Der er allerede spillet tre kampe i 12. spillerunde, men der venter 13 spændende kampe i weekenden. Her får vi blandt andet Hjalte Froholdt i aktion som center, mens der også er skiftet tre quarterbacks. Her er 10 svar vi leder efter i spilleuge 12.

Der venter stadig 13 kampe ovenpå tre gode Thanksgiving-opgør, og vi kan se frem til flere spændende ting. Først og fremmest vil danske Hjalte Froholdt overtage center-pladsen hos Browns, og det bliver interessant at se, hvordan han gør det på en ny plads.

Derudover er der tre hold, der har skiftet quarterback i løbet af ugen, og her er det især bemærkelsesværdigt, at Zach Wilson er blevet bænket i Jets. Vi holder også øje med, hvordan formkurven ser ud hos flere af holdene, når vi nu går ind i de afgørende måneder af grundspillet. Her er 10 svar vi leder efter i 12. spillerunde.

1) Viser Sam Darnold noget spændende?
Carolina Panthers har gang i en større quarterback-karussel i år, og det seneste stop på turen hedder Sam Darnold. Han har været skadet indtil nu, og her har han kunne se både Baker Mayfield og P.J. Walker have det svært. Derfor forsøger Panthers sig nu med Darnold, der floppede hos holdet sidste år. Jeg kan godt forstå beslutningen, og de kan lige så godt vende hver en sten for at finde ud af, hvordan holdet skal se ud næste år. Og de kan samtidig lige så godt forsøge nogle forskellige ting for at finde det mest slagkraftige mandskab resten af året. Så må vi se, om Darnold kan vise noget spændende mod Broncos’ gode forsvar, eller om Panthers’ angreb fortsat har det svært. Håbet for Panthers er måske mest, at Darnold kan hjælpe nogle af de unge receivere med at udvikle sig. Her tænker jeg især på Terrance Marshall, der har vist gode ting på det seneste, men også spillere som Shi Smith og Laviska Shenault.

2) Hvordan gør Hjalte Froholdt det som center?
Der har været masser af spilletid i år til Hjalte Froholdt, og nu står han foran endnu en kamp, hvor han kan forvente at starte kampen. Modsat tidligere i år bliver det dog på center-pladsen fremfor guard. I sidste weekend kom Froholdt ind på center i første quarter mod Bills, og der havde han det svært. Der var nogle dårlige snaps, mens han også især i kastespillet havde nogle udfordringer. Det er altid svært at blive kastet i ilden på så vigtig en plads som center, når man er mest vant til at spille guard. Derfor er det interessant at se, om Froholdt har bedre styr på spillet i denne uge mod Tampa Bay Buccaneers. Selvom Froholdt har været syg et par dage i denne uge, så har han stadig haft en hele uges mental og fysisk forberedelse på de udfordringer som Vita Vea og kompagni på Bucs’ linje præsenterer. Vi håber, at Hjalte gør det godt, da der så vil være udsigt til en del flere kampe på center, da den normale center Ethan Pocic er skadet og misser mindst en måneds.

3) Bygger Lawrence videre på de seneste to kampe mod et godt Ravens-forsvar?
Det har været en op og ned sæson for Trevor Lawrence, men senest har pilen peget opad. De to seneste kampe mod Raiders og Chiefs har nok været Lawrences to bedste i år, og Jaguars-fans må derfor håbe, at Lawrence kan sammensætte en stærk anden halvdel af sæsonen. Efter en bye week har vi derfor øjnene mod Lawrence, når han står overfor det dygtige Ravens-forsvar. Kan han fortsætte de gode takter og fordele boldene med præcision og uden hjerneblødninger? Eller falder han tilbage i nogle af de fejl, han begik tidligere i år, hvor han især under pres forcerede mange ting unødigt?

