31 valg, masser af trades og store overraskelser. Første runde byder altid på vilde ting. Vi liveblogger hele runden og giver karakterer til alle årets førsterundevalg

Årets draft kan gå i næsten alle retninger, og uforudsigeligheden er større end længe. Gul Kluds Teis Joranger opdaterer artiklen løbende med valgene og giver karakterer for alle 31 valg (der er kun 31, fordi Miami Dolphins har fået frataget sit valg i første runde).

Husk at opdatere siden løbende, da den ikke opdateres automatisk ved nye tilføjelser.

Læser du med på mobilen, så hold den på langs for den bedste oplevelse.

1

Carolina Panthers

Fra Chicago Bears

Bryce Young, QB, Alabama

Panthers sikrer sig deres mand på QB, og det var på ingen måde overraskende, at det blev Young. Det er det helt rigtige at tage en QB, og Young er et førstevalg værd, og derfor kan jeg godt lide valget. Jeg kan personligt lidt bedre lide Stroud, og derfor ikke absolut max-karakter.

Karakter: 10

2

Houston Texans

CJ Stroud, QB, Ohio State

Sådan Texans! Der var længe tvivl om, hvorvidt de vil tage en QB, men da de sikrede sig tredjevalget i en trade, snuppede de Stroud, som, jeg synes, de burde. Stroud var min højest rangerede quarterback og starter en ny ære i Texans. Det var der brug for. Det perfekte valg

Karakter: 12

3

Houston Texans

TRADE: Texans OP FRA 12 TIL 3 (Cardinals) ⇧

Will Anderson, Edge, Alabama

I en noget overraskende og usædvanlig trade handlede Texans sig op, så de valgte to gange i træk. Det kostede blandt andet et førsterundevalg i 2024-draften, og det er en ret dyr pris for at sikre sig en EDGE. Anderson er dog en rigtig dygtig spiller, så overordnet et godt valg.

Karakter: 7

4

Indianapolis Colts

Anthony Richardson, QB, Florida

Alle vidste Colts ville gå quarterback, og det var også det rigtige valg, synes jeg. At de så derudover valgte Anthony Richardson over Will Levis modsat mange meldinger var helt perfekt for mig. Jeg synes, Richardson er en del bedre, og jeg glæder mig til at se ham samarbejde med Shane Steichen.

Karakter: 12

5

Seattle Seahawks

Fra Denver Broncos for Russell Wilson handel

Devon Witherspoon, CB, Illinois

Ingen Anderson og ingen Richardson, tror jeg, tvang Seahawks til en plan C, og den plan C var lidt overraskende Witherspoon, som ikke er en typisk Pete Carroll-corner. Han er dog en forrygende spiller, og kun fordi jeg havde Christian Gonzalez over ham, får Seahawks ikke absolut maximum.

Karakter: 10

6

Arizona Cardinals

TRADE: Cardinals OP FRA 12 TIL 6 (Lions) ⇧

Paris Johnson Jr., OT, Ohio State

Først den ene vej og så den anden vej... Efter en trade ned fra 3 til 12, hoppede Cardinals igen op til 6 for at sikre sig den offensive tackle, de hele tiden har haft øjnene på. Jeg synes, det er rigtigt at investere i OL, og jeg er fan af Johnson.

Karakter: 10

7

Las Vegas Raiders

Tyree Wilson, EDGE, Texas Tech

Raiders kunne gå mange retninger, men at gå med en EDGE er fornuftigt. Chandler Jones skuffede i 2022 og er oppe i årene, og Wilson giver en unik brik til den defensive linje, så man kan få gjort Patrick Mahomes og Justin Herbert mere usikker.

Karakter: 10

8

Atlanta Falcons

Bijan Robinson, RB, Texas

Jamen, hvorfor? Falcons havde et af ligaens bedste løbeangreb i 2022, så hvorfor skal man investere i en runningback. Jeg er med på, at Bijan Robinson er en rigtig god runningback, men de kunne have investeret i så mange andre ting, som havde forstærket nogle af deres mange svagheder. Øv.

