Vi får endelig Taysom Hill at se som Saints’ primære quarteback og så kan vi især blive meget klogere på Indianapolis Colts og Green Bay Packers, når de mødes i en af rundens bedste kampe. Her er 10 spørgsmål, vi håber at blive klogere på i 11. spillerunde.

11. spillerunde ser ud til at kunne blive en spændende runde med mange tætte kampe og mange spørgsmål, vi kan blive en del klogere på.

Vi får blandt andet Taysom Hill at se som starter for Saints, men også Packers og Colts mødes i et opgør, hvor begge hold kan bevise virkelig mange ting. Derudover skal Titans og Ravens også forsøge at finde vej ud af deres bølgedale.

1) Var anden halvleg mod Lions et tegn på, at Alex Smith stadig har noget at bidrage med?
Det er ganske enkelt et forrygende comeback, Alex Smith har lavet. At han har kæmpet sig tilbage til banen ovenpå sin grusomme skade har min dybeste respekt. At han i sidste uges kamp mod Detroit Lions viste ret gode takter i anden halvleg gør ikke situationen mindre imponerende. Nu er spørgsmålet, om det var et tegn på, at Alex Smith virkelig stadig er en solid quarterback, der kan hjælpe et hold. Eller om det det er tegn på, at Lions’ tvivlsomme forsvar næsten kollapsede. I denne uges kamp mod et halvsvagt Bengals-hold bør Washington have rigtig fine chancer, hvis Alex Smith virkelig har genfundet lidt at tidligere tiders niveau. Og har Smith det, så peger det også i retningen af, at Dwayne Haskins måske ikke kommer på banen mere i denne sæson, og dermed hos Washington, tror jeg.

2) Hvad kan Taysom Hill som quarterback?
Jeg troede egentlig, at Jameis Winston ville få starten hos Saints, da han var manden, der overtog efter Brees’ skade i sidste uge. Nu går alle meldingerne dog på, at Sean Payton endelig vil gøre alvor af truslerne om Taysom Hill som startende quarterback. Payton har gentagende gange de sidste par år talt meget varmt om gadget-spillerens evner som quarterback, og nu får vi endelig Hill at se i en rolle som holdets primære quarterback. Det er utroligt spændende for fremtiden givet, at Saints betaler Hill 16 millioner dollar i 2021, hvor Drew Brees muligvis har stoppet karrieren. Generelt er hele situationen utroligt spændende, og vi får første indikation på en lang række spørgsmål. Hvor god er Hill? Ligner han en franchise quarterback? Hvordan ser Saints’ angreb ud med Hill? Går Sean Payton over til et triple-option løbeangreb? Vil Jameis Winston blive strøet ind i gameplanen? Kan Saints fastholde pladsen i toppen af NFC med Hill? Det bliver virkelig spændende at se.

3) Har Patriots-angrebet så småt fundet melodien igen?
Sæsonen startede udmærket for Patriots, og de havde en klar identitet med et løbeangreb anført af Newtons kvaliteter og en dygtig offensiv linje. Så blev holdet ramt af Covid-19 til Newton og en stribe skader på den offensive linje, og så tabte holdet fire kampe i træk. De sidste tre uger har det dog set bedre ud (nederlag mod Bills, sejre over Jets og Ravens), og angrebet ser ud til at have genfundet sin identitet. Holdet løber igen bolden virkelig godt bag en offensiv linje, der spiser det ene forsvar efter det andet, og kastespillet ser også lidt bedre ud, fordi Jakobi Meyers har etableret sig som et pålideligt våben. Patriots er stadig kun 4-5, og holdet halter altså lidt efter i wild card-kampen, men hvis de sidste uger har været en indikation, så bør Patriots vinde komfortabelt i denne uge mod Texans, og så har holdet stadig en chance for slutspillet i år.

