Fire intense dage med combine-øvelser er overstået, og der var både positive overraskelser og skuffelser. Vi har lavet en liste med 17 spillere, der imponerede og forbedrede deres værdi til combine.

Den sidste uge har alle NFL-holdene været samlet i Indianapolis til en af de vigtigste uger på NFL-kalenderen. Holdene har god fået mulighed for at kigge nærmere på NFL’s kommende stjerner både på og udenfor banen. Hvad der foregår bag kulisserne ved kun NFL-holdene, men hvad der sker på banen, når spillerne gennemgår de mange tests, kan vi se med på.

Her er der altid spillere, der leverer nogle fantastiske tal, og derigennem forbedrer deres draftværdi. På Gul Klud har vi fulgt tæt med i ugens præstationer og har her samlet 18 spillere, der imponerede og forbedrede deres muligheder for at blive valgt tidligt i draften sidst i april. OBS. Spillerne er listet efter position og er ikke rangeret.

1) Denzel Mims, WR, Baylor
Ingen receiver præsterede bedre i år end Denzel Mims. På trods af en højde på over 190cm, så imponerede han stort i næsten alle øvelser. Han løb en 40 yard dash på 4,38 sekunder, og mest af alt så imponerede han med en trekegleøvelse (3-cone) på 6,66 sekunder. Begge de tal er i de øverste 10% blandt NFL-receivere, og når man tager hans gode størrelse i betragtning, er det simpelthen blændende. Når man ser Mims spille udviser han god kropskontrol, hvor han går op og henter bolden i spektakulære catches. Kombinationen af de højdepunkter med hans fænomenale tal gør, at han har en pæn chance for at blive valgt i top 50.

2) Chase Claypool, WR, Notre Dame
Inden combine var der snak i krogene, om man skulle gøre Claypool til en tight end. Den høje receiver gjorde ikke snakken mindre, da han vejede ind til combine med en kampvægt på 238 pund (108kg), hvilket er tæt på mange tight ends, der typisk ligger i området fra 245-260 pund. Men da Claypool først gik i gang med øvelserne, så lukkede han hurtigt snakken. Der var nemlig intet tight end-agtigt over hans tider, og han leverede i stedet tider, der var helt suveræne for en receiver. Det kan godt være, at han vil blive brugt lidt som en hybrid, men Claypools tal viste, at han har atletiske evner til at være receiver. Og hans tal viste, at han kan være et kæmpe mismatch for mange forsvar, da han både har fart, styrke og højde. Claypool har stadig nogle mangler i sit spil på banen, men alene de atletiske evner giver ham en mulighed for at blive valgt i anden runde. 

3) Justin Jefferson, WR, LSU
Modsat de to første receivere, jeg har nævnt, var Justin Jefferson allerede anset som en af de fem-syv bedste receivere i årgangen, men alligevel imponerede han. Hos LSU var Jefferson mest en slotreceiver, og der levede han primært på intelligens, solide ruter og sikre hænder. Derfor var der mange, der troede, at han ikke var så hurtig, men det fik han hurtigt modbevist. En tid på 4,43 sekunder vidner om, at han har et ekstra gear, når han har brug for det, og det åbner i højere grad op for, at han kan gøre skade som udvendig receiver også. Det giver kort sagt yderligere alsidighed og mere potentiale, og Jefferson kan meget vel have sikret sig en plads i første runde under combine.

4) Jonathan Taylor, RB, Wisconsin
Generelt synes jeg ikke, at combine er så værdifuld for runningbacks, men ikke desto mindre, er det værd at nævne Jonathan Taylor som en vinder. Den store Wisconsin-mand løb en super tid på 4.39, hvilket giver ham en “speed score” blandt de fem bedste runningbacks nogensinde, når man justerer for vægt. Det kommer ikke som et chok, hvis man har set ham spille, men hans kombination af størrelse, styrke, balance og fart er simpelthen imponerende. Jeg ved ikke, om han bliver valgt først, da han ikke har så gode evner i kastespillet, men combine hjalp helt sikkert med at cementere hans unikke atletiske evner.

5) Antonio Gibson, RB, Memphis
Lidt længere nede i runningback-rækkerne finder vi en mand som Antonio Gibson, og det bliver meget interessant at se, hvordan det hele ender med ham. I college blev han brugt en del som slotreceiver, men fik også en god portion spil som runningback hos Memphis. Her viste han god balance og en imponerende fart, og han ligner definitionen på et offensivt våben, der på hvert et spil kan score touchdown. Til combine fik han vist, hvorfor han havde så mange eksplosive spil i college, da han løb en flot 4,40 40-yard dash på trods af en vægt på 228 pund (103kg). Jeg ved ikke, hvor han ender med at blive valgt, men en kreativ offensiv koordinator kunne sagtens tage ham på andendagen.

