Cardinals er stadig ubesejret, mens Bills bare tromler videre. Og så satte Buccaneers og Brady endnu en rekord -selvfølgelig. Her er 10 ting vi lærte i uge 5.

1. Bills tromler Chiefs – bedst i AFC

Jeg havde forventet, at Bills ville slå Chiefs i den sene kamp søndag. Men jeg havde altså forventet, at det ville være tæt, og det var det overhovedet ikke. Bills slagtede de forsvarende AFC-mestre, og det er meget svært at se, at Buffalo ikke bliver AFC’s repræsentant i Super Bowl.

2. Cardinals stadig ubesejret

I NFC er Cardinals stadig ubesejret, selvom kampen mod 49ers, der startede quarterback Trey Lance for første gang, nok var sværere, and Arizona havde regnet med. Ikke desto mindre er de nu 5-0 og NFL’s eneste ubesejrede mandskab. Samtidig ligner Kyler Murray en god MVP-kandidat, så det skal blive spændende at se, hvor langt, de kan gå.

3. Kickere kiksede i Cincinnati

Packers endte med at vinde i Cincinnati, men skulle vi nu ikke liiiige vente med at udråbe Mason Crosby som en helt, som jeg har set nogle på Twitter gøre. Ja, Crosby sparkede da det afgørende field goal, der sendte sejren til Green Bay. Men han brændte altså også tre spark PLUS et ekstra point. Og hvis ikke Bengals’ Evan McPherson også havde haft en dårlig dag, havde Bengals vundet. Crosby brændte (foruden det brændte XP) sit første field goal med lige over 2 minutter tilbage i kampen. Ud af de næste fem angrebsserier sluttede fire med et brændt field goal. Den øvrige angrebsserie sluttede med en interception af Joe Burrow. Altså hvad foregår der? Anyway, Crosby fik endnu et forsøg til sidst og ramte plet, så Packers tog sejren i Cincy.

4. Cleveland med historisk nederlag

Bengals kan så glæde sig over, at divisionsrivalerne fra Cleveland også tabte. Og det endda på historisk vis, som vi efterhånden har lært at kende Browns. Hvor de tidligere dog har været historisk dårlige var de faktisk her historisk gode, men tabte så alligevel til absurde Justin Herbert og co. Browns blev således det første hold i 402 forsøg, der tabte en kamp med mindst 40 point, 500 offensive yards og 0 turnovers. Statistikken i sådanne tilfælde hedder nu 401-1. Øv øv.

5. Buccaneers med historisk sejr

Tampa Bay blev med Tom Brady ved roret igen historiske – det skriver jeg nærmest hver uge, gør jeg ikke? Anyway, med sejren på 45-17 over Dolphins markede det femte gang, siden sidste sæson startede, at Buccaneers scorede mindst 44 point. Inden 2020 havde Buccaneers præsteret det samme fem gange på 44 år. Det tog altså lige præcis Tom Brady 21 kampe i grundspillet at præstere, hvad Buccaneers hidtil havde præsteret i hele holdets levetid, før quarterbacken kom til. Say what?

6. Skidt uge for skader til quarterbacks

Mens nogle quarterbacks gik amok i stats-tabellerne (Brady, Herbert m.fl.) var der også nogen, der blev skadet. Det var faktisk en dårlig uge for quarterbacks på det punkt. Allerede torsdag brækkede Russell Wilson fingeren, og søndag måtte Daniel Jones så udgå med en skade for Giants. Det samme måtte Taysom Hill for Saints, og Derek Carr var også en kort overgang ude for Raiders. Joe Burrow blev efter Bengals’ nederlag kørt en tur på hospitalet på grund af et slag på halsen, men han skulle være okay.

7. Raiders gik i stå – Khalil Mack fik hævn

Efter tre uger lignede Raiders et hold, der for alvor skulle kigges til, når slutspilspladserne i AFC skulle fordeles. Men efter to nederlag i træk – det seneste til Bears – og uro omkring træner Jon Gruden på grund af en gammel racismesag, ser det nu anderledes grelt ud, og Raiders har nu en must-win-kamp mod Broncos i næste uge (den er i øvrigt også must-win for Broncos). Hos Bears fik Justin Fields en flot sejr i sin unge karriere, mens Khalil Mack fik hævn over Raiders, der i sin tid handlede ham til Bears. Mack spillede en brandkamp og stod blandt andet for et sack.

Opdatering: Efter disse ord blev skrevet har Jon Gruden trukket sig som Raiders-træner. Læs mere her.

8. Er Trevon Diggs den nye Deion Sanders?

Trevon Diggs spillede også en brandkamp søndag og snuppede for femte kamp i træk en interception. Dermed er den unge cornerback oppe på seks i denne sæson, og han begynder nærmest at minde mig om legendariske Deion Sanders. Nu skal det blive spændende at se, hvor længe, han kan holde den gående.

9. Skidt dag på kontoret for Giants

Og vi bliver lige i Texas, for det var da godt nok en ærgerlig kamp for Giants. Ikke nok med, at de taber endnu en gang. Quarterback Daniel Jones måtte udgå med en skade, og det samme måtte runningback Saquon Barkley. Mike Glennon og Devontae Booker giver altså ikke helt det samme. Desuden spillede Kadarius Toney en af de bedste kampe for en Giants-rookie nogensinde – altså lige indtil han blev vist ud for at slå en modstander.

10. Er Urban Meyer fyret endnu?

Jaguars tabte igen. Det så ellers lige kortvarigt ud som om, at de kunne følge med Titans, men det var en stakket frist. Alt er galt hos Jaguars, og det har det været siden, man hyrede Urban Meyer. Eller, der gik det endnu mere galt. I virkeligheden blev det hele måske startet af dette tweet efter uge 1 af sidste sæson. Siden har Jaguars tabt 20 kampe i træk. Det er den næstlængste stime nogensinde.