Den første træner er fyret, og hver konference har kun ét ubesejret hold tilbage. Der er så sandelig kommet gang i sæsonen.

Kun en måned inde i NFL-sæsonen stod det klart, at mindst én træner måtte fyres, og det ville ikke undre, hvis en enkelt mere følger med snart – mere om det sidste i artiklen. Her er 10 ting vi lærte i uge 5.


1. Bye bye Gruden

Fem nederlag i træk, der bare er blevet større og større. Tingene ser ikke godt ud i Washington, så derfor var det ingen overraskelse, at man mandag fyrede træner Jay Gruden. Situationen er håbløs for Redskins-fans, og allerede nu gælder det bare om at se fremad mod næste sæson, efter man søndag tabte med hele 33-7 til Patriots.

Læs også: Efter nyt nederlag: Redskins fyrer Jay Gruden


2. Kan Cowboys slå et godt hold?

De startede som lyn og torden med tre sejre i tre kampe, omend det var lidt svingende mod Dolphins. Men efter to nederlag i træk til Saints og Packers må man spørge sig selv: Kan Cowboys slå et godt hold? Deres tre sejre i de første uger kom mod Giants, Redskins og Dolphins, så lige nu ville jeg ikke være for optimistisk som Cowboys-fan.


3. Bliver Christian McCaffrey MVP?

587 løbeyards. Seks touchdowns. 31 grebne bolde for 279 yards og et touchdown. Det er status for runningback Christian McCaffrey, der må betegnes som en af favoritterne til MVP-titlen lige nu. Søndag blev det til 176 løbeyards på 19 forsøg og yderligere seks grebne bolde for 61 yards – i alt tre touchdowns. Den 23-årige Carolina-spiller er ikke bare en vigtig del af Panthers-angrebet. Han ER Panthers-angrebet. Og han er stærkt medvirkende til, at Panthers nu er 3-2 efter at være startet sæsonen 0-2. Søndag spiller han og Panthers den tidlige kamp i London, så du kan forkæle dig med at kigge på ham allerede fra kl. 15.30. Skulle jeg vælge lige nu, ville han være min MVP, og jeg skal i hvert fald se med søndag eftermiddag.


4. Gode QB-backups betaler sig

Ingen Andrew Luck? Ingen Drew Brees? Ingen Cam Newton? Intet problem. Det betaler sig at have gode backups. Erstatningerne for Luck (karrierestop), Brees og Newton (skader) er nu 9-2 i denne sæson. Teddy Bridgewater har imponeret for Saints, der må se en god fremtid, når Drew Brees stopper karrieren. For Colts er fremtiden nu i form af Jacoby Brissett, og sejren søndag nat var et godt billede på, hvordan man kan slå et af NFL’s bedste mandskaber med en solid gameplan og en solid quarterback. Og nå ja, så er vi tilbage ved Panthers. Christian McCaffrey har gjort sin del, men man skal også give kredit til backup quarterback Kyle Allen, der er 3-0 i år, og 4-0 i sin karriere. Det er han den første undraftede quarterback, der formår i 20 år. Den sidste?


5. Første sejre til førsteårs head coaches

I Arizona jubler man efter sæsonens og karrierens første sejr til holdets unge head coach/quarterback-duo. Det var måske på et billigt grundlag mod Bengals, der stadig har sin første sejr til gode, men det kan kickstarte sæsonen lidt for Cardinals. Jubel er der også i Denver, hvor en tæt kamp endelig faldt ud til Broncos’ fordel i Los Angeles over Chargers. Broncos var faktisk i kontrol det meste af kampen efter en tidlig føring, og Vic Fangio undgik dermed at blive den første Broncos-head coach nogensinde, der starter en sæson 0-5. Meeeeen der er stadig lang vej igen for både Vic Fangio i Denver og Kliff Kingsbury i Arizona.


6. Hvem er Devlin Hodges?

Lær hans navn. For i hvert fald i næste uge kommer han nok til at være quarterback for Pittsburgh Steelers. Mason Rudolph fik en ordentlig kæberasler mod Ravens, og ind kom den undraftede rookie til sin første NFL-kamp. Da sæsonen startede var han end ikke på et practice squad. Men så tradede Steelers Josh Dobbs til Dolphins og hev Hodges ind på practice squad. Så blev Ben Roethlisberger skadet, og Hodges blev forfremmet til backup. Og bare fem uger inde i sæsonen står han nu til at starte en kamp. Tingene kan gå hurtigt i NFL. Hodges gjorde det faktisk udmærket for Steelers, der dog tabte i overtime til divisionsrivalerne fra Ravens, men han får chancen for at bevise sit værd i næste uge – formentlig.


7. Russell Wilson er vanvittig

Forvent aldrig, at et spil er dødt, hvis Russell Wilson er din quarterback. Torsdagskampen i denne uge bød på et spændende opgør mellem Rams og Seahawks i Seattle, og hjemmeholdet trak sig sejrrigt ud – blandt andet på grund af en fremragende præstation af Russell Wilson. Wilson kastede kun bolden 23 gange, men han ramte plet på 17 af dem for fire touchdowns, og især ét af dem viser, hvorfor han er alle de mange penge værd, som Seahawks betalte ham inden sæsonen. Vil du se billederne? Så klik her:

Læs også: Video: Tyler Lockett griber touchdown med smuuukke fødder


8. Josh Jacobs > Khalil Mack

Okay, det er måske lidt en overreaktion, men Khalil Mack havde lagt op til den helt store hævnkamp i London mod Raiders, der tradede ham væk inden sidste sæson. Sådan gik det ikke, og faktisk var Mack stort set anonym i nederlaget til Oakland, der lænede sig op af deres unge stjerne Josh Jacobs. Og hvorfor er det relevant? Den unge runningback blev i draften i foråret valgt med ét af de valg, som Bears betalte Raiders i handlen for Khalil Mack. Deres stats for dagen? Mack: 3 tacklinger. Josh Jacobs: 123 løbeyards og to touchdowns. Måske var det ikke så dårlig en handel for Raiders alligevel.


9. To ubesejrede hold tilbage

Der er vel ingen, der er overraskede over, at New England Patriots er det sidste ubesejrede hold i AFC? Men hvis jeg inden sæsonen havde fortalt dig, at San Francisco 49ers ville være det eneste ubesejrede hold tilbage i NFC efter fem uger, så havde du nok grint af mig. Det er ikke desto mindre status efter 49ers’ sejr over Browns i nat, og det bliver interessant at se, hvor længe, de kan holde den gående. I næste uge venter en svær udekamp mod Rams.


10. Er Dan Quinn den næste træner, der ryger?

Det var i hvert fald ikke kønt mod Texans, der kunne sende Falcons hjem til Atlanta med et nederlag på hele 53-32. Siden nedsmeltningen i Super Bowl for bare under tre år siden har Falcons ikke været de samme, og der er efterhånden brug for fornyelse, hvis Falcons skal gøre sig håb om at komme tilbage til Super Bowl inden Matt Ryans karriere stopper. Mit bud er, at Dan Quinn bliver den næste head coach, der får sparket i denne sæson.