Den nye NFL-sæson er over os, og det er jo simpelthen hen bare helt fantastisk. De næste fem måneder kan vi se frem til masser af god football – og i sidste ende står Patriots som vinder af Super Bowl… eller?

Okay, jeg prøvede at lave en football-version af det berømte Gary Lineker-citat omkring fodbold og Tyskland, der altid vinder VM, men lad os bare holde os til football i denne omgang.

Jeg vil som altid hver uge komme med mit bud – point for point – på hver eneste kamp i denne sæson. Det vil sige 256 grundspilskampe samt 11 slutspilskampe og målet i denne sæson er at ramme vinderende på 70 procent af kampene. Det vil sige 187 kampe. Det er ambitiøst, men jeg tror, det kan lade sig gøre.

Lad os springe ud i det.


Chicago Bears 24 – 21 Green Pay Packers

Bears og Packers åbner sæsonen torsdag nat – natten til fredag – i Chicago. I modsætning til tidligere år er det ikke den forsvarende mester, der åbner sæsonen på hjemmebane, men i stedet har NFL valgt at give den ære til dette legendariske rivalopgør i anledning af NFL’s sæson nummer 100.

Jeg giver Bears sejren her, fordi jeg tror på, at Mitch Trubisky og angrebet tager endnu et skridt frem i denne sæson. Forsvaret kommer nok til at lide lidt uden Vic Fangio ved roret, men det er stadig en solid gruppe. Og så vil jeg gerne se hvordan Aaron Rodgers og head coach Matt LaFleur får angrebet til at flyde, før jeg kroner Packers som favoritter i NFC North.
(fredag kl. 02.15, TV3+)


Carolina Panthers 24 – 27 Los Angeles Rams

Rams kommer formentlig til at tage et lille skridt tilbage i denne sæson, men må stadig regnes blandt favoritterne i NFC. I første runde har de en lang tur til østkysten, og det kan blive et problem for dem, hvis Cam Newton og Christian McCaffrey kan løbe Rams-forsvaret over ende. Jeg giver dog alligevel en lille fordel til Rams, der trods alt nåede Super Bowl i februar.
(søndag kl. 18.30, TV3 Sport)


Philadelphia Eagles 31 – 10 Washington Redskins

Carson Wentz er tilbage for Eagles, og på papiret ligner Philly måske det allerbedste hold i NFL. De er på hjemmebane i åbningskampen mod et svagt Redskins-mandskab, der starter Case Keenum på quarterback. Jeg kan kun se dette opgør gå én vej, og det er Philadelphias.


New York Jets 23 – 21 Buffalo Bills

Denne kamp er allerede den tredje i rækken af opgør mellem Sam Darnold og Josh Allen – to quarterbacks, der begge blev taget i første runde sidste år. I år skal vi se, hvem af de to, der er kommet længst i sin udvikling, og måske hvem, der står klar til at dominere AFC East, når Tom Brady går på pension.

I dette opgør giver jeg sejren til Jets på baggrund af deres hjemmebanefordel, men det bliver et tæt opgør, der kan gå begge veje.


Minnesota Vikings 26 – 24 Atlanta Falcons

Vikings og Falcons kandiderer begge til slutspillet i denne sæson, og jeg tror, de kan være ret jævnbyrdige. Falcons’ forsvar bekymrer mig lidt, så derfor giver jeg sejren hjemme i Minneapolis til Vikings, der håber, at Kirk Cousins for alvor bliver sin kontrakt værd i denne sæson.


Miami Dolphins 23 – 27 Baltimore Ravens

Dolphins bliver det dårligste hold i NFL i denne sæson. Det er jeg faktisk ikke i tvivl om. De er godt i gang med at sælge ud. Ravens er langt bedre. Så hvorfor har jeg kun en sejr på fire point til udeholdet?

Miami i september er altid varmt og fugtigt, og det kan blive et problem for Ravens, der er vant til det noget mere behagelige Baltimore længere oppe ad østkysten. Læg dertil, at Ryan Fitzpatrick åbenbart altid er bedst i de første uger af sæsonen, og så kan det blive en tæt kampe. Meeeeen, jeg tror ikke for alvor på, at Dolphins kan vinde.


