Danske Hjalte Froholdt ligner den næste dansker i NFL. I første omgang er han flyttet til Californien for at forberede sig bedst muligt på den kommende draft.

Efter fire år på universitet i staten Arkansas, har den danske lineman taget det næste store skridt på vejen mod det ultimative mål – en plads på et NFL-hold til september.

Gul Klud har talt med det danske stortalent, der fortæller lidt om livet i Los Angeles, den næste store opgave i kalenderen, som hedder Collegiate Bowl, og om en ny ven, der er flyttet med til Californien.

Hjalte, du har valgt agent. Fortæl lidt om ham og hvorfor valget faldt på ham:

– Jeg har to agenter faktisk, som begge er der for mig. Den ene er partner i agent firmaet “Athletes First”. Han har selv spillet i NFL som OL i et stykke tid samt coached og scouted for NFL hold. Så han har meget erfaring mht. NFL, og hvad det er de forskellige hold kigger efter.

– Han har også rigtig mange gode kontakter inde for NFL og han repræsenterer nogle af de bedste offensive linemen i NFL som Tyron Smith, Travis Frederick (begge fra Cowboys), Ryan Ramczyk (Saints), og så også min tidligere teammate Frank Ragnow (Lions).

– Den anden agent er en advokat fra Fayetteville, der kun repræsenterer Arkansas drenge. Han arbejder med fortune 100 companies normalt, så football er et hyggejob for ham, og han nyder at være en del af spillet på den måde.

Du er flyttet til Los Angeles. Hvordan kan det være?

– Så Athletes First har samarbejdet med et træningssted der hedder Proactive som der er lokaliseret på toppen af taget af et stort lejelighedskompleks. Så alle de atleter som de repræsenterer bor i lejelighederne nedenunder, og så træner de ovenpå taget. Der er et køkken, som laver alle måltider og andre rigtig gode træningsfaciliteter, som jeg syntes ville hjælpe mig meget til forberedelsen af combine.

Og så valgte du at spille med i NFL PA collegiate bowl, i stedet for East West Shrine. Hvad lå der bag den beslutning?

– Jeg fik desværre ikke en invitation til Reese’s Senior bowl, men East West Shrine Game og NFLPA bowl i stedet for.

– Efter mine agenter fik snakket med scouts fra forskellige hold, fik vi at vide at NFLPA og East West er på samme niveau. Der bliver sendt de samme scouts til hver kamp, og talentet er også på samme niveau. NFLPA bowl bliver spillet kun en time nede af vejen fra, hvor jeg træner, så det var også en bonus.

Hvordan går det ellers i LA?

– Ellers så går det godt herovre i LA, vejret er lækkert og træningen er god!

– Jeg fik en ny hund to uger før jeg tog herover, så han er kommet med. En Pitbull som min kæreste og jeg adopterede. Den hedder “Moose”.

– Han var et stray (vild hund) fra gaden, men han er den sødeste hund som aldrig er aggressiv eller har knurret af mig eller nogle andre. Der er desværre en del fordomme om Pitbulls, siden de er betragtet som en “kamp-hund” men Moose er langt fra en kamp-hund. Så det går godt!

– Udover det er der ikke noget utroligt “spændende” i mit liv. Det er bare træning, spise, gå med hunden og sove!

Vi håber det går Hjalte godt i Los Angeles og ikke mindst, når han skal spille NFL PA Collegiate Bowl lørdag d. 19. januar.