6) Adam Trautman, TE, Dayton
Spillere fra mindre colleges har altid meget på spil til combine, da de skal bevise, at de kan være med atletisk på et højere niveau end vanligt. Tight end Adam Trautman startede ikke fantastisk med en lidt skuffende 40 yard tid på 4,80 sekunder, men i alle de andre øvelser gjorde han det pænt. Især i trekegleøvelsen(3-cone) løb han en suveræn tid, der er blandt de fem bedste for tight ends de siden 2009. Det viser, at han har rigtig god fleksibilitet i underkroppen, og han kan skifte retning effektivt, hvilket kan hjælpe ham som ruteløber. Der vil altid være ting at arbejde på, når man kommer fra et lavere niveau, men Trautman sandsynliggjorde et valg som en af de tre første tight ends ved at vise, at han hører til.

7) Albert Ogwuegbunam, TE, Missouri
Jeg er ikke den store fan af store Albert O’s spil på banen, men man må bare anerkende, at hans tid på 4,49 sekunder på 40 yard dashen var vanvittigt imponerende for den store mand. Uanset hvor mange mangler, der må være under kampene, så vil en tid som denne altid hjælpe en spiller. Det viser, at der er noget atletisk potentiale, som NFL-trænerne kan prøve at få frem i spillet ved at arbejde med de andre ting i hans spil. Hvor Ogwuegbunam ender med at blive valgt, ved jeg ikke, men combine var uden tvivl en gevinst for Missouri-spilleren.

8) Tristan Wirfs, OT, Iowa
Ingen slog flere rekorder til combine end Iowas offensive tackle Tristan Wirfs. Er du galt et freak show, han leverede. Det startede med nogle utrolige jumps, hvor han slog rekorden i stående højdespring og tangerede den i stående længdespring, og så sluttede det med, at han leverede en rekordhurtig tid i 40 yard dashet for en mand på over 320 pund. Han var i forvejen forventet valgt i første runde, og potentialet emmede også ud af ham, når man så ham spille. Efter combine er det svært at forestille sig, at et NFL-hold i top 10 ikke forelsker sig i det kæmpe potentiale som Wirfs har, og han har en rigtig fin chance for at blive valgt som den første offensive tackle i en meget stærk tackle-årgang.

9) Ezra Cleveland, OT, Boise State
Der var mange offensive tackles, der imponerede, og jeg kunne også have fremhævet Jedrick Wills, Andrew Thomas, Mekhi Becton (vanvittig flot 40 yard tid af den store mand), Matt Peart og et par stykker mere, men jeg vil i stedet fokusere på en mand, som går under radaren mange steder. Ezra Cleveland fra Boise State havde en strålende dag til combine, og han testede fantastisk i alle øvelser. Han var tredjehurtigt blandt offensive linjefolk i 40 yard dashen, og han var hurtigst blandt de offensive linjefolk i trekegleøvelsen (3-cone) og det korte pendulløb (20 yard shuttle). Der er nogle spørgsmålstegn omkring hans hænder, når man ser ham spille, men hans bevægelsesevner er forrygende, og jeg udelukker ikke, at han kunne snige sig ind i bunden af første runde, når vi når til slutningen af april.

10) Cesar Ruiz, IOL, Michigan
Hvis vi skal fremhæve en indvendig offensiv linjemand, så havde Michigans Cesar Ruiz en flot combine. Hans stående længde og højdespring var blandt de bedste 10% for offensive linjefolk i combine-historien, og han løb ligeledes en flot 40 yard dash. Den eksplosivitet og evnen til at bevæge sig er også tydelig, når man ser ham spille, og i en svag årgang for indvendige offensive linjefolk, så ligner han et godt bud på den første valgt. 

11) Justin Madubuike, DT, Texas A&M
Det var en virkelig hurtig gruppe af defensive tackles, og spillere som Ross Blacklock, Davon Hamilton og Nebraska-tvillingerne, Khalil og Carl Davis, hjalp alle deres sag til combine. Ingen viste sig dog flottere frem end Texas A&M’s Justin Madubuike, der klarede sig flot i øvelserne og viste fremragende bevægelsesevner. Når jeg ser ham spille, savner jeg stadig noget spilforståelse, men det atletiske potentiale, han viste til combine, er aldeles spændende, og han kan snildt have overhalet et par andre defensive tackles i holdenes rangeringer.

