NFL forkæler os denne weekend ved at servere tre kampe om lørdagen, som alle har betydelige slutspilsimplikationer.

NFL har været i sit kreative hjørne, da de planlagde 2023-sæsonen. Ud over at vi er blevet introduceret for en sprit ny Black Friday-kamp, så har NFL også reserveret fire forskellige lørdage til at spille football. Det er første gang siden 1978, at NFL tager så mange lørdage i brug.

Derfor kan I se frem til at overvære hele tre kampe denne lørdag. NFL rammer sågar jackpot, da alle tre kampe har betydelige slutspilsimplikationer. Gul Kluds Nicholas Isak Jørgensen ser frem til de tre lørdagskampe og udlægger, hvad der er på spil.

Hovedret kl. 19:00
Cincinnati Bengals vs. Minnesota Vikings

Det er NFLmings lilla helte, som åbner ballet denne lørdag, når de gæster Cincinnati, Ohio. Minnesota Vikings vandt en tiltrængt sejr, da de besejrede Las Vegas Raiders med uinspirerende 3-0, men sejren rejste flere spørgsmål, end den besvarede.

Joshua Dobbs kunne slet ikke få klaveret til at spille, og han sluttede opgøret på bænken efter at have ramt på 10 af 23 kast for sølle 63 yards. Det var tredje kamp på stribe, at Dobbs ikke leverede varen, og derfor har Kevin O’Connell besluttet at degradere ham til tredje quarterback. I stedet bliver det Nick Mullens, som starter lørdagens opgør, mens rookie Jaren Hall indtager rollen som førstereserve.

I skærende kontrast er Cincinnati Bengals genopstået fra de døde, efter at Jake Browning har taget hele NFL på sengen. Browning vikarierer som bekendt for den skadede Joe Burrow, og han havde ikke gjort noget synderligt væsen af sig i NFL, før han eksploderede mod først Jacksonville Jaguars og senest Indianapolis Colts. I de to kampe kastede Browning for 629 yards og tre touchdowns, mens han scorede yderligere to touchdowns via løbespillet, og førte Bengals’ angreb frem til 68 point!

Både Cincinnati Bengals og Minnesota Vikings står noteret for syv sejre og seks nederlag. Det betyder, at Bengals lige akkurat befinder sig uden for det fornemme slutspilsselskab, hvor de er en enkelt sejr fra Indianapolis Colts og Pittsburgh Steelers, som aktuelt indtager sjette og syvendepladsen i den tæt pakkede AFC. Modsat har Vikings en enkelt kamps forspring ned til fremadstormende Los Angeles Rams, Seattle Seahawks og NFC South-duellanterne Atlanta Falcons og New Orleans Saints.

Dessert kl. 22:30
Indianapolis Colts vs. Pittsburgh Steelers

Netop Indianapolis Colts og Pittsburgh Steelers tørner sammen i den anden lørdagskamp i en direkte duel om de yderste slutspilsmandater. Ligesom det er tilfældet for Bengals og Vikings, så har Colts og Steelers vundet syv sejre og tabt seks kampe i 2023-sæsonen, og de befinder sig midt i slutspilsorkanens øje, hvor alle sejre tæller.

Efter fire sejre på stribe kom Indianapolis Colts og Gardner Minshew ned på jorden igen, da de tabte til slutspilskonkurrenterne fra Cincinnati Bengals i fjortende spillerunde. Colts’ angreb løb tør for gas efter pausen, hvor de ikke scorede et eneste point, og Minshew sluttede opgøret med 240 kastede yards, et touchdown og en interception. Shane Steichen må igen se bort fra Jonathan Taylor, som kommer til at misse sin tredje kamp på stribe med en skadet tommelfinger.

Mike Tomlin bøvler også med problemer på skadesfronten, da Kenny Pickett fortsat sidder ude, efter at han pådrog sig en ankelskade i nederlaget til Arizona Cardinals. Pickett er efterfølgende blevet opereret, men forventes at gøre comeback, før sæsonen går på hæld. I stedet er Steelers tvunget til at starte Mitchell Trubisky for anden kamp i træk, og han fuldender således kvartetten af reserve-quarterbacks, som skal i spil denne lørdag.

Trubisky leverede en hæderlig indsats i Steelers’ seneste opgør, hvor han ramte på 22 af 35 kast for 190 yards med et touchdown og en interception som følge. Derudover løb Trubisky også for 30 yards og et touchdown. Han kunne imidlertid ikke forhindre, at Steelers led et pinligt nederlag på 21-18 til upåagtede New England Patriots og Bailey Zappe. Summa summarum er både Colts og Steelers pisket til sejr, hvis de for alvor skal gøre sig forhåbninger om at avancere til slutspillet og holde konkurrenterne bag sig.

Kaffekamp kl. 02:15 (natten til søndag)
Detroit Lions vs. Denver Broncos

Vi lukker og slukker lørdagsballet på Ford Field i Detroit, hvor Lions (9-4) møder Denver Broncos (7-6). I modsætning til de to forudgående kampe kan vi se frem til at overvære de to normale startere på quarterback-positionen i form af Jared Goff og Russell Wilson. Det er tilsyneladende ikke noget, vi længere kan tage for givet i NFL anno 2023.

Det bliver femte gang i sæsonen, at Detroit Lions pryder den amerikanske sportsflade i bedste sendetid. Lions har vundet tre af deres første fire primetime-kampe, og skal forsøge at komme tilbage på hesten natten til søndag, efter at de led et overraskende nederlag til Chicago Bears i fjortende spillerunde. Jared Goff var usædvanligt upræcis, da han bare ramte på 20 af 35 kast for sølle 161 yards med to interceptions som følge, mens Amon-Ra St. Brown leverede flere ukarakteristiske fejl og drops. Lions har nu tabt to af deres seneste tre kampe, mens de også var i problemer mod New Orleans Saints, som de først overvandt til allersidst.

Natten til søndag venter Denver Broncos, som har vendt sin sæson på en tallerken ved at vinde seks af de seneste syv kampe. Russell Wilson har fundet melodien under Sean Payton, og står aktuelt noteret for 2.609 kastede yards, 23 touchdowns og otte interceptions i 2023-sæsonen. Det kommer især til udtryk i Wilsons samarbejde med Courtland Sutton, som har grebet hele 10 touchdowns i sæsonen, hvilket er næst flest i NFL.

Læs mere: Sådan avancerer Detroit Lions til slutspillet i uge 15

Detroit Lions kan avancere til slutspillet, hvis de besejrer Denver Broncos, og hvis resultaterne ellers flasker sig i femtende spillerunde. Omvendt må og skal Broncos vinde for at holde sig til i kampen om slutspilspladserne i AFC, hvor tre af de fire førnævnte mandskaber alle byder sig til.