Jacksonville Jaguars 20 – 34 Kansas City Chiefs

Får vi 2017-Jaguars eller 2018-Jaguars at se i 2019? 2017-holdet var blandt de bedste i NFL, men i sidste sæson kollapsede de. De har forbedret sig med en ny quarterback i Nick Foles, men jeg har ikke den store fidus til ham.

Det har jeg til gengæld til Patrick Mahomes, der kommer til at få endnu en stor sæson, omend han nok ikke kan gentage vanvidssæsonen fra 2018. Chiefs skal nok starte sæsonen med en sejr.


Cleveland Browns 23 – 17 Tennessee Titans

Browns har alt hypen i denne sæson, men kan de stå for presset? I premieren mod Titans tror jeg, de får en sejr i land. De er på hjemmebane, og glæder sig til at vise alle sine nye våben frem.

Titans har talent, men jeg tvivler på Marcus Mariota, og det er ved at være sidste chance for det tidligere førsterundevalg, hvis han skal hænge ved i Tennessee.


Los Angeles Chargers 24 – 23 Indianapolis Colts

Som udgangspunkt havde jeg nok taget Colts her – især efter skaden til Derwin James for Chargers. Men siden Andrew Luck stoppede karrieren har jeg været i tvivl, og nu vælger jeg at gå med Chargers. Jeg er egentlig stadig ret optimistisk på Colts’ vegne, men Brissett skal måske nok bruge lidt tid på at vænne sig til rollen som starter.


Seattle Seahawks 31 – 17 Cincinnati Bengals

Seahawks har holdet til at gå i slutspillet – og også et godt stykke ind i slutspillet. Det har Bengals ikke. Andy Dalton og Zac Taylor skal finde melodien som quarterback/head coach, og her mod Seahawks tror jeg, de får problemer med Seattles defensive linje.


Tampa Bay Buccaneers 31 – 34 San Francisco 49ers

Buccaneers og 49ers skal formentlig begge forberede sig på svære sæsoner, men i første spilleuge mødes de, så ét af holdene får den perfekte start. Mit bud er San Francisco 49ers, der har spændende spillere på angrebet og en solid defensiv linje.

Bucs skal satse på, at Bruce Arians kan sparke liv i Jameis Winston, så Florida-mandskabet måske kan overraske i denne sæson, men det bliver svært.


Dallas Cowboys 22 – 20 New York Giants

Cowboys har haft travlt med at give deres store stjerner nye kontrakter i den seneste tid, og onsdag kom den måske vigtigste på plads, da runningback Ezekiel Elliott blev 90 millioner dollars rigere. Det betyder, at Zeke starter, når Cowboys hjemme tager imod Giants, og det bliver den afgørende faktor.

De to hold spiller ofte tætte kampe, men der kan i år ikke herske tvivl om, at Cowboys er længder bedre end Giants, så derfor tager de også sejren her – omend den ikke nødvendigvis bliver stor.
(søndag kl. 22.15, TV3+)


Arizona Cardinals 21 – 27 Detroit Lions

Det bliver sindssygt spændende at se, hvordan Kyler Murrays spil kan overføres til NFL, og hvordan Kliff Kingsbury vil implementere sit angreb i Arizona. Men det er så også dét, der bliver spændende ved Cardinals i år. De er stadig et år eller to fra at kunne være med i den sjove ende af NFL – især i en svær division, så jeg tror også de taber premieren her.

Det betyder dog ikke, at jeg har den store fidus til Lions i år – bare mere fidus end til Cardinals.


New England Patriots 28 – 30 Pittsburgh Steelers

Måske rundens kamp. Patriots er jo altid stærke, men jeg tror Steelers kan blive rigtig farlige i år, hvis der falder ro på efter afgangen af både Le’Veon Bell og Antonio Brown. Læg dertil, at Patriots ofte starter sæsonen lidt langsomt, og har haft en masse problemer på den offensive linje tæt på sæsonstart, så det kan blive et problem for dem.

Og husk så lige at holde øje med Steelers MLB Devin Bush – han bliver vildt spændende at følge i sin rookie-sæson.
(mandag kl. 02.20, TV3+)


New Orleans Saints 34 – 30 Houston Texans

Saints er en af favoritterne til at nå Super Bowl for NFC, mens Texans har AFC South liggende for sine fødder. Her tror jeg mