor Miles Sanders akkurat slår David Montgomery i kapløbet. Sanders har bidraget godt i kastespillet, og det har været vigtigt for Eagles. Hvis Tony Pollard havde haft lidt flere snaps, kunne han have været i spil over Sanders.


Full back

1st team2nd team
Alec Ingold,  Oakland Raiders Chandler Cox, Miami Dolphins

Så mange fullbacks er der ikke rundt omkring i ligaen, men Alec Ingold hos Oakland Raiders har spillet en pæn rolle i Raiders’ velfungerende angreb. Hans samarbejde med Josh Jacobs har været super effektivt. Derefter får Chandler Cox hos Dolphins pladsen på andetholdet, da der ikke er ret mange andre alternativer.


Wide Receiver

1st team2nd team
Terry McLaurin, Washington Redskins A.J. Brown, Tennessee Titans
DK Metcalf, Seattle Seahawks Marquise Brown, Baltimore Ravens
Preston Williams, Miami Dolphins Mecole Hardman, Kansas City Chiefs

Der er ret mange rookie-wide receivere, der har bidraget en del i år. Terry McLaurin har været forrygende hos Redskins under meget svære offensive vilkår. Dernæst har DK Metcalfs kombination af fart og størrelse vist sig at være en svær omgang at håndtere for forsvar. Preston Williams fra Dolphins snupper den sidste plads lige foran A.J. Brown, men desværre for Williams er han næppe her, når sæsonen er slut. I weekendens fantastiske præstation mod Jets rev han korsbåndet over. De to lynhurtige receivere Marquise Brown og Mecole Hardman tager de to sidste pladser, men der kan godt laves argumenter for typer for Diontae Johnson, Darius Slayton og Hunter Renfrow.


Tight end 

1st team2nd team
Irv Smith Jr., Minnesota Vikings T.J. Hockenson, Detroit Lions

Det er måske et lidt kontroversielt valg, da Hockenson har flere yards og touchdowns end Irv Smith. Men hvis man kigger væk fra produktionen, synes jeg, at Irv Smith har været lidt bedre spillende. Han har meget overraskende været en ret kompetent blokeringsspiller, hvor Hockenson har været mere op og ned. Derudover har Smith været eksplosiv i kastespillet, når han har fået chancen, og det er de sidste 3-4 uger blevet tydeligt, at Smith kan bidrage med meget allerede i år. Det var tæt, men Smith ser god ud, og det fortjener ros.


Offensive tackles

1st team2nd team
Justin Skule, San Francisco 49ers Tytus Howard, Houston Texans
Dennis Daley, Carolina Panthers Andre Dillard, Philadelphia Eagles

Der var ikke meget tvivl om første mand. Justin Skule fra 49ers har været ganske imponerende som afløser for Joe Staley. I seks kampe har sjetterundevalget tilladt blot 13 pressures, og i løbespillet har han også efterladt et positivt indtryk. Dernæst får Dennis Daley pladsen, selvom han kun har spillet fire kampe, da han ganske enkelt har været imponerende i kastespillet. Daley er endda et sjetterundevalg ligesom Skule, og de to har været to af de største positive overraskelser blandt rookies i år. Andenholdet bliver sat af to førsterundevalg i form af Tytus Howard og Andre Dillard. Howard var tæt på at slå Daley af pinden, og generelt har han været ret solid efter han blev smidt ud som højre tackle. Dillard startede meget usikkert i de første to af sine fire kampe, men de sidste to uger har han været bedre, og derfor snupper han pladsen i mangel på bedre.


Offensive Guards

1st team2nd team
Dalton Risner, Denver Broncos
Max Scharping, Houston Texans
Elgton Jenkins, Green Bay Packers Michael Deiter, Miami Dolphins

Der var absolut ingen tvivl om de to på førsteholdet. Dalton Risner og Elgton Jenkins har været flere niveauer over alle andre rookie-guards. Risners styrke og gode base har været tydelig, mens Jenkins brug af sine hænder og stærke anker har været imponerende. Begge har lignet mangeårige startere i ligaen, og de to andenrundevalg ligner stærke valg af Broncos og Packers. De to på andetholdet er med i mangel på bedre. Scharping har været tålelig, men skal fortsætte udviklingen for at være i nærheden af Risner og Jenkins. Deiter har reelt været virkelig dårlig, men ingen andre rookie-guards har fået nok spilletid, så han får en badebillet på holdet.


Center

1st team2nd team
Erik McCoy, New Orleans Saints Garrett Bradbury, Minnesota Vikings

Ingen tvivl om center-positionen. Erik McCoy har været forrygende som rookie og både i kastespillet og løbespillet har han spillet over forventning. Tabet af Max Unger er gået helt i glemslen med McCoys spil. Vikings’ Garrett Bradbury får pladsen på andetholdet, da ingen andre rookie-centere har spillet nævneværdig. Bradbury har haft en meget svær start på sin karriere, og specielt i kastespillet har han været totalt overmatchet.


Defensive tackle

1st team2nd team
Dexter Lawrence, New York Giants Ed Oliver, Buffalo Bills
Charles Omenihu, Houston Texans Quinnen Williams, New York Jets

Hos Giants har Dexter Lawrence været det bedste af deres tre førsterundevalg fra årets draft. Lawrence har været bomstærk mod løbet, og har sågar i glimt vist lidt mod kastet. Mens vi venter lidt på nogle af de andre rookies, snupper Lawrence klart førstepladsen. Også på førsteholdet finder vi en lille overraskelse i form af Texans’ Charles Omenihu. Den lange defensive linjemand har været brugt over hele linjen hos Texans som rotationsspiller, men har trods alt spillet mest indvendigt. Her har han vist rigtig fine takter som pass rusher, hvor han med 17 pressures fører blandt rookie-defensive tackles. Med JJ Watts skade får vi nok endnu mere at se til Omenihu i anden halvdel af sæsonen. Andetholdet bliver en højtprofileret duo valgt i top 10 af årets draft. Begge har været solide, men de har ikke helt sat deres endelige aftryk på ligaen endnu. Det kommer forhåbentligt i de kommende måneder. Hold også øje med Titans’ Jeffery Simmons, der har set lovende ud i de seneste kampe efter hans comeback fra en alvorlig knæskade.


EDGE-spillere

1st team2nd team
Nick Bosa, San Francisco 49ers Brian Burns, Carolina Panthers
Josh Allen, Jacksonville Jaguars Malik Reed, Denver Bronco

Ingen over, ingen ved siden af Nick Bosa blandt de defensive rookies. Bosa har været fantastisk, mest af alt som pass rusher. Hans teknik og evne til at strikke en pass rush-plan sammen er allerede blandt ligaens bedste. Hans tilstedeværelse har været med at forvandle hele 49ers-holdet. Josh Allen snupper den anden plads på førsteholdet, og selvom han er et par niveauer under Bosa, er det en god rookie-sæson. Kampen om pladserne på andetholdet er mere åben. Brian Burns startede forrygende, men har de sidste par uger været anderledes tam, og han var ikke langt fra at blive overhalet af Malik Reed og Maxx Crosby, der kæmpede bravt om den sidste plads. Det bliver den undraftede Reed, som tager pladsen, da han har været en mere produktiv pass rusher på færre forsøg og derudover har imponeret en del mod løbet. Størrelsen taget i betragtning er Reeds evner mod løbet overraskende.


Linebacker

1st team2nd team
Devin Bush, Pittsburgh Steelers Jahlani Tavai, Detroit Lions
Bobby Okereke, Indianapolis Colts Cole Holcomb, Washington Redskins

Det har ikke været super overbevisende fra årets rookie-linebackere, men Devin Bush har været den mest iøjnefaldende. Bush har haft problemer i opdækningen i flere kampe, men det er også et udtryk for, at han bliver kastet på dybere vand end de fleste linebackere i opdækningen. Man kan dog ikke komme udenom hans evne til at lave store spil i alle facetter af spillet, og alt peger i den rigtige retningen for Bush. En af de positive overraskelser på linebacker har været Colts’ Bobby Okereke. Hans rolle er stigende lige nu, da han har vist ret solide evner til at læse spillet. Vi venter stadig på de store spil, men Okereke har været solid, og det er nok til førsteholdet. Andetholdet bliver Jahlani Tavai og Cole Holcomb. Tavai har været solid men har misset en del tacklinger og virker stadig farligst som blitzer. Holcomb har overordnet ikke været noget særligt, men det har de andre kandidater heller ikke, og derfor smutter han ind foran Devin White, Blake Cashman og Mack Wilson.


