Alle hold har været på bye week, så i denne uge – og resten af sæsonen er der fuld plade på kampe. Det betyder, at NFL er på vej ind i sin mest afgørende fase!

Torsdagen starter uge 13 med hele tre kampe. Det skyldes selvfølgelig Thanksgiving, så sæt dig godt til rette allerede i aften og nyd tre gode kampe. Her er mine weekly winners for uge 13.


Detroit Lions 7 – 20 Chicago Bears

Thanksgiving! Det betyder traditionen tro, at der skal spilles kamp i Detroit og i år bliver det mod divisionsrivalen Chicago Bears. NFL havde nok håbet, at Mitchell Trubisky ville være bedre, og at Matthew Stafford ikke ville være skadet, men sådan er det nu en gang. Netop Staffords skade er også hovedårsagen til, at jeg giver Bears sejren her. For at gøre ondt værre er backup Jeff Driskel også blevet skadet, så tredjemanden David Blough står til at starte. Så deeeeet…
(torsdag kl. 18.30, TV3 Sport)


Dallas Cowboys 23 – 14 Buffalo Bills

Torsdagens anden kamp virker umiddelbart mere lige. Bills slagtede Denver Broncos i sidste uge, men det var Broncos og på hjemmebane. Cowboys er en helt anden modstander og jeg har meget svært ved at se, at Bills kan tage sejren her. Så skal forsvaret i hvert fald spille en af deres bedste kampe i denne sæson.
(torsdag kl. 22.30, TV3 Sport)


Atlanta Falcons 20 – 23 New Orleans Saints

Så kom Falcons ned på jorden igen. Og mod Saints får de en svær kamp. Da de to hold mødtes for et par uger siden tog Falcons en stor skalp med deres første sejr i mange uger, da de slagtede Saints, og ugen efter var turen kommet til Panthers. I sidste uge faldt forsvaret så sammen igen, og jeg tror, at de to kampe var mere en outlier end et reelt niveau. Så Saints tager sejren her, men det kan godt blive tæt – det er trods alt et divisionsopgør .
(fredag kl. 02.20, TV3 Sport)


Pittsburgh Steelers 27 – 30 Cleveland Browns

Hadets kamp version 2. Denne gang uden Mason Rudolph (bænket) og Muarkice Pouncey og Myles Garrett (karantæner). Hvis du ikke ved, hvad jeg taler om, så er det kun to uger siden, at Garrett slog Rudolph i hovedet med en hjelm og satte gang i et kæmpe slagsmål, da de to hold mødtes sidst. Opgøret her bliver uden de implicerede parter, men der skal nok stadig være masser af tænding og intensitet, så det er et opgør, der bliver meget spændende at følge med i. For et par uger siden var Browns klart bedst, og selvom Steelers har bænket Mason Rudolph siden, tror jeg mest på at Browns tager endnu en sejr.


New York Giants 16 – 28 Green Bay Packers

Packers skal ovenpå igen, og Giants er næsten den perfekte modstander. Aaron Rodgers og co. fik virkelig ørerne i maskinen mod 49ers i sidste uge, så de har noget, de skal revanchere, og så er det ikke dumt at møde et af ligaens dårligere hold i form af Giants. I New York forsøger man stadig bare at få det bedst mulige ud af sin rookie quarterback, der har spillet hæderligt, men stadig har plads til forbedring. Packers vinder.


Miami Dolphins 13 – 24 Philadelphia Eagles

Dolphins er Dolphins, og selvom de har spillet bedre, som sæsonen er skredet frem, så ser jeg dem ikke vinde her. Eagles ligger på kanten af et wild card og har hårdt brug for en sejr, hvis de skal holde sig inde i kampen. Og selvom det kun er blevet til fem sejre har der været fine kampe mod både Packers og Bills og også nederlagene til Patriots og Seahawks de seneste to uger. Carson Wentz har brug for en kamp, hvor han kan få gang i det gode spil igen, og et opgør mod Dolphins er lige, hvad der kan hjælpe ham.


Jacksonville Jaguars 24 – 31 Tampa Bay Buccaneers

Jeg ved ikke, hvad jeg skal tro om hverken Jaguars eller Bucs, så mit bud her er mest af alt resultatet af, at jeg tror, Buccaneers er bedre i stand til at score point end Jaguars. Nick Foles skal til at vise Jacksonville, hvorfor de betalte så mange penge for ham inden sæsonen, hvis ikke træner Doug Marrone i stedet går tilbage til rookie Gardner Minshew, der spillede hæderligt, da han fik chancen i første halvdel af sæsonen.


