Texans tog imod Raiders i den første kamp i slutspillet. Det blev afgørende at Raiders ikke kunne stille i stærkeste opstilling.

Den første kamp i slutspillet gav mulighed for at Texans kunne få revanche for deres nederlag mod Raiders, som de tabte til i spillerunde 11.
Brock Osweiler startede som Texans quarterback, selv om han ikke har imponeret i sin første sæson hos Texans. Texans fik sat et fornuftigt drive sammen, men det endte med at Texans puntede til Raiders.
Raiders måtte starte deres tredjevalg på quarterback, Connor Cook, da David Carr har brækket sit lægben. Cook havde kampen igennem, ikke de nemmeste arbejdsbetingelser, da Raiders også manglede deres left tackle Donald Penn. Cook fik heller ikke meget hjælp fra sin receivere, der kampen igennem tabte ikke mindre end 5 bolde.
Jadeveon Clowney har været meget igennem siden at Texans valgte ham først i 2014. Clowney har været skadesfri i dene sæson, og i nat spillede han fremragende. Clowney interceptede Cook en gang og fik ham også sacket en enkelt gang. Clowneys interception på Raiders 10 yard linje, gav Texans føringen da Lamar Miller løb bolden ind til en Texans føring.

Raiders svarede hurtigt tilbage, Jalen Richard retunerede et punt og Raiders god field position. Det krævede ikke mange spil før at Latavius Murray kunne løbe bolden ind i endzone.
Begge hold havde svært ved at flytte bolden, og specielt Raiders havde problemer mod NFLs bedste forsvar. Hele 8 gange i træk lykkedes det ikke Raiders at få en første down.
Texans tværtimod kunne flytte bolden engang imellem, og inden pausen havde de scoret endnu et touchdown da Osweiler fandt DeAndre Hopkins i endzone, og Nick Novak scorede på to fields goals. Raiders var bagud med 20-7 ved pausen og havde brug for at kickstarte deres offensiv
I 2.halvleg startede begge hold konservativt ud, Texans der prøvede at forsvare deres føring og  nu begyndte at løbe bolden mere. Raiders blev ved med at tabe bolde de skulle have grebet, mens Texans forsvar dominerede Raiders offensive linje.
Vi skulle hen til midt i 4.quarter, hvor Brock Osweiler nærmest lukker kampen, med et 1yards løb i endzone og en føring på 27-7. Raiders havde dog stadig et lille håb, og får også reduceret da Andre Holmes griber et kast fra Connor Cook. Det hele løber dog ud i sandet da Cook til sidst kaster en interception og Texans kan løbe/knæle de sidste sekunder af kampen.

Texans vinder deres første slutspilskamp i 4 år, mens at Raiders nu er på ferie. I næste runde skal Houston enten til Kansas eller New England.