Det spidser til i kampen om slutspilspladserne. Enhver sejr tæller, og i denne uge kan flere hold komme meget tæt på – eller meget langt væk fra slutspillet.

For visse hold gælder det kampen om wild cards og for andre er en divisionssejr stadig i spil. Det gælder f.eks. for AFC South, hvor Texans og Colts starter spilleugen med et spændende torsdagsopgør. Her er mine weekly winners for uge 12.


Houston Texans 24 – 20 Indianapolis Colts

To hold, der kommer med helt forskellige oplevelser i bagagen. Mens Colts fik en sikker sejr over Jaguars i sidste uge fik Texans ørerne i maskinen mod Ravens. Jeg ser dog mere Texans’ nederlag som et udtryk for, hvor gode Ravens er. I Colts møder de en helt anden og nemmere modstand, og selvom det ikke bliver en let kamp for hjemmeholdet, så bør de være gode nok til at tage en sejr. Kampen har kæmpe betydning for udfaldet af AFC South.
(fredag kl. 02.20, TV3+)


Philadelphia Eagles 23 – 27 Seattle Seahawks

Jeg kunne godt se Eagles lave en lille overraskelse her og vinde, men jeg har også svært ved ikke at give sejren til ethvert hold med Russell Wilson som quarterback. Seahawks har haft friuge, mens Eagles tabte til Patriots, og det kan også sagtens spille ind.


Washington Redskins 13 – 27 Detroit Lions

Måske bliver den her kamp tættere, end jeg tror. Lions mangler stadig Matthew Stafford på quarterback, og det kan blive afgørende. Omvendt har Jeff Driskell ikke været håbløs som afløser, men lige præcis det prædikat kan man godt uden at fornærme nogen klistre på Redskins. I sidste uge begyndte Washington-fansene at synge om, hvordan de vil have holdet solgt. Så ved man at det står skidt til.


New York Jets 17 – 27 Oakland Raiders

Raiders er sneaky gode i denne sæson, så de bør vinde uden de store problemer i New York, hvor de skal møde et Jets-hold, der kun vinder kampe mod deres ligesindende i bunden af NFL’s rangorden. Hold især øje med Raiders’ rookies Maxx Crosby og Clelin Ferrell, der ser ud til at være ved at få gang i deres spil.


New Orleans Saints 34 – 27 Carolina Panthers

Det startede så godt for Panthers med Kyle Allen på quarterback, men de seneste par uger er det gået ned ad bakke, og det bliver heller ikke nemt her mod Saints. Saints skal bygge videre på deres sejr over Buccaneers i sidste uge, og en sejr over Panthers her vil bringe hjemmeholdet et stort stykke af vejen mod sejren i NFC South.
(søndag kl. 19.00, TV3 Sport)


Cleveland Browns 30 – 21 Miami Dolphins

Det skal blive spændende at se, hvordan Browns spiller i dette opgør uden flere af deres store karantæneramte stjerner på forsvaret efter den vanvittige slåskamp i torsdagskampen i sidste uge. Dolphins kom ned på jorden mod Bills efter et par sejre, og så må man nok forvente, at de ryger helt ned i hullet og fortsætter den pauvre sæson. Giv sejren til Browns, der er heldige at have nem modstand efter sidste uges skandalekamp.


Cincinnati Bengals 13 – 27 Pittsburgh Steelers

Ligesom Browns skal det blive spændende at se, hvordan Steelers reagerer efter skandalekampen for en uge siden. Præcis ligesom Browns har Steelers nem modstand i denne uge, og det bør blive en sikker sejr mod Bengals – selv uden Muarkice Pouncey, der gik tre spilledages karantæne for sin rolle i slåskampen i Cleveland.


Chicago Bears 23 – 16 New York Giants

Mitchell Trubisky starter formentlig kampen for Bears, selvom han blev bænket i sidste uge. Officielt var det på grund af en skade, men Trubisky har ikke spillet godt, så han kan ikke have meget snor tilbage. Giants har udspillet deres rolle i denne sæson, så det handler mest af alt om at få erfaring for Daniel Jones. Han kommer på en svær opgave mod et stærkt Bears-forsvar.


Buffalo Bills 20 – 17 Denver Broncos

Broncos var overraskende ved at slå Vikings i sidste uge, men faldt sammen i anden halvleg, og kunne ikke score på tre forsøg fra fire-yard-linjen, da sejren var på spil til sidst. Men de var langt bedre end forventet. Kan de fortsætte det her, kan de sagtens slå Bills. Når jeg alligevel giver sejren til hjemmeholdet skyldes det, at Broncos ikke har vist, at de kan være konsekvent gode i denne sæson – og jeg vil se det, før jeg tror det. Bills fik en pligtsejr over Dolphins i sidste uge, men har generelt ikke imponeret mod gode hold, så de skal tage de sejre, de kan få.


Atlanta Falcons 28 – 20 Tampa Bay Buccaneers

Sådan som Falcons har spillet de sidste to uger bliver jeg nødt til at give dem sejren her. Forsvaret spiller pludselig helt fantastisk, og så bliver det svært for Buccaneers. Jeg kan godt se, at det her bliver en af de kampe, hvor Jameis Winston laver fire til fem turnovers.


Tennessee Titans 22 – 17 Jacksonville Jaguars

Jaguars var skuffende i nederlaget til Colts i sidste uge og kunne ikke få spillet til at fungere på trods af, at Nick Foles var tilbage som quarterback. Jeg giver Titans sejren her, fordi jeg gerne vil se, at Jaguars rent faktisk er lige så gode med Foles, som de var med Gardner Minshew. Begge hold har hårdt brug for en sejr, hvis de skal gøre sig håb om slutspillet, og lige nu tror jeg mest på Titans.


New England Patriots 23 – 20 Dallas Cowboys

Patriots fik deres revanche mod Eagles i sidste uge, mens Cowboys tog en sejr mod Detroit Lions. Men selvom Patriots kun har tabt en enkelt kamp i denne sæson, så er alt ikke fryd og gammen. Tom Bradys spil er nedadgående, og det kan ses på angrebsspillet for hjemmeholdet, at den aldrende quarterback er frustreret over det. Spørgsmålet er nu bare, hvor længe, der går, før det begynder at koste Patriots kampe..
(søndag kl. 22.25, TV3+)


San Francisco 49ers 34 – 38 Green Bay Packers

Her er der virkelig et fedt opgør i vente. 49ers og Packers er to af de bedste hold i ligaen, men lige nu tror jeg mere på Packers end på 49ers. Hjemmeholdet måtte kæmpe hårdt for at slå Arizona Cardinals i sidste uge, og de har ikke set lige suveræne ud de seneste par uger. For Packers har duoen med Aaron Rodgers og rookie head coach Matt LaFleur været et match fra himlen, og de to bliver formentlig kun ved med at blive bedre og bedre.
(mandag kl. 02.20, TV3+)


Los Angeles Rams 20 – 31 Baltimore Ravens

Det er svært ikke at give Ravens en sikker sejr hver uge lige for tiden. Rams har ikke været så gode, som jeg havde forventet i år, og jeg tror de får svært ved at følge med Lamar Jackson og co. Rams har ellers hårdt brug for sejren, fordi både Seahawks og 49ers er et par kampe foran i NFC West, så et nederlag vil sende slutspillet meget langt væk fra Los Angeles.
(mandag kl. 02.15, TV3 Sport)


Sidste uge: 10-4
I alt: 97-64-1

Bye week: Arizona Cardinals, Kansas City Chiefs, Los Angeles Chargers, Minnesota Vikings