Cornerback

1st team2nd team
Chauncey Gardner-Johnson, New Orleans Saints Trayvon Mullen, Oakland Raiders
Greedy Williams, Cleveland Browns Nik Needham, Miami Dolphins
Byron Murphy, Arizona Cardinals Rock Ya-Sin, Indianapolis Colts

Den klart bedste rookie-cornerback i år har været Saints’ Chauncey Gardner-Johnson. Safety/cornerback-hybriden har været holdets slotcornerback den sidste måneds tid, og det har han gjort strålende. Dernæst får Greedy Williams en plads, selvom han har misset en del uger med en skader. I de fire kampe, han har spillet, har Greedy dog været solid, selvom hans modvilje mod at tackle mod Broncos ikke må blive et tilbagefald til en uheldig college-vane. Sidste plads på førsteholdet får Byron Murphy, selvom han ikke har været noget særligt, og specielt ni missede tacklinger trækker ned. Heldigvis har ingen andre imponeret ret meget. Trayvon Mullen kunne have taget pladsen, hvis han havde spillet lidt flere snaps, og det samme gælder også Needham, der dog har set mere sårbar ud i opdækningen end Mullen. Rock Ya-Sin har haft problemer de sidste par uger, og specielt mod Broncos blev han revet rundt i manegen, men han sniger sig med.


Safety

1st team2nd team
Khari Willis, Indianapolis ColtsMarquise Blair, Seattle Seahawks
Darnell Savage, Green Bay PackersJuan Thornhill, Kansas City Chiefs

Egentlig har flere rookie-safeties vist lovende takter, og der var flere ud over de her fire i spil. Førsteholdet bliver besat af Khari Willis og Darnell Savage, der besidder alsidige roller på deres forsvar. Willis lever på sin gode spilintelligens, og det har været mest tydelig i kastespillet, hvor han har gjort det godt. Savage havde et par middelmådige kampe i midten af første halvdel af sæsonen, hvor han kæmpede med en skade. Men inden skaden og her efter skaden har han været rigtig god. Hans fart er et unik våben, og han har evnen til at flyve rundt mod både løbet og kastet. Marquise Blair var tæt på at hoppe ind over Savage, da han har været rigtig god i de sidste tre uger, men det er trods alt for lidt til at vippe Savage med dobbelt så mange snaps af. Sidste plads går til Juan Thornhill, der har været gennemsnitlig som dyb safety for Chiefs. Det er ikke blevet til et hav af fejl, men man savner også nogle af de store spil, som han stod for i college. Spillere som Taylor Rapp, Amani Hooker og Will Harris kunne komme i spil i anden halvdel af sæsonen.


Kicker

1st team2nd team
Joey Slye, Carolina Panthers Austin Seibert, Cleveland Browns

Austin Seibert har misset færre spark end Joey Slye, men Slye har været testet meget mere, specielt fra de længere distancer. Selvom det har affødt nogle missere, så synes jeg, at han været mere imponerende end Seibert, der ikke har vist det store.


Punter

1st team2nd team
Jamie Gillan, Cleveland Browns Jake Bailey, New England Patriots

Den skotske hammer, som Jamie Gillan bliver kaldt, har været ret imponerende i sin rookie-sæson. Han har utrolig kraft i støvlen og får consistently både højde og længde på sine spark. Han kan stadig forbedre sig, når det kommer til at styre længde og retning, hvor Jake Bailey nok har været bedre, men hvordan kan “The Scottish Hammer” ikke vinde den?