4) Er der mere liv i Texans med Kyle Allen?
Det er ikke kun i Carolina, at der skiftes quarterback, det sker også i Houston. Her er andenårsquarterbacken Davis Mills blevet bænket til fordel for Kyle Allen. Texans har set håbløse ud i noget tid, og de ligger med halvanden kampes afstand som det dårligste hold i ligaen. Angrebet har været ekstremt tandløst, og det er nærmest kun rookie-runningback Dameon Pierce og venstre tackle Laremy Tunsil, der har været opløftende i år. Quarterback Davis Mills har ikke haft den udvikling, man havde håbede på, og hvorvidt det er hans eller den generelle talentmasse og trænerstab omkring ham skyld, det er svært at sige. Faktum er, at Lovie Smith er presset på sit job, og han har behov for at vinde nogle kampe, hvis han vil være træner hos Texans næste år. Derfor prøver han noget nyt med den mere erfarne Kyle Allen, og så må vi se, om det giver lidt liv til Texans’ angreb i en svær kamp mod stærke Miami Dolphins.

5) Løfter Mike White Jets’ angreb?
Det er ikke kun i Carolina og Houston, at der skiftes quarterback, det gør Jets også. Og modsat Carolina og Houston, så har Jets stadig alt at spille for. Derfor er det ganske enkelt ekstremt modigt og bemærkelsesværdigt, at Robert Saleh har taget valget om at bænke Zach Wilson, som man tog med andetvalget i 2021-draften. Wilson har på ingen måde set god ud, og udviklingen har været stillestående eller negativ i værste fald. Derudover kom han ud efter sidste uges elendige kamp mod Patriots og tog intet ansvar. Det har skabt røre i omklædningsrummet, og derfor tror jeg, at Saleh blev nødt til at gøre noget. Det virker som et valg om, hvorvidt han skal passe på Zach Wilson eller passe på resten af omklædningsrummet. Her valgte Saleh omklædningsrummet, og det, tror jeg, var det rigtige. Så må man prøve at finde en anden quarterback i 2023. På kort sig skal Mike White overtage fra Wilson, og det bliver meget interessant at se, om han kan løfte Jets’ angreb. White havde både gode og dårlige kampe sidste år, da Wilson var skadet, men omgivelserne i år ser ud til at være meget bedre. Receiver-gruppen er stærkere, den offensive linje er rimelig og forsvaret er virkelig godt. Der vil formentlig ikke være astronomiske krav til White, før Jets vinder kampene, og kan han levere bare nogelunde, kan Jets sagtens gå i slutspillet. Vi må se, hvad White kan. Men en ting er nok næsten sikkert. Wilson ligner en færdig mand i Jets. Av.

6) Beviser Bengals’ angreb sig mod et af de bedste forsvar?
Det har set bedre og bedre ud for Cincinnati Bengals’ angreb den seneste måneds tid. Selvom Ja’Marr Chase har været skadet, så har man smidt en del point på tavlen, og især den offensive linje ser stærkere og stærkere ud. Det har Joe Burrow udnyttet, og i denne weekend får han så Chase tilbage at kaste til. Derfor glæder jeg mig meget til at se, om Bengals’ angreb kan lave et statement og sætte en god slat point på tavlen mod et godt Titans’ forsvar. Titans’ forsvar har nemlig været bundsolidt i år, og de er både dygtige mod løbet og kastet. Deres defensive linje er en unik størrelse, og den er super giftig, selvom den udover Jeffery Simmons ikke består af superstjerner. Derudover har bagkæden gjort det godt, mens linebacker David Long er ganske undervurderet. Det er med andre ord et komplet forsvar lige nu, og hvis Bengals kan sætte det på plads, så viser Bengals sig måske som førstebejler til Chiefs og Bills, hvor førstnævnte havde store problemer med Titans’ forsvar for nogle uger siden.

7) Ligner Seahawks stadig et slutspilshold?
Den yderste plads i NFC-slutspilsbilledet tilhører lige nu Seattle Seahawks. Det var der nok ikke mange, der havde regnet med inden sæsonen, men ikke desto mindre har Geno Smith spillet forrygende på angrebet, mens forsvaret er blevet bedre uge for uge. Inden sidste weekends bye week var man dog et smut i Tyskland, hvor man lidt skuffende tabte til Tampa Bay Buccaneers. Her svigtede angrebet i første halvleg, og det gjorde det svært at komme tilbage. Derfor er det tid til at se, om Seattle Seahawks også efter deres bye week kan ramme det høje niveau, som de havde før Buccaneers-kampen. Vi skal se, om Geno Smith kan sammensætte en hel sæson på højt niveau, og vi skal se, om nogle af de spændende og vigtige rookies på holdet ligeledes kan holde niveau over 17 kampe. Her tænker jeg især på cornerbacks Tariq Woolen og Coby Bryant, runningback Kenneth Walker og de offensive tackles Charles Cross og Abraham Lucas. Første udfordring er et Raiders-hold, der har haft det svært i år, og Seahawks bør vinde, hvis vi for alvor skal tro på, at de kan snuppe en slutspilsplads.