4) Finder Titans eller Ravens en vej ud af deres dårlige stime?
Søndagens kamp mellem Baltimore Ravens og Tennessee Titans er en kamp mellem to hold, der startede året godt, men er gået noget i stå de sidste uger. Ravens har tabt to af de sidste tre kampe, og slog kun lige akkurat et skidt Philadelphia Eagles-hold for fire kampe siden. Titans startede sæsonen 5-0, men har tabt tre af de sidste fire og kun en sejr over et tandløst Bears-mandskab holder dem fra total elendighed den sidste måned. Hos Ravens er det især angrebet, der har ramt en bølgedal. Kasteangrebet fungerer ikke, og uden en reel trussel gennem luften har hold for let ved at fokusere på Ravens’ løbespil. Hos Titans har forsvaret været det primære problem i år, men også angrebet er den sidste måned gået ned i kadence. Begge hold virker til at have brug for lidt nye idéer på angrebet, mens begge forsvar forsøger at finde et stabilt niveau til trods for en del skader. Hvordan denne kamp mellem to hold i dårlig form er ikke til at vide, men et nederlag kunne sende taberen ud i en begyndende presset wild card-situation.

5) Kan Chargers smide en sejr mod selv Jets?
Los Angeles Chargers er ikke et dårligt football-hold. De har gode spillere på begge sider af bolden og spændende en rookie-quarterback, der holder dem inde i alle kampe. En håbløst old school filosofi fra træneren og en fantastisk evne til ikke at lave de nødvendige spil i de afgørende sekvenser har dog holdt holdet til kun to sejre ud af ni mulige. I denne uge må Chargers dog kunne tage sejren. Holdet møder et håbløst 0-9 Jets-hold, og det er simpelthen en must win-kamp for Chargers og træner Anthony Lynn. Hvis man formår på forunderlig vis igen at tabe, til Jets…., så er det svært at se en måde, hvorpå Anthony Lynn også er Chargers-træner i 2021.

6) Hvor godt ser Colts’ forsvar ud med et godt angreb?
Kampen mellem Colts og Packers er for mig ugens mest interessante kamp, og derfor har jeg også viet tre spørgsmål til den kamp (Se 7 og 8). Først glæder jeg mig til at se Colts’ gode forsvar mod et godt angreb. For selvom Colts’ forsvar virkelig har været godt, så mangler vi at se det mod et godt angreb. Det bedste angreb, Colts har mødt, er enten Browns’, Titans’ eller Ravens’, og alle de tre angreb har betydelige mangler, og Colts tabte vel og mærket to af de tre kampe. Nu møder det bundsolide Colts-forsvar, der udmærker sig ved at spille strålende zone-forsvar og have nogle dygtige playmakere i Darius Leonard og DeForest Buckner, et stærk Packers-angreb. Min personlige holdning er, at nogle af de her zoneforsvar, der har lidt svært ved at spille man coverage, ofte får problemer, når de møder de bedste quarterbacks. De bedste quarterbacks læser nemlig spillet så godt og forstår at anticiperer de vinduer, som vil åbne sig mellem zonerne. Derfor skal du ofte som forsvar kunne spille noget man coverage. Om den teori holder stik for Colts’ forsvar, får vi første indikation på mod Packers.

7) Hvor godt ser Packers’ angreb ud mod et godt forsvar?
Nu har jeg lige sagt, at Packers’ angreb er stærkt, og at Colts’ forsvar mangler at bevise sig mod et stærkt angreb. Det omvendte kan dog også siges om Packers’ angreb. Det bedste forsvar Packers har mødt var Buccaneers’, og der blev de fuldstændig spist. Derudover er listen af forsvar langt fra imponerende, da Saints-forsvaret tidligt i sæsonen havde problemer. Denne uge er derfor også en mulighed for Packers til at bevise sig mod et godt forsvar. Har Packers nok våben på ydersiden til at åbne et godt forsvar, eller er de for afhængige af Davante Adams? Og hvad med Rodgers. Kan han undgå den tvivl, der virker til at have sneget sig ind nogle gange over de sidste par år, når Packers har mødt gode forsvar. Packers har nemlig haft en tendens til at tabe grimt, når de endelig har tabt. Og det har typisk været mod gode forsvar som 49ers’ sidste år eller Bucs’ i år.

