Super Bowl LIII mellem Los Angeles Rams byder på en masse lækre matchups. Du får her to af de mest interessante til den længe ventede finalekamp i Atlanta.

Konferencefinalerne leverede i den grad underholdning, spil i topklasse, spænding og ikke mindst drama, da begge opgør skulle i overtid for at finde en vinder.

Los Angeles Rams og New England Patriots trak det længste strå og mødes nu i den 53. Super Bowl i Atlanta. Kampen byder naturligvis på masser af fede matchups, og Gul Kluds Alexander Paaske giver dig her to matchups, der bliver meget afgørende for finalens udfald.

Rams’ special teams vs. Patriots’ special teams
Special teams får ikke nok opmærksomhed i NFL med tanke på, hvor ofte en usikker kicker, et dårligt punt eller et godt return har stor indflydelse på resultatet af football-kampe.

Og det er ikke overraskende, at det er to hold med fremragende special teams, der mødes i Super Bowl. Begge special teams-grupper har kvalitet hele vejen rundt.

I Johnny Hekker har Rams en af de bedste puntere i NFL, mens Patriots’ Ryan Allen er en super skarp til at punte præcist og placere modstanderens angreb inden for 10-yard-linjen.

Begge mandskaber har også en fantastisk kicker. Greg ’The Leg’ Zuerlein kan sparke bolde over 60 yards uden problemer, som vi så i NFC-finalen med hans 57-yard field goal, der sikrede Rams en plads i finalen. Modsat har Patriots i Stephen Gostkowski en iskold kicker, der er vant til at levere i presse situationer.

Hvad angår sparkerne har Rams samlet set en lille fordel, men på returns er New England bedre stillet med en af NFL’s bedste kick returnere i Cordarrelle Patterson, mens Julian Edelman er en erfaren og dygtig punt returner.

Sidst, men ikke mindst, har holdene hver især en formidabel special teamer i henholdsvis LB Cory Littleton og ”WR” Matthew Slater. Littleton har været dybt imponerende på special teams i sæsonen, mens Slater har været en stjerne i mange år.

Jeg ser to hold, der begge er enormt stærke på special teams med to skarpe hjerner bag i Rams’ John Fassel og Patriots’ Joe Judge.

Når man tænker på, at alle otte Brady/Belichick Super Bowls er blevet afgjort af maksimalt én scoring, så kan det ikke understreges nok, hvor essentiel den ofte glemte fase af spillet bliver i Super Bowl LIII.

Patriots’ taber meget, meget sjældent kampe på grund af special teams, men de får ofte en kamp til at tippe til deres fordel ved en forceret fumble, et godt return eller et blokeret punt.

Modsat har Rams et ekstra våben i førnævnte Hekker, der var en hæderlig high school-quarterback og flere gange i sin karriere har lavet store spil med sin arm på special teams. I NFC-finalen fandt han i første halvleg cornerback Sam Shields på et fake punt for en ny første down, der fuldstændig ændrede opgørets momentum.

Jeg kan ikke vente med at se, hvilken af de to special teams-enheder, der gør det bedst, og om Fassel hiver et frækt trickspil op af hatten. Det bliver monster-afgørende.

Rob Gronkowski vs. Rams’ forsvar
Rob Gronkowski spiller muligvis sin sidste NFL-kamp nogensinde i Super Bowl LIII. Den 29-årige tight end har ikke været sit vanlige jeg i denne sæson, hvor han har døjet med et par skader og kun grebet 47 bolde for 682 yards tre touchdowns. I mange kampe er han udelukkende blevet brugt som en ekstra offensiv linjemand på grund af hans styrke i blokeringsspillet, men de mange skader over årerne virker til nu at have fået ram på ham.

I AFC-finalen viste han dog, at han stadig har noget tilbage i tanken og kan slå til på de afgørende tidspunkter, hvis du blot sætter en mand på ham.

På en 3rd & 10 i overtid mod Chiefs, blev han kun dækket op af safety Eric Berry, og så tøvede Brady ikke med at kaste til Gronkowski, der langs sidelinjen hev bolden ind.

For at tage lidt historik ind over har Gronkowski grebet touchdowns i de to seneste Super Bowls, han har spillet (SB49 mod Seahawks & SB52 mod Eagles). For et år siden var han ustoppelig og greb for 116 yards og to touchdowns. Så selvom Gronk ikke længere er på toppen, er han stadig en mand, som Rams skal holde et vågent øje med. Hvordan de gør det, bliver særdeles interessant.

***LÆS OGSÅ: Aqib Talib om Gronkowski-kritikere: I er sikkert fulde, når I ser kampene

Rams’ forsvar har nemlig været skrækkelig i opdækning af tight ends i denne sæson. NFC-mestrene tillod næstflest yards til tight ends i grundspillet med 1.075. Det eneste positive aspekt er, at de ”blot” har tilladt fem touchdowns til tight ends.

Gode gamle Wade Phillips har flere valgmuligheder i forhold til, hvordan han kan gribe opdækningen af Gronk an.

Safety John Johnson III har størrelsen og de atletiske evner til at kunne gøre det godt mod Gronk, så det er meget sandsynligt, at Johnson får til hovedopgave at tage sig af Patriots-stjernen. En bekymring her er dog, at Johnson blev udstillet af Raiders’ Jared Cook i uge 1, og Gronk har kvaliteten til at gøre det samme.

Gronkowskis tidligere holdkammerat, cornerback Aqib Talib, er også en mulighed. Talib vil højst sandsynligt kunne gøre et bedre stykke arbejde end Johnson, men Talib på Gronk efterlader mere plads til Edelman at boltre sig på, mens det gør opgaven sværere for Marcus Peters på ydersiden.

En tredje mulighed er at have to mand på den store tight end. En linebacker tæt ved line of scrimmage og en safety over toppen. Rob Gronkowskis måske sidste kamp bliver så fascinerende at følge, og jeg har en fornemmelse af, at han har det gemt det bedste af sig selv til nu.