Karakter: 02

9

Philadelphia Eagles

TRADE: Eagles OP FRA 10 TIL 9 (Bears) ⇧

Jalen Carter, DT, Georgia

High risk, high reward. Eagles elsker deres defensive linje, og Jalen Carter er draftens bedste spiller, synes jeg. Han kommer dog også med betydelige spørgsmålstegn udenfor banen, men jeg tror, Eagles er et godt sted for ham at lande. Hvis nogle kan få ham på ret kurs og forløse potentialet, så er det dem.

Karakter: 12

10

Chicago Bears

TRADE: Bears NED FRA 9 TIL 10 (Eagles) ⇩

Darnell Wright, OT, Tennessee

Hmmm. Alt handler om at udvikle Justin Fields, og det er også fornuftigt. Jeg ved bare ikke helt, om jeg synes, der var behov for en top 10 tackle, når Johnson var væk. Jeg synes, det er lidt for højt for Wright, og jeg havde hellere set dem gå med Skoronski, som jeg ser som en markant bedre spiller.

Karakter: 4

11

Tennessee Titans

Peter Skoronski, IOL, Northwestern

Det er tid til at få bygget den offensive linje op igen, og så er det svært at gøre bedre end den bedste offensive linjemand i draften. Skoronski vil blive flyttet ind på guard, og tackles er lidt mere værd, men han er  virkelig en god spiller, som kan gøre en forskel for Titans' linje.

Karakter: 10

12

Detroit Lions

TRADE: Lions NED FRA 6 TIL 12 (Cardinals) ⇩

Jahmyr Gibbs, RB, Alabama

Whaaaaaaat. Nej, nej, nej. Hvorfor Lions? I har lige hentet David Montgomery, og I har stadig D'Andre Swift. Ingen af dem er fantastiske, men det er godt nok. Og hvis man vil give dem konkurrence, kan det gøres senere. Det er både elendig positionsmæssig værdi, og jeg synes også personligt, at det er AAAAALT for højt for Gibbs, som slet ikke er i samme liga som Bijan Robinson, synes jeg. Dumpet.

Karakter: -3

13

Green Bay Packers

Fra New York Jets i Aaron Rodgers-handel

Lukas Van Ness, EDGE, Iowa

Lige foran Patriots snuppede Packers deres EDGE, tror jeg, og Van Ness er en prototypisk Packers-EDGE. Han er rimelig tung med god power og gode atletiske evner. Som type minder han en del om både Rashan Gary og Preston Smith, der enten kan være væk efter 2023 eller er oppe i årene. Van Ness bliver en solid mand at kunne rotere ind. Det er lidt for højt for min smag, men fin position.

Karakter: 7

14

Pittsburgh Steelers

TRADE: Steelers OP FRA 17 TIL 14 (Patriots) ⇧

Broderick Jones, OT, Georgia

Nøj, hvor ville jeg gerne have set Christian Gonzalez her. En rigtig kvalitetscorner havde klædt Steelers' forsvar. Når det er sagt, så er der relativt få gode tackles i årets draft, og Steelers vil gerne forstærke sig på venstre tackle. Jeg synes, Jones har nogle mangler i kastespillet lige nu, men han er ung, og Steelers kan forhåbentligt udvikle ham. God position, men havde håbet på andet.

Karakter: 7

15

New York Jets

Fra Green Bay Packers i Aaron Rodgers-handel

Will McDonald, EDGE, Iowa State

Puha, det var lidt tidligt. Jeg tror klart, at de ville have haft Broderick Jones, men da han røg, hoppede de på en pass rusher i stedet. Jeg kan egentlig godt lide McDonald, men han er en betydelig risiko og projection, og det er lidt for højt til det, synes jeg.

Karakter: 4

16

Washington Commanders

Emmanuel Forbes, CB, Mississippi State

Endelig blev den anden corner valgt, og der gik overraskende lang tid. Forbes har været rygtet kraftigt til Commanders, og han passer også godt ind hos Jack Del Rio og Ron Rivera. Han er en stor playmaker og lukker et hul hos Commanders. Jeg synes dog, at der var bedre corners tilbage, og Forbes' vægt og kropsbygning skræmmer mig en del.

Karakter: 4