Skader til quarterbacks prægede kampene i AFC i denne uge, mens der i næste uge venter et brag af et opgør i NFC-finalen. Her er 10 ting, vi lærte i divisional-runden.

1. Var det sidste kamp for Drew Brees?

New Orleans Saints’ aldrende quarterback har i skrivende stund ikke officielt bekræftet, at han stopper karrieren, men det er der meget der tyder på, at han gør. Flere medier skrev således inden kampen, at opgøret i Superdome kunne blive Drew Brees’ sidste i byen, og med nederlaget er der dermed meget der tyder på, at vi har set det sidste til Brees i NFL.

Læs også: Jay Glazer: Brees stopper karrieren

2. Måske kan Buccaneers’ forsvar løfte niveauet tilstrækkeligt

Tampa Bays forsvar har haltet i den sidste del af sæsonen, og det er svært at sige, om det var dem, der gjorde Saints-angrebet dårlige i søndagens sene opgør. Tom Brady spillede udmærket, men hvis han skal vinde endnu en Super Bowl kræver det formentlig en stærk indsats af forsvaret – især i næste uge, når modstanderen hedder Green Bay Packers og Aaron Rodgers.

3. Så tæt på for Browns

De var ikke spået mange chancer, og det startede heller ikke særlig godt for Cleveland Browns. Men alligevel var Baker Mayfield og co. tæt på at komme tilbage mod Chiefs på Arrowhead Stadium, og de havde til sidst en reel chance for at vinde, som de dog missede. Skuffende for Browns-fans, men der er masser at glæde sig til i fremtiden. Og det var altså Chiefs, der var det bedste hold.

4. Mahomes udgik med hjernerystelse

Og det var den eneste grund til, at Browns kom tilbage i opgøret. Chad Henne gjorde det hæderligt som afløser for MVP-kandidaten, men Browns kom tættere og tættere på og endte med kun at tabe med fem point. Nu venter hele Kansas City så spændt på, om Mahomes er klar til AFC-finalen i næste uge mod Bills og Josh Allen. Min forventning er, at han spiller.

5. Bills stormede i AFC-finalen

Faktisk har Chiefs virkelig brug for, at Patrick Mahomes er klar i næste uge. For Bills ser stadig gode ud, og hvor jeg havde regnet med, at det skulle være angrebet, der vandt kampen for dem mod Ravens, så viste det sig at være forsvaret, der lukkede fuldstændig ned for Baltimores angreb. Hvis de på samme måde kan lukke ned for Chiefs-angrebet i næste uge, så har de en rigtig god chance for at gå i Super Bowl.

6. Ravens havde det svært – og så blev Lamar skadet

Og så blev det endnu sværere. Ikke at det så specielt godt ud, inden Lamar Jackson gik ud med en hjernerystelse, men hvis Ravens-fans havde haft lidt håb tilbage, så forsvandt det formentlig der. Det hjalp heller ikke, at Justin Tucker var uvanligt usikker og sendte to field goal-forsøg på stolpen, men det havde noget ikke gjort den store forskel, hvis det havde været stolpe ind i stedet for stolpe ud.

7. Rodgers og Packers cruiser i NFC-finalen

Hjemmeholdet må således være klar favorit, når de tager imod Tom Brady og Buccaneers hjemme på Lambeau Field i næste weekend. Det er to legender på quarterback-positionen, og det skal vi virkelig se frem til. Men jeg har svært ved at se, at Brady kommer til at kunne følge med Rodgers, sådan som sidstnævnte spiller i denne sæson.

8. Aaron Donald kunne ikke gøre en forskel

Det var op af bakke fra starten for Rams, der ikke var spået mange chancer mod Packers. Og det hjalp heller ikke, at ligaens bedste forsvarsspiller – Los Angeles’ Aaron Donald – ikke var på toppen ovenpå en skade. Donald spillede, men i begrænset omfang, og det pres, han normalt lægger på enhver quarterback viste sig aldrig rigtigt. Og så er Rams-angrebet ikke stærkt nok til at hamle op med de bedste.

9. Chargers hyrer Brandon Staley

For Rams’ defensive koordinator var nederlaget dog nok til at sluge. Mandag blev Brandon Staley således hyret som ny head coach for Los Angeles Chargers, og så kan Staley glæde sig over at blive chef for et andet slagkraftigt forsvar og en quarterback, der meget nemt kan vise sig at være en opgradering over Jared Goff. Og nå ja, så er det nok heller ikke dårligt, at han nærmest kan beholde sit kontor, da han bliver på samme stadion.

10. Er Deshaun Watson på vej væk fra Houston?

Jeg har holdt mig lidt tilbage med at kommentere på Deshaun Watson-sagaen her, men sådan som tingene forløber nu, bliver jeg nødt til at berøre det. Mere og mere tyder således på, at Texans er ved at gøre sig så uvenner med deres franchise quarterback på 25 år, at de bliver nødt til at sende ham et andet sted hen. Og så står der altså 15-20 hold eller noget i den stil og venter med åbne arme. Spørgsmålet er, hvem der vil betale, hvad det koster at hente Watson i Houston, men hvis du spørger mig lige nu, så tror jeg ikke, den unge quarterback spiller i Houston, når næste sæson begynder.