Der var stjernestøv for alle pengene, da Gul Klud deltog i en intim rundbordssnak med Hall of Famerne Michael Irvin og Kurt Warner i Miami.

De er to af deres generationers absolut bedste spillere: Michael Irvin er tredobbelt Super Bowl-vinder med Dallas Cowboys, hvor han mellem 1988 og 1999 slog sit navn godt og grundigt fast med knap 12.000 grebne yards og 65 touchdowns. Kurt Warner overvandt alle odds, da han gik fra at være undrafted i 1994 til at vinde Super Bowl i 2000 med St. Louis Rams.

I går fik Gul Kluds Nicholas Isak Jørgensen og en mindre skare af journalister den unikke mulighed at sidde til bords med de to legender skiftevis. Nicholas har her skåret de bedste citater ud fra den 25 minutter lange samtale med Michael Irvin, som I kan læse nedenfor.

Mødet med Michael Irvin

Spørgsmål: Hvad er din mening om A.J. Brown?

Michael Irvin: Jeg er vild med ham. Da han gennemførte sin combine kom han forbi Steve Smith og jeg – vi var på arbejde for NFL Network – og sagde: ”I tager mig ikke alvorligt. Jeg kommer til at vise jer, at jeg kan blive en stjerne”; vi grinte af det. Nu er han årets bedste rookie. Han har bakket sin kæft op med en række fantastiske præstationer på banen, hvilket jeg respekterer. Det er kun begyndelsen. Han er et fysisk pragteksemplar…

Jeg ved, at vi er i Miami … Men han præsterede med Ryan Tannehill… Ryan Tannehill! Tænk hvis han spillede med Patrick Mahomes; seriøst? Jeg vil mene, at han (A.J. Brown, red.) trækker Ryan Tannehill op (…) og derfor taler vi nu om Ryan Tannehill som værende en franchise quarterback – til trods for hvor dårlig han var i Miami.

Spørgsmål (Gul Klud): Hvad synes du om Chiefs’ receivere?

Michael Irvin: Jeg elsker kombinationen af deres receivere. De har kvalitet og diversitet i form af fysisk størrelse og hurtighed. Men det er Andy Reid, som gør dem succesfulde. Det er ikke normale ruter, som de løber. Han bruger sine formationer til at skabe fordelagtige matchups for sine spillere (…), hvor fx linebackerne i sidste ende kommer til at dække receiverne. Det er fænomenalt trænerarbejde.

Spørgsmål: Hvad skal Dallas Cowboys gøre for at komme tilbage i en Super Bowl?

Michael Irvin: Dallas Cowboys har det fysiske talent til at vende tilbage til toppen af NFL. Men de mangler den mentale vilje (…) de er nødt til at ville det mere end alle andre. Inden sidste sæson hørte jeg en masse rygter om, at spillerne var mere fokuserede på at blive betalt og få den store kontrakt. Jeg hørte intet om, at spillerne brændte for at vinde et mesterskab. Det er paradoksalt, da de store kontrakter ville være en selvfølge, hvis de begyndte at vinde og skabe store resultater (…) de er nødt til at matche ”sulten” hos de andre hold, hvis de skal tilbage til en Super Bowl.

Spørgsmål: Hvordan rangerer du Jimmy Garoppolo?

Michael Irvin: For at sige det helt ærligt… ”Jimmy G” befinder sig i en svær situation. Han vil altid blive sammenlignet med ”the GOAT” (greatest of all time, red.) Tom Brady, fordi han spillede bag ham i New England i lang tid. Han vil altid blive målt og vejet i forhold til Tom Brady.

I sin første Super Bowl står han over for Patrick Mahomes, som er sin generations bedste spiller. Han (Jimmy Garoppolo, red.) bliver klemt mellem to fænomenale spillere – og så er det svært at sætte sit eget præg på spillet. Først er han nødt til at slå Patrick Mahomes – der er i gang med at revolutionere spillet – for at bevise sit værd. Dernæst skal han gøre det igen og igen for at bevise, at han kan blive den nye Tom Brady.

Spørgsmål: Troy Aikman har talt en del om at træde tilbage fra mediebranchen for at stå i spidsen for et NFL-hold. Du kender ham rigtig godt – hvordan tror du, han vil klare det potentielle skifte?

Michael Irvin: Han ville gøre et glimrende stykke arbejde. Troy (Aikman, red.) er ekstremt detaljeorienteret; har I nogensinde set ham skrive på et stykke papir? Hans håndskrift er perfekt. Det er bare et eksempel på, hvor detaljeorienteret han er  – og sådan er han i ethvert af sine gøremål. Du er nødt til at gå op i de små detaljer, hvis du skal blive rigtig god til noget – især hvis du vil drive et football-hold. Jeg tror bestemt, at Troy (Aikman, red.) vil være god til at drive et football-hold – hvis han kaster sig ud i det.   

Spørgsmål (Gul Klud): Du nævnte, at Patrick Mahomes er ved at revolutionere spillet. Lamar Jackson ligner den sandsynlige MVP for 2019-sæsonen. Tror du, at han kan få den samme betydning for spillet som Patrick Mahomes?

Michael Irvin: Ikke nødvendigvis på samme måde, som Patrick Mahomes er i gang med at gøre det. Men han (Lamar Jackson, red.) kommer til at sætte sit tydelige præg på spillet på sin egen måde.

Jeg troede ikke, at en spiller med hans størrelse kunne holde til at tage de nødvendige tæsk i NFL; men nu han er kommet igennem en hel sæson på fantastisk vis… Vi har set Andrew Luck og Cam Newton gå i stykker på grund af skader… Men Lamar Jackson er fra en helt anden planet.

Jeg vil gerne kvittere Lamar (Jackson, red) for at insistere på sin spillestil som quarterback – og ikke tillade NFL-holdene at bryde ham op og bruge ham som fx receiver eller runningback. Derudover vil jeg gerne lykønske Baltimore Ravens’ ledelse og trænerstab: de turde vælge ham og nu går de hele vejen med ham. Lamar Jackson har været intet mindre end fantastisk i denne her sæson.

Læs også om Gul Kluds møde med Hall of Famer Kurt Warner her.