NFC-holdet Tampa Bay Buccaneers har hjemmebane i Super Bowl i år, men det skulle de egentlig ikke have haft.

Det er næppe gået nogens næse forbi, at Buccaneers skal spille Super Bowl LV på på hjemmebanen Raymond James Stadium, men faktisk skulle kampen have været spillet i Los Angeles.

Efter tre sejre i slutspillet på udebane skal Buccaneers nu tilbage og spille Super Bowl på deres egen hjemmebane, og dermed bliver de det første mandskab, der får lov at spille finalen i deres eget stadion.

Det er selvfølgelig helt tilfældigt, og så alligevel ikke.

De fremtidige placeringer for Super Bowl afgøres 4-5 år i forvejen, hvor byer med stor erfaring i at arrangere Super Bowl, eller byer der har lige har investeret i et nyt stort stadion kæmper om retten til at være vært for Super Bowl.

Således har det længe ligget fast, at Super Bowl LV (55) skulle spilles i Tampa, mens de næste års Super Bowls er placeret som følger:

Super Bowl LVI: SoFi Stadium, Inglewood, California
Super Bowl LVII: State Farm Stadium, Glendale, Arizona
Super Bowl LVIII: Ikke besluttet endnu
Super Bowl LIX: Mercedes-Benz Stadium, New Orleans, Louisiana

Grunden til at der endnu ikke er sat værtsby og stadion på Super Bowl LVIII (58), skyldes at NFL med en ekstra uge i grundspillet fra og med næste år skubber Super Bowl en uge. Det skabte en kalender-konflikt med et andet stort arrangement i New Orleans, og derfor skubbede NFL Super Bowl i New Orleans til året efter.

Næste års Super Bowl skal spilles i Los Angeles på det nye SoFi Stadium, og det er faktisk også et år efter planen.

Super Bowl LV, som står mellem Kansas City Chiefs og Tampa Bay Buccaneers, skulle efter planen have været spillet på SoFi Stadium, og altså ikke på Bucs’ hjemmebane.

Da byen Los Angeles, holdene Chargers og Rams og sidstnævntes ejer Stan Kroenke offentliggjorde planerne for det nye stadion i forstaden Inglewood, placerede NFL omgående Super Bowl LV i ligaens nye flagskib.

Desværre betød forsinkelser på projektet, at åbningen af SoFi Stadium blev forsinket, og dermed skubbede NFL Super Bowl i The City of Angels et år.

I stedet kom den erfarne Super Bowl by Tampa ind fra højre og tilbød, at Super Bowl LV kunne spilles der, og som de siger over there: The rest is history!