And then there was 1. Et hold er stadig ubesejret, og så startede uge med et spændende – og afgørende – opgør i NFC East. Her er 10 ting, vi lærte i uge 7.

1. Fra ondt til værre for Cowboys

Vi starter dog et andet sted i NFC East, for i Dallas er de nu nede på årets tredje quarterback, efter Andy Dalton i weekenden blev slagtet mod Washington. Det var ikke, fordi Cowboys-angrebet havde brændt banen af inden da – tværtimod – men uden Dalton var sejren reelt uden for rækkevidde for Cowboys, der nu er 2-5 og får svært ved at vinde divisionen – selvom de kun er en halv kamp efter Eagles.

2. Magtbalancen i NFC East balancerer på en knivsæg

Eagles slog Giants torsdag og indtager dermed førstepladsen i NFC East med en 2-4-1 rekord. Men det kan hurtigt gå galt for dem. Giants er således sidst i divisionen med en rekord på 1-6, og de var tæt på at slå Eagles i torsdags. I så fald havde Eagles været 1-5-1 og ligget sidst i divisionen. Magtbalancen i divisionen balancerer på en knivsæg og kan tippe lige så hurtigt som Daniel Jones:

3. Browns vandt, men det var en dyr sejr

Browns er 5-2, og det er i sig selv jo fantastisk for dem. Men de ligger stadig i en svær division, og selvom sejren over Bengals var flot, så blev det en dyrt købt sejr. Stjernereceiver Odell Beckham Jr. måtte udgå med en skade, og det viste sig at være en korsbåndsskade, så han er ude resten af sæsonen. Det bliver svært at se, hvordan Browns skal hamle op med de stærkeste kræfter i AFC uden Beckham, men de er stadig meget forbedret i forhold til sidste sæson.

4. Patriots falder sammen

Patriots så egentlig ud til at klare sig godt i tilværelsen efter Tom Brady. Men så kom covid-19. Broncos fik has på Patriots i sidste uge i en kamp, hvor Cam Newton havde det svært, og i denne uge faldt de så helt sammen mod 49ers i en grad, så Newton blev bænket. Det, der lignede et slutspilshold, ligner nu et af ligaens mere udfordrede mandskaber, og det er nærmest helt uvirkeligt at se Patriots i den forfatning.

5. Chiefs vinder stort – selv på dårlig dag for angrebet

Bronco-forsvaret gjorde sit til at holde Denver inde i kampen mod Chiefs søndag. Men på en dag, hvor Chiefs ikke konverterede en eneste tredje down, og hvor Patrick Mahomes blev holdt til 200 yards, tog de andre faser af Chiefs’ spil over. Først med et defensivt touchdown på en interception og siden et return touchdown. Det var en dårlig dag for angrebet, men Chiefs scorede alligevel 43 point. Så er de altså svære at slå. Broncos mangler stadig en del på angrebet, men kan glæde sig over, at forsvaret ser ud til at spille op til det niveau, man havde håbet og forventet.

6. Arizona og Seattle spillede årets kamp

Kampen mellem Arizona Cardinals og Seattle Seahawks blev flyttet til Sunday Night Football i stedet for Buccaneers mod Raiders, på grund af covid-19-bekymringer for sidstnævnte. Og det var de nok ikke kede af på NBC, der så kunne vise kampen mellem Kyler Murray og Russell Wilson. De to quarterbacks kastede tilsammen for 748 yards, 6 touchdowns og 4 interceptions og kampen gik i overtime ved stillingen 34-34 efter ordinær spilletid. I overtime skulle vi så ind i det sidste minut af kampen, før opgøret blev afgjort med et field goal til Cardinals. Og nå ja – så fik vi alle at se, at DK Metcalf er en meget hurtig mand.

**Se også: Video: DK Metcalfs tackling sætter rekord

7. Falcons gjorde det igen

Altså tabte en kamp, de burde have vundet. Denne gang var “synderen” Todd Gurley, der scorede et touchdown med et minuts tid tilbage af kampen, i en situation, hvor han prøvede at stoppe op, fordi Falcons havde været bedre tjent med at lade tiden løbe ud og sparke et field goal. I stedet fik Lions og Matthew Stafford lidt over et minut til at vinde kampen – og det gjorde de så. Falcons begynder lidt at minde mig over Chargers for nogle år siden, der blev ved med at tabe kampe, som de burde vinde.

8. Justin Herbert fik sin første sejr

Og apropos Chargers så fik rookie quarterback Justin Herbert endelig sin første sejr som NFL-starter. Herbert har spillet fremragende siden han overtog starterjobbet hos Chargers tidligt i sæsonen, men han havde stadig sin første sejr til gode. Indtil søndag, hvor det blev til en sejr over Jacksonville Jaguars. Chargers har stadig huller på holdet, men en del af det skyldes skader, og hvis Herbert fortsætter udviklingen kan Chargers blive skræmmende de kommende år.

9. Jets er 0-7 for første gang i 24 år

1996. Dengang Bill Clinton var præsident. Så langt skal vi tilbage for at finde sidste gang New York Jets startede en sæson 0-7. New York har været det suverænt dårligste hold i ligaen i år, men formåede faktisk at holde kampen mod Bills tæt. Sådan da. Jets var således foran 10-0, men scorede ikke resten af kampen og Bills kunne så finde kampen 18-10 ved hjælp af seks field goals. Det var en pligtsejr for Bills, der ligner et hold på vej mod en divisionssejr

10. Kun Steelers er stadig ubesejret

Også Steelers er på vej mod en divisionssejr, og faktisk er de det eneste hold i NFL, der endnu ikke har tabt en kamp i denne sæson. Steelers tildelte selv Tennessee Titans deres første nederlag i sæsonen i weekenden, og Seahawks i NFC-halvdelen tabte også. Steelers burde i øvrigt have vundet større over Titans, men lod dem komme tilbage i kampen, så sejren kunne have været endnu mere imponerende.