Indianapolis Colts 22 – 20 Tennessee Titans

Fantastisk vigtig kamp for begge hold. Begge mandskaber er 6-5, men ligger uden for slutspilspladserne, så en sejr er vital for at holde håbet oppe. Jeg tror mest på hjemmeholdet, der viste sig stærke med Jacoby Brissett ved roret igen i sidste uge, selvom det i den grad bliver spændende at se, om Ryan Tannehill kan holde sit gode spil i gang. I så fald må Titans snart begynde at overveje, om han skal have en kontraktforlængelse.


Cincinnati Bengals 10 – 24 New York Jets

I de seneste tre uger har Jets scoret 34 point – per kamp. Det er virkelig stærkt. Samtidig er forsvaret blevet bedre og bedre, og i søndags kulminerede det med en storsejr på 34-3 over Oakland Raiders. Nu venter en kamp mod NFLs prügelknabe, der er gået tilbage til Andy Dalton som quarterback. Men Bengals har stadig ikke vundet en kamp, og det tror jeg ikke ændrer sig i denne uge.


Carolina Panthers 35 – 20 Washington Redskins

Dwayne Haskins fik sin første sejr som quarterback for Washington Redskins i sidste uge, men mod Panthers kommer han ned på jorden igen. Både fordi han skal op imod stærke kræfter på Panthers-forsvaret, men også fordi Panthers kommer til at have bolden væsentligt mere end Lions i sidste uge, og jeg forventer, at Redskins kommer til at have svært ved at holde trit med Panthers og Christian McCaffrey.


Baltimore Ravens 34 – 30 San Francisco 49ers

Ugens bedste kamp. Ravens spiller helt vanvittigt både for forsvar og angreb for tiden, men 49ers lavede deres egen imponerende opvisning i sidste uge mod Packers. Det her er to af NFLs bedste hold, og med lidt held kunne det sagtens være en forpremiere på Super Bowl – og en gentagelse af Super Bowl XLVII.
(søndag kl. 19.00, TV3+)


Arizona Cardinals 27 – 24 Los Angeles Rams

Lidt af et upset her, men jeg tror på, at Kyler Murray og Arizona Cardinals kommer frisk tilbage fra friuge og slår et Rams-mandskab, der blev kørt over i mandags af Ravens. Cardinals spillede før deres bye week tæt op med San Francisco 49ers og hvis de kan gentage det spil, så vinder de her.


Denver Broncos 23 – 20 Los Angeles Chargers

Det er endnu ikke helt sikkert, men noget tyder på Broncos starter Drew Lock for første gang. Brandon Allen viste i sidste uge, at han ikke har, hvad der skal til, og jeg har et håb om, at Drew Lock viser den vindermentalitet, der gør, at hele holdet bliver bedre. Det er i hvert fald den retning det peger, hvis man kigger på kommentarer, der kommer fra holdkammeraterne. For Chargers handler det også om at kigge mod fremtiden og måske begynde at overveje, om man skal skaffe en ny qyarterback til næste uge. Philip Rivers spiller ofte godt i Denver, så Chargers kan sagtens vinde her, men jeg går med hjemmeholdet.


Kansas City Chiefs 31 – 27 Oakland Raiders

Vigtigt opgør i AFC West. Chiefs er overraskende til at tale med i år, og Raiders er meget bedre end forventet. Vinder Raiders her vil de således overtage førstepladsen i divisionen, og hvem havde lige set den komme efter 13 uger af sæsonen? Jeg tror dog fortsat mest på hjemmeholdet, der bør være gode nok til at løbe om hjørner med Oakland godt hjulpet på vej af et larmende hjemmepublikum.
(søndag kl. 22.25, TV3+)


Houston Texans 20 – 24 New England Patriots

Det aktuelle tredjeseed i AFC mod konferencens førerhold. Patriots bliver båret af forsvaret, og de kommer på en svær opgave mod Deshaun Watson og Houston Texans. Især med tanke på at kampen spilles i Houston. Men Bill Belichick og Tom Brady giver en tro på tingene, som man ikke kan have med andre hold, og selvom Tom Bradys spil ikke er, hvad det har været, så tror jeg, at Patriots er klogere og mere opfindsomme, og det giver sejren i sidste ende.
(mandag kl. 02.20, TV3+)


Seattle Seahawks 27 – 24 Minnesota Vikings

Runden slutter med et saftigt mandagsopgør mellem Seahawks og Vikings i en kamp, der får stor betydning for NFC-slutspillet. Kan Vikings vinde kan de lægge stort pres på Packers i NFC North, mens Seahawks kan gøre det samme i NFC West. Begge hold ligger lige nu til wild cards og har et nederlag at give af, men en sejr vil give dem gode muligheder for måske ligefrem at få en friuge i slutspillet.
(tirsdag kl. 02.15, TV3 Sport)


Sidste uge: 10-4
I alt: 107-68-1

Bye week: Ingen