8) Har Packers’ forsvarfundet nogle løsninger med runningbacks og tight ends?
Den sidste ting, jeg bliver nødt til at sætte fokus på i dette opgør, er Packers’ forsvar. Enheden har simpelthen været ganske ringe i år, og især midten af deres forsvar har haft store problemer, synes jeg. Deres evne til at stoppe løbet, samt at stoppe runningbacks i kastespillet har været dybt problematisk. Deres linebacker-gruppe er rigtig ofte blevet udstillet, og især mod hold, der er dygtige i 12 personnel (1 runningback og 2 tight ends), har forsvaret set skidt ud. Colts er et hold, der godt kan lide at bruge en del tight ends og derudover har en god offensiv linje, som potentielt kan give Packers’ dårlige løbeforsvar store problemer. Derudover elsker Rivers sine runningbacks i kastespillet, og Packers har slet ikke haft linebackers til at begrænse det i år. Det er kort sagt en kamp, hvor Packers’ forsvar virkelig skal til at levere nogle svar, hvis man vil sikre sig top seed i NFC.

9) Kan Raiders’ angreb følge med og score flere point end Mahomes igen?
Las Vegas Raiders er det eneste hold, der holder Chiefs fra en 18 kamps sejrsstime. I uge fem, da de to hold mødtes sidst, scorede Raiders 40 point og hev en flot sejr hjem. Nu er spørgsmålet så, om Raiders’ angreb er så godt, at de kan gentage successen mod et Chiefs-forsvar, der ellers ikke har været dårligt i år. I uge fem benyttede Raiders sig af en del tunge formationer, løb bolden en del og fandt ellers succes med en stribe dybe skud til blandt andet Nelson Agholor og Henry Ruggs. Det var tydeligt at se, at Gruden havde lavet en meget Chiefs-specifik gameplan, der prøvede at fange Chiefs i nogle af deres tendenser på forsvaret, og det lykkedes i høj grad for Gruden at udnytte dem. Har Gruden fundet nye tendenser, som han kan udnytte, eller har Chiefs fået justeret deres tilgang, så Raiders nu får det noget sværere? Der kommer til at være et virkelig interessant skakspil mellem Jon Gruden og Steve Spagnuolo (Chiefs’ defensive koordinator), og Raiders har brug for, at Gruden vinder det igen. Jeg tror nemlig ikke på, at det her Raiders-forsvar holder Mahomes under 25 point.

10) Fortsætter Rams’ forsvar med at stoppe det ene gode angreb efter det andet?
Rams-forsvaret er en af de helt store positive overraskelser i år, og deres defensive koordinator Brandon Staley har gang i nogle spændende og sjove ting. Derudover spiller Aaron Donald og Jalen Ramsey begge på tårnhøjt niveau, og det fik Seattles ellers stærke angreb at føle i sidste uge. Nu er turen kommet til et Buccaneers-angreb, der også er rigtig stærkt. Bucs-forsvaret præsenterer dog en stribe andre udfordringer for Rams-forsvaret, og jeg glæder mig meget til at se, om det også kan stoppe dem. For mig at se, så har Rams-forsvaret det på papiret sværest mod hold, der kan benytte sig af lidt tungere formationer med flere tight ends, og hold der kan angribe områderne i midten af banen. Her passer Bucs virkelig godt på den beskrivelse med flere kompetente tight ends anført af Rob Gronkowski, en fysisk slot receiver som Chris Godwin og en quarterback i Tom Brady, der er en mester i at finde områderne i midten af banen. Hvis Rams-forsvaret også kan stoppe et Bucs-angreb, der kan slå dig på næsten alle tænkelige måder, så begynder Rams-forsvaret at se ret komplet ud, og så kan det bære Rams ganske langt.