Det er tid til at finde det bedste hold i 2022-sæsonen. Kansas City Chiefs og Philadelphia tørner sammen i Super Bowl 57, og det bliver en brag af en kamp, hvor begge hold skal besvare afgørende spørgsmål, hvis de vil løfte Lombardi-trofæet.

Efter fem måneder football står der nu kun to hold tilbage med drømmen om at vinde Super Bowl 57 og løfte Lombardi-trofæet. Kansas City Chiefs står for tredje gang på fjerde år i Super Bowl, mens Eagles er tilbage fem år efter deres triumf i Super Bowl 52.

Kampen ser helt åben ud, og begge hold skal besvare afgørende spørgsmål, hvis de vil hive sig sejrrigt ud af opgøret. Her har vi samlet fem af de vigtigste spørgsmål, som holdene skal besvare i Super Bowl 57.

1) Hvilken tilgang til kampen tager Eagles’ angreb?
En af Eagles’ absolutte styrke er, at de har kunne hente deres sejre på en række forskellige måder. Især offensivt er de utroligt alsidige, og de kan både løbe dig midt over med et fysisk løbeangreb anfør af en blændende offensiv linje, men de kan også slå dig gennem luften. I kastespillet kan de både vinde dybt med A.J. Brown og Devonta Smith, men på korte kast har de også Dallas Goedert, runningbacks og stadig Smith og Brown, der er lige så gode på korte ruter som dybe. Eagles kan kort sagt tilpasse deres plan til deres modstanders svagheder, og jeg glæder mig til at se, hvor de mener, de kan gøre mest ondt på Chiefs. Vil de komme ud og sprede forsvaret ud, så der måske bliver skabt plads til Hurts kan løbe selv, mens det også kan tage brodden af nogle af Chiefs’ blitzes? Eller vil de stille sig op og forsøge at tromle Chiefs over på jorden. Vi må se, hvilken tilgang de starter kampen ud med, men også hvordan de potentielt ændrer filosofi undervejs. Med så alsidigt et angreb, skal Chiefs være klar på mange forskellige ting.

2) Kan Chiefs stoppe Eagles’ løbeangreb?
Hvad Eagles gør, ved vi ikke, men jeg tror, det bliver afgørende for Chiefs, at de kan stoppe løbet. Eagles’ løbeangreb er exceptionelt, og fornemmer Eagles først, at de kan løbe bolden efter behag, så ser de sig ikke tilbage. Hvis Chiefs vil holde den defensive playbook åben for dem selv, så skal de først lukke ned for Eagles’ løbespil. Ellers bliver de tvunget til at sætte flere mand i boksen, og så vil Eagles begynde at få alt for lette forhold i kastespillet, og så ender Chiefs med konstant at være et skridt efter. Hvis Chiefs skal have mulighed for at være proaktive på forsvaret, og Steve Spagnuolo skal folde sine normalvis aggressive spilkald ud, skal de være i stand til at stoppe løbet. Først der vil det åbne op for deres forsvarsmuligheder, da Eagles ellers vil blive ved og ved med at løbe bolden bag deres offensive linje.

3) Hvordan forsøger Eagles at dæmme op for Kelce?
Defensivt for Eagles er der én primær og meget vanskelig opgave. Hvordan begrænser de Travis Kelces inflydelse. Kelce har i mange år været helt ekstremt dygtig, men i år er hans betydning for Chiefs taget til et nyt niveau. Der er ingen Tyreek Hill længere, og Kelce er den eneste anden stjerne end Mahomes. Det er ham, Mahomes kigger til, når der skal bruges et stort spil. Det ved alle hold, der møder Chiefs, men ingen har kunne stoppe Mahomes og Kelce alligevel. Nu er det Eagles tur til at forsøge, men hvad bliver deres taktik? Er det to mand på ham på alle spil, eller vil de flytte Darius Slay ind og tage Kelce på vigtige spil? Måske Chauncey Gardner Johnson skal dedikeres næsten udelukkende til Kelce, eller måske stoler Eagles’ på deres system og struktur, så de ikke gør noget særligt, men bare håndterer Kelce løbende med forskellige metoder. Uanset metoden bliver Eagles’ succes med at stoppe Kelce aldeles kampafgørende.

4) Hvor, udover Kelce, skal Chiefs finde deres store spil?
Nu har jeg lige snakket Travis Kelce, og han er også aldeles forrygende. Der er nok ikke behov for, at en Chiefs spiller udover ham pludselig smider 100 yards og to touchdowns på tavlen, da Kelce sandsynligvis nok skal producere sit. Der er dog behov for, at nogle af Chiefs’ andre offensive våben leverer nogle store spil, som kan være med til at tippe kampen i Chiefs’ favør. Det går ikke, hvis kun Kelce er farlig, og her er det også vigtigt, at Andy Reid forsøger at få tegnet nogle spil op til andre receivere. Er det en kamp, hvor JuJu Smith-Schuster kan arbejde mellem zonerne i midten af banen? Bliver det en kamp, hvor Marquez Valdes-Scantling kan gribe nogle dybe bolde? Eller er det måske X-faktoren Kadarius Toney, der med sine sublime evner med bolden i hænderne kan skabe noget på egen hånd? Måske det bliver en kamp med plads i kastespillet til runningbacks, hvor både Isiah Pacheco og Jerick McKinnon må forventes at få chancen. Hvor de store spil skal komme fra må Chiefs bevise, men et af de her navne skal træde ind på den store scene og levere et eller flere afgørende spil for Chiefs, hvis de skal vinde.

5) Vil Eagles’ pass rush dominere kampen?
For to år siden var Chiefs i Super Bowl, og her så vi Tampa Bay Buccaneers smadre dem i en kamp, hvor Patrick Mahomes blev jagtet vildt af Buccaneers’ stærke pass rush. Siden har Chiefs forsøgt at investere tungt i den offensive linje, men nu skal den virkelig stå sin test mod denne sæsons bedste og mest alsidige pass rush. Eagles’ har ikke kun én superstjerne på den defensive linje, men de har en hel kavalkade af gode pass rushere. Haason Reddick, Josh Sweat, Javon Hargrave, Brandon Graham, Fletcher Cox, Jordan Davis, Ndamukong Suh. Listen bliver ved og ved, og alle de fire første lavede over 10 sacks i sæsonen. Det bliver en stor mundfuld for Chiefs’ offensive linje, og det bliver nok afgørende for Chiefs, at Eagles’ pass rush ikke overtager kampen. Selvom Patrick Mahomes er dygtig til at slippe bolden hurtigt og effektivt, så går det ikke, hvis han på alle spil skal forholde sig til pres, som vi så det for to år siden. Især ikke, hvis Mahomes stadig er en anelse præget af den ankelskade, han pådrog sig for tre uger siden mod Jacksonville Jaguars.