Tre søndage mere med fuld plade. Det er status på NFL-sæsonen, hvor grundspillet snart går på hæld.

Det betyder også, at vi har den bedste og mest intense football foran os. Hver uge vil der være altafgørende kampe, og denne uge er ikke anderledes i den forstand. Her er mine weekly winners for uge 15.


Baltimore Ravens 34 – 17 New York Jets

Ravens tager sejren i AFC North med en sejr, og de har endda muligheden for at også at sikre en friuge i slutspillet i denne uge, hvis andre resultater går deres vej. Derfor brokker de sig nok ikke over at spille en relativt nem torsdagskamp, så de kan forberede sig ekstra godt på næste uge, og sidde i ro og mag og se football på søndag.
(fredag kl. 02.20, TV3+)


Washington Redskins 20 – 22 Philadelphia Eagles

Jeg kunne godt se Redskins lave lidt af en overraskelse her. Jeg ser ikke nogle af holdene i NFC East som specielt gode, og jeg tror, de kan slå hinanden på kryds og tværs. Når jeg alligevel har en Eagles-sejr her, er det fordi de bør have større motivation lige nu, og de har momentum efter et comeback og sejr i overtime i sidste uge.


Tennessee Titans 28 – 24 Houston Texans

Er det nu, det hele ramler for Texans? Det var en flot sejr over Patriots for to uger siden, men nederlaget til Broncos i sidste uge udstillede store problemer for Houston, og nu skal de til Tennessee og møde et Titans-mandskab, der ikke bare har vind i sejlene, men også kan skimte en hjemmekamp i slutspillet. En sejr her vil bringe dem i front af AFC South inden de to hold mødes igen i uge 17 til en potentiel vind-eller-forsvind-kamp.
(søndag kl. 19.00, TV3 Sport)


New York Giants 23 – 27 Miami Dolphins

Dolphins endte med at tabe til Jets i sidste uge, men det var tæt, og de var uheldige. Mod Giants får de dog formentlig brug for mere end field goals, hvis de skal tilbage på ret kurs. I den forbindelse skader det nok ikke, at de skal ind på det samme stadion som i sidste uge. Spørgsmålet er så, om det er en fordel eller ulempe, at modstanderens quarterback hedder Eli Manning og ikke Daniel Jones.


Kansas City Chiefs 26 – 23 Denver Broncos

Som Broncos-fan er det svært ikke at være optimistisk efter Drew Locks pragtkamp i sidste uge mod Texans. Men man må også være realistisk og sige, at det bliver svært at følge med et Chiefs-mandskab, der i sidste uge slog Patriots og og måske kan lugte en friuge i slutspillet. Chiefs-forsvaret er bedre end længe set, og det kan gøre tingene svært for Broncos’ rookie. Spørgsmålet på den anden side af bolden er så om Patrick Mahomes er så påvirket af sin skade i hånden, at han ikke præsterer optimalt.


Green Bay Packers 17 – 16 Chicago Bears

Kan Mitchell Trubisky gentage succesen fra sidste uge, hvor han stod for fire touchdowns? Spiller han, som vi kender ham er svaret nej. Men kan han leve op til samme niveau for anden uge i træk, så har Bears en rigtig god chance her. Packers var ikke imponerende på angrebet i sidste uge, og da de to hold mødtes i sæsonpremieren kunne Bears lukke ned for dem.


Detroit Lions 20 – 35 Tampa Bay Buccaneers

Min tillid til Lions er styrtdykket over de seneste uger, og det har bestemt ikke hjulpet, at man er på sin tredje quarterback i år. Hos Buccaneers er Jameis Winston på vej mod potentielt at føre ligaen i både yards, touchdowns OG interceptions, men uagtet de mange turnovers, så kommer der masser af point på tavlen, så jeg tror Bucs vinder her.


Cincinnati Bengals 13 – 23 New England Patriots

Har Patriots virkelig brug for at snyde for at slå Bengals? Formentlig ikke. Derfor kan det også undre, at meget af denne uge har haft fokus på Spygate 2.0, eller hvad vi nu skal kalde det. Uanset hvad får sagen ingen betydning for udfaldet af kampen, og selvom Patriots ikke er fremragende for tiden, så kan jeg ikke se, at de taber til Cincinnati.


