Kansas City Chiefs er klar til AFC-finalen efter en episk sejr på 42-36 over Buffalo Bills i et opgør, hvor Patrick Mahomes igen stjal rampelyset i sidste øjeblik.

Patrick Mahomes og Josh Allen leverede en nyklassiker af episke dimensioner, som vil blive foreviget i slutspillets ellers glorværdige historie. Efter forlænget spilletid var det Kansas City Chiefs, der trak det længste strå, selvom Buffalo Bills oprindeligt tog føringen med blot 13 sekunder tilbage af den ordinære spilletid.

Læs også: Kansas City Chiefs er klar til deres fjerde AFC-finale i træk

Foruden den ekstreme afslutning var der tale om en fejlfri kamp, hvor Chiefs og Bills producerede 78 point og 974 offensive yards. Sejrherren Patrick Mahomes ramte på 33 af 44 kast for 378 yards og tre touchdowns, mens han løb for yderligere 69 yards og en scoring.

Og netop Patrick Mahomes høstede store roser af Kansas City Chiefs’ cheftræner Andy Reid på det efterfølgende pressemøde:

“Han (Patrick Mahomes, red.) gør bare alle omkring sig bedre. Og når vi lider mest, så får han det alligevel til at se legende let ud. (…) Selv da vi var bagud med 13 sekunder igen, var spillerne og jeg fortrøstningsfulde. Vi vidste, at vi ville gå ned og score det udlignende field goal”, fortalte Andy Reid.

Og selv Andy Reid – der har trænet i NFL i de seneste 30 år – havde svært ved at sætte ord på den episke slutspilskamp:

“Vi har lige været en del af en de bedste kampe, der nogensinde er spillet i NFL. Og heldigvis står vi tilbage som vindere. Jeg er så stolt af mine spillere, der efterlod alt, de overhovedet havde i tanken ude på banen. Det var en fantastisk kamp – og det er nok ikke engang gået op for mig endnu, hvor vild den rent faktisk var”, udtalte Andy Reid.

Med sejren er Kansas City Chiefs klar til deres fjerde AFC-finale på stribe, hvor Cincinnati Bengals venter. Konferencefinalen spilles næste søndag kl. 21.05 dansk tid.