8) Ryster Eagles fejlene og usikkerhederne af sig?
Et nederlag til Washington Commanders, og næsten et nederlag til Indianapolis Colts. Philadelphia Eagles er på ingen måde lige så usårlige, som de var i starten af sæsonen. Holdet eksekverer kort sagt ikke på sammen niveau, og mængden af penalties og personlige fejl har været høj i de sidste uge. Samtidig begynder modstanderne helt sikkert at have en bedre idé om, hvordan man kan gøre ondt på Eagles. Både offensivt og defensivt. Jeg glæder mig derfor til at se, hvornår og hvordan Eagles kommer ud af bølgedalen. Først og fremmest skal eksekveringen forbedres, men nogle af de usikkerheder omkring løbeforsvaret, løbeangrebet og manglen på Dallas Goedert skal der også findes svar på. Første mulighed for det er mod et Packers-hold, der har kniven for struben, hvis de vil fastholde et håb om slutspillet. Packers’ løbeangreb er stærkt og vil teste Eagles’ løbeforsvar, og Packers har også et par gode cornerbacks, der kan udfordre A.J. Brown og Devonta Smith. Vi må se, hvordan kampen udspiller sig, men det bliver meget interessant at følge Eagles i anden halvdel af året for at se, om de kan fastholde det høje niveau, eller om de rammer slutspillet lidt mere usikkert.

9) Hvordan ser Marquise Brown og DeAndre Hopkins ud som duo?
Da man tradede sig til Marquise Brown under årets draft, vidste man, at DeAndre Hopkins havde karantæne i de første seks kampe. Man havde dog helt sikkert håbet på, at Brown og Hopkins kunne agere en stærk receiver-duo fra kamp syv og fremefter. Desværre for Cardinals blev Brown skadet, som Hopkins kom tilbage, og det er derfor først i denne weekend, at Cardinals får lov til at se begge på banen samtidigt. Det bliver interessant at se, om det kan løfte Cardinals, da Murray endelig vil have to våben, som han stoler blindt på. Både Hopkins og Brown har nemlig haft gang i gode sæsoner, når de har været på banen, og måske er kombinationen af dem lige præcis dét, som Cardinals mangler for at blive mere slagkraftige. Hvis det er tilfældet skaber det også spændende perspektiver i 2023, hvor begge stadig er under kontrakt hos Cardinals.

10) Er Buccaneers ved at finde deres fødder?
Det har været en tung omgang for Buccaneers i de første 10 kampe, og har måtte kæmpe hårdt for hver af de fem sejre, de har skrabet sammen. På trods af den middelmådige record på 5-5 fører de stadig NFC South, da resten af divisionen mildest talt heller ikke imponerer. Som alt ser ud, så kan Buccaneers altså sætte sig på divisionen, hvis de løfter niveauet bare en anelse, og måske er der ting, der peger i den retning? Før holdets bye week vandt man to kampe i træk, da en snæver sejr over Rams blev fulgt op af en glimrende sejr over Seahawks. Især sejren over Seahawks må have givet lidt selvtillid, og både offensivt og defensivt var der positive takter. Spørgsmålet er derfor, om Buccaneers ovenpå en bye week kan finde et gear eller to mere, så de først og fremmest kan sikre sig divisionen, men dernæst også være en reel udfordrer til de andre slutspilshold i NFC. Vi kender jo Tom Bradys slutspilsevner, og resten af holdet har også masser af kvalitet, som pludseligt kan blive rigtig træls at møde. Vi må se, om vi kan se de tendenser i denne uge mod Cleveland Browns.