En spændende football-weekend står for døren, og vi kan se frem til både et absolut topbrag mellem Chiefs og Ravens samt en mulig Hjalte Froholdt-debut. Her er 10 spørgsmål, vi håber at blive klogere på i tredje spillerunde.

Hvad er der galt med Carson Wentz? Har alderen endelig indhentet Brees? Og hvad med Ravens-Chiefs, hvem vinder det topbrag i AFC? Der venter en massse fede kampe i tredje spillerunde, og Gul Klud stiller her skarpt på 10 spørgsmål, vi håber at få svar på i tredje spillerunde.

I denne uge får I også et bonusspørgsmål, da Hjalte Froholdt muligvis kan få debut for New England Patriots.

1) Kan Texans konkurrere med de næstbedste?
Det er næsten uretfærdigt, at Texans har mødt Kansas City Chiefs og Baltimore Ravens i de første to kampe. Det er to af NFL’s allerbedste hold og to af NFL’s tre bedste quarterbacks. Texans har vist, at de ikke helt har haft niveauet til at udfordre de to hold på nuværende tidspunkt, men hvor gode er de egentlig? Det får vi måske en indikation på, når de møder et godt Steelers-hold, der dog lige nu er et niveau eller halvandet under Chiefs og Ravens. Texans har virkelig brug for at vinde og bevise, at de er et godt hold, som kan grave sig vej ud af et 0-2 hul. Hvis Texans igen i denne uge taber og ikke helt kan matche Steelers, så begynder det at blive svært at tro på, at de er gode nok til at vende skuden. Især vil mine øjne være rettet på den offensive linje, der har tilladt for meget pres på Deshaun Watson, og holdets tvivlsomme tackleevner på forsvaret.

2) Hvor galt står det til med Carson Wentz?
Eagles har fået en mareridtsstart på sæsonen, og selvom der er mange ting galt, så er den primære grund til Eagles’ problemer nok, at Carson Wentz simpelthen bare ikke har spillet godt. Wentz virker til ingen synergi at have med sine receivere, han forcerer alt for mange ting, tager dårlige beslutninger og misser virkelig mange kast. Det skal blive bedre, hvis Eagles skal vende sæsonen. Det skal starte i denne uge mod et Bengals-hold, der bestemt ikke er skræmmende. Bengals’ forsvar har ikke været imponerende indtil videre i år, og hvis ikke Wentz kan vise en betydelig fremgang i denne kamp, så er det virkelig tid til at blive lidt nervøs på Wentz’ vegne i år.

3) Har Patriots spillerne til at stoppe en type som Darren Waller?
Ingen spiller har fået kastet bolden i sin retning oftere end Raiders’ tight end Darren Waller. Jon Gruden og Derek Carr har virkelig iscenesat den atletiske tight end, og han har kvitteret med flot spil, der især mod Saints var afgørende for Raiders’ sejr. Nu skal Raiders og Waller møde et stærkt Patriots-forsvar, hvor Bill Belichick er kendt for at finde en god plan for, hvordan man eliminerer modstanderens største trussel. Spørgsmålet er nu, om Patriots har de forsvarspillere, der skal til for at stoppe en mand som Waller. Siden sidste år har Patriots mistet linebackere Dont’a Hightower, Kyle Van Noy, Jamie Collins, Elandon Roberts og safeties Patrick Chung og Duron Harmon. Det efterlader Patriots med ganske få safeties og linebackere med beviste evner i opdækningen. Men måske er det slet ikke en safety eller en linebacker, der skal stoppe Waller. Det kunne nemlig være, at cornerbackstjernen Stephon Gilmore får æren af Waller i stedet. Hvis det er en god plan, har Patriots måske en opskrift på, hvordan de kan tæmme Chiefs’ Travis Kelce eller Ravens’ Mark Andrews. Ellers bliver det måske tydeligt, at Patriots er mere sårbare i midten af banen end tidligere år.

4) Hvad gør Vikings for at rette op på tingene?
Minnesota Vikings plejer altid at se konkurrencedygtige ud under Mike Zimmers ledelse, men i de første to kampe er Vikings i store træk blevet blæst af banen. Især det unge forsvar er blevet udstillet, og det har gjort det meget svært for Vikings at spille angreb på den måde, Zimmer og den offensive koordinator, Gary Kubiak, foretrækker. Nu skal der ske nogle justeringer, og Zimmer skal virkelig vise sin evne til at styre et hold i modgang. Hvad ændringerne skal være, er lidt svært at sætte en finger på, da mange af problemer stammer fra skader eller manglende rutine hos holdets cornerbacks. Det største håb for Vikings er nok, at de får sammensat et mere effektivt angreb, der bedre kan følge med modstandernes angreb. Hvis det skal ske, så tror jeg, at Kubiak skal finde en måde at iscenesætte nogle flere spillere offensivt. Det drejer sig om spillere som rookie Justin Jefferson, tight end Irv Smith og runningback Dalvin Cook, hvor sidstnævnte bør have en større rolle i kastespillet.

5) Fortsætter Josh Allen mod et godt hold?
Josh Allen har virkelig haft nogle fine kampe i de første to uger, men modstanden har ikke været imponerende i form af Dolphins og Jets. Derudover har Allen indtil videre i år primært ved ekstraordinær god på parametre, der generelt er meget ustabile for quarterbacks. Det drejer sig om områder som kast under pres og kast på play action-spil. Herimod har Allen kun været gennemsnitlig på parametre, som statistisk set er en bedre indikator for fremtidige præstationer. Her drejer det sig om ting som kast uden pres og completion procent relativt til det forventede baseret på kasts sværhedsgrad, og hvor frie receiverne har været. Det bliver altså afgørende at se, om Allen også kan levere varen mod et noget mere kompetent Rams-hold, hvor der formentlig vil være krav om, at han leverer på et godt niveau indenfor de områder, der på lang sigt har vist sig værende en indikator på fremtidig quarterback-niveau. Hvis han kan det, så er det i høj grad til at begynde at anse Josh Allen for at være god, og så har Bills et hold, der kan gå hele vejen.

Frit valg på alle kampe – Prøv Gamepass gratis i aften:

NFL når du vil, hvor du vil – Prøv NFL Gamepass gratis i en uge!

6) Kan Trubisky og Bears følge med mod et godt angreb?
Bears er 2-0. Falcons er 0-2. Det kunne tyde på, at Bears er favoritter, men det synes jeg ikke. Jeg mener i stedet, at det er Bears, der har mest at bevise. De har slået to uskarpe hold i form af Detroit Lions og New York Giants, mens Falcons har tabt til to stærke angreb hos Seahawks og Cowboys, og nederlaget til Cowboys var vist mest af alt deres egen skyld. Nu møder Bears et Falcons-angreb, der utvivlsomt vil sætte en eller anden form for point på tavlen, og det er derfor op til Trubisky og Bears-angrebet og vise, at de godt kan følge med, når der sandsynligvis skal 25 eller flere point til at vinde. Og heldigvis for Bears er Falcons’ forsvar en overkommelig modstander, når man skal vise, man kan score point.

7) Vil Justin Herbert bygge videre på sin fine debut?
Det var under noget mærkelige omstændighed, at Justin Herbert fik sin debut i sidste weekend, men rookie-quarterbacken leverede flere fine ting i kampen mod Chiefs. Nu har han fået en hel uge til at forberede sig på kampen mod Panthers, og det bliver interessant at se, om han kan bygge videre på de fine takter, nu hvor Chargers også har mulighed for at skræddersy en plan til Herberts styrker. Jeg ved ikke, om Herbert kan sætte sig endeligt på starterjobbet med en god præstation, da Anthony Lynn er stor fan af Tyrod Taylor, men en god præstation vil ikke desto mindre give noget optimisme for fremtiden hos Chargers.

8) Er Brees’ niveau virkelig for alvor nedadgående?
Drew Brees er en af historiens bedste quarterbacks, og han har været en magtfaktor i NFL i de sidste mange år. De første to kamp har dog ikke været overbevisende for den 41-årige quarterback, og derfor begynder man at stille spørgsmålstegn ved, om alderen endelig er ved at indhente legenden. I tredje spillerunde får Brees muligheden for at vise, at han stadig kan levere varen på den største scene, når Saints og Packers tørner sammen i et brag af en kamp. Hvis ikke Brees spiller en god kamp, er det svært at se, hvordan Saints skal kunne følge et Packers-hold, der ser skarpt ud lige nu.

9) Ser Chiefs’ forsvar godt nok ud mod de bedste angreb?
Chiefs’ forsvar har ikke som sådan været et problem i år, men når man ser ned over talentmassen, så rejser der sig nogle spørgsmål. De to største bekymringer er, at linebacker-gruppen på ingen måde er god, og at cornerback-gruppen stadig er ganske uprøvet. På cornerback har rookie L’Jarius Sneed gjort det ganske fint, men kan han virkelig holde stand, når modstanden er fra den øverste hylde i NFL? Og hvad med Chiefs’ linebackere? Kan de undgå at blive udstillet mod Ravens’ fantastiske løbeangreb og en tight end som Mark Andrews. Kampen mod Ravens giver en fin tidlig indikation på, om Chiefs’ forsvar er godt nok til ikke at kræve for meget af Mahomes og angrebet, når modstanderen er fra øverste hylde.

10) Kan Ravens’ pass rush få pres på Mahomes?
Chiefs’ forsvar er ikke det eneste, der kan besvare spørgsmål i denne kamp. Vi ved, at begge angreb er gode, og i sidste ende afhænger nok meget af, hvilket forsvar der bedst kan holde modstanderens stjernequarterback nede. Ravens’ bagkæde er rigtig god, men pass rushet har ikke været fantastisk endnu i år. Selvom Ravens blitzer rigtig meget er holdets pressure% kun gennemsnitlig, og den går næppe mod Mahomes, der river alle forsvar fra hinanden, hvis han får tid til det. Spillere som Pernell McPhee, Calais Campbell og Derek Wolfe er spillere, som Ravens håber at kunne få mere ud af mod kastet. Ellers kan pass rushet være en begrænsende faktor på et ellers stærkt forsvar.

Bonus: Hvor meget stoler Patriots på Hjalte Froholdt?
I denne weekend får vi også en status på, hvor langt Patriots mener, Hjalte Froholdt er i sin udvikling. Patriots’ normale starter, David Andrews, spiller ikke i ugens kamp mod Patriots, og Froholdt er en mulig kandidat til at afløse Andrews. Officielt er Froholdt Andrews’ backup, men det er absolut muligt, at Patriots foretrækker at gøre noget andet end at starte Froholdt. Dette kunne være at flytte Joe Thuney ind som center og starte rookie Michael Onwenu på guard. Onwenu virker til at have imponeret Patriots. Ellers kunne Patriots vælge at starte James Ferentz på center over Froholdt. Sidstnævnte har været på holdets practice squad, men han har en del mere erfaring end Froholdt, og man må ikke underkende, hvor meget erfaring kan betyde, når man skal lægge sig fast på en center. Hvis Froholdt ikke starter i weekenden, er det et klart tegn på, at Patriots ikke mener, at Froholdt er klar.