12) Isaiah Simmons, LB/alt, Clemson
Nu nævnte jeg Tristan Wirfs, som et freak show, men Isaiah Simmons hører bestemt også til i den kategori. Den 193cm høje forsvarsspiller vejer 107kg, hvilket er vægt som en linebacker, men han løb som var han en hurtig defensive back. En 40 yard tid på 4.39 er absurd hurtigt for en mand af Simmons’ statur, og det understøtter bare indtrykket af Simmons på banen, hvor han reelt ikke har en position, men bare må gå under betegnelsen “defensivt våben”. Det var allerede forventet, at Simmons vil blive valgt i top 15, men top 10 virker nu endnu mere sandsynligt.

13) Willie Gay, LB, Mississippi State
En af de spillere, jeg har haft sværest ved at vurdere i år, var Willie Gay. Da jeg så nogle af hans 2018-kampe, var der virkelig mange positive ting, men i 2019 så han helt anderledes tung og ugidelig ud. Han havde nogle problemer udenfor banen, som betød, at han missede mange kampe med karantæner i 2019, og jeg vidste ærlig talt ikke, om jeg skulle tro på, hvad jeg havde set i 18 eller 19. Hans combine peger dog klart i retningen af, at hans 2018-præstationer var mere retvisende for hans potentiale. Han er ikke en let linebacker, og alligevel testede han som en af de mest eksplosive linebackere i år. Jeg skal tilbage og se noget mere med ham, så jeg kan finde ud af, hvor jeg lander, og holdene bruger helt sikkert en del tid på at undersøge hans opførsel udenfor banen, men den her combine gjorde ham pludseligt meget interessant.

14) CJ Henderson, CB, Florida
Der var intet overraskende over CJ Hendersons præstationer ved combine, men det var vigtigt for ham at bevise det. Med en tid på 4,39 sekunder i 40 yard dashen viste han fart, hvor han kan følge med de fleste hurtige receivere, og i positionsøvelserne fortsatte han med at vise blændende bevægelsesevner. Han bevæger sig kort sagt bare fantastisk, og det kommer i en indpakning på 185cm og 91kg, hvilket er klart over middel for cornerbacks. Den kombination af længde, fart og løse hofter er bare en hver defensiv koordinators drøm. Så kan holdene nok godt se igennem fingre med, at han ikke rigtig gider at tackle. 

15) Kyle Dugger, S, Lenoir-Rhyne
Jeg nævnte oppe ved Adam Trautman, at spillere fra lavere collegeniveau altid har ekstra meget at bevise til combine. Både Kyle Dugger og Jeremy Chinn nedenfor kommer fra meget små skoler, og de ikke kun bestod, de bestod med topkarakterer. Kyle Dugger leverede nogle enestående jumps, som vidner om super eksplosivitet, og en tid på 40 yarderen på 4,50 sekunder er rigtig godt for den tætbyggede safety. Nogle NFL-hold er nogle gange lidt forsigtige hvad angår spillere fra lavere collegeniveau, men Kyle Dugger har gode chancer for at blive valgt i anden runde.

16) Jeremy Chinn, S, Southern Illinois
Men det var ikke kun Dugger, som brændte det hele af. Jeremy Chinn har ikke fået så meget opmærksomhed som Dugger, men han hoppede næsten lige så godt, løb lidt hurtigere og så bedre ud i positionsøvelserne. Jeg synes også, at Chinns spil på banen er bedre end Dugger, og jeg må indrømme, at Chinns fantastiske præstationer på banen var en dejlig positiv overraskelse. Ligesom Dugger har Chinn en chance for at blive valgt i anden runde, og jeg tror på en lys NFL-fremtid for den høje safety fra Southern Illinois. 

17) Antoine Winfield Jr., S, Minnesota
Jeg har gemt en af de største vindere overhovedet til sidst. Antoine Winfield Jr. er bare en strålende footballspiller (og ja, også søn af en blændende footballspiller). Han er ikke så stor, men han spiller fysisk, tackler godt, har en super spilforståelse og kan levere store spil. Der var dog mange, der var i tvivl om, hvor hurtig han reelt er, og de frygtede en 40 yard tid på omkring 4,65 sekunder, hvilket er lidt langsomt for en safety. Winfield lukkede dog munden på alt og alle, da han leverede en strålende tid på 4,45 sekunder, og han så fantastisk ud i positionsøvelserne. Jeg er en kæmpe fan af Winfield Jr., og der er nu kun én ting tilbage, som kan bekymre, og det er en betydelig skadeshistorik. Spillet på banen og combine var dog blændende for Minnesota-spilleren.