Carolina Panthers 23 – 31 Seattle Seahawks

Fans af Carolina Panthers må drømme om, hvad der kunne have været, hvis ikke Cam Newton var begyndt at blive så plaget af skader, at det ser ud til, at hans dage i Charlotte er talte. Seahawks skal tilbage på sporet efter nederlaget til Rams i sidste uge, og det kommer de her, selvom de skal rejse på tværs af landet for at få sejren. Dermed kan Seahawks med en sejr over Cardinals i næste uge endegyldigt sikre en slutspilsplads inden sæsonfinalen mod 49ers.


Los Angeles Chargers 16 – 27 Minnesota Vikings

Lad dig ikke forblænde af Chargers’ flotte kamp i sidste uge. Den sejr på 45-10 kom således mod et Jaguars-mandskab, der nu har tabt fem kampe i træk med mindst 17 point. Vi skal tilbage til 80’erne for at finde en lignende dårlig stime. Vikings tager sejren her, og med 10 sejre begynder det at se godt ud for de lillaklædte fra Minnesota.


Oakland Raiders 35 – 17 Jacksonville Jaguars

Raiders spiller sin sidste kamp nogensinde på Coliseum i Oakland, inden holdet rykker til Las Vegas til næste sæson, og det er helt perfekt for dem, at de netop skal møde Jaguars, der er så dårlige for tiden. Det bør give dem en god mulighed for at sige farvel til stadion med manér til ære for de mange hardcore fans, der dukker op uge efter uge.


Arizona Cardinals 20 – 27 Cleveland Browns

Kyler Murray virker ikke på toppen, og Cardinals er et dårligt hold, så det er svært at se, at de kan tage en sejr her. Deres tre sejre og en uafgjort i denne sæson er kommet mod Bengals (1-12), Falcons (4-9), Giants (2-11) og Lions (3-9-1), så det er ikke meget, de har præsteret i første sæson med Murray og Kliff Kingsbury ved roret.


San Francisco 49ers 28 – 20 Atlanta Falcons

49ers bør vinde her, men kampen kan blive sværere, end det så ud til for fem uger siden. Falcons er ved at få lidt gang i spillet, men desværre for dem er det alt for sent, og det er svært at se Dan Quinn fortsætte som træner i 2020. 49ers tog en kæmpe skalp ved at slå Saints i sidste uge og nu er det op til dem selv, om de skal have hjemmebanefordel hele vejen igennem slutspillet.


Dallas Cowboys 24 – 28 Los Angeles Rams

Tingene kører for Rams. Det samme kan ikke siges om Cowboys, der er ved at sætte NFC East over styr til Eagles. Kampen mod Rams er den sværeste af deres tilbageværende, men selv hvis de vinder her kan det være for sent, hvis de taber til Eagles i næste uge. Rams jagter en slutspilsplads, men det kræver en sejr, hvis det skal komme på tale.
(søndag kl. 22.25, TV3+)


Pittsburgh Steelers 23 – 24 Buffalo Bills

De to hold, der aktuelt ligger på wild card-pladserne i AFC mødes natten til mandag i et vanvittig vigtigt opgør. Det ligger umiddelbart til Bills, der viste flotte takter i nederlaget til Ravens i sidste uge, men jeg vil ikke afvise, at Steelers kan drille dem – det er typisk i denne slags kampe, at de viser, hvorfor de altid skal frygtes i slutspillet. En sejr til Bills vil dog sikre dem en plads i slutspillet, så de er topmotiveret.
(mandag kl. 02.20, TV3+)


New Orleans Saints 42 – 28 Indianapolis Colts

Ugen sluttes med et opgør, der på papiret nok lignede en mere spændende kamp inden sæsonen. Colts har ikke været dårlige, men sammenlignet med Saints er det svært at se, at de blåklædte skulle kunne true Drew Brees og co. der spiller for at sikre sig en friuge i slutspillet. Giv sejren til hjemmeholdet her.
(tirsdag kl. 02.15, TV3 Sport)


Sidste uge: 10-6
I alt: 125-82-1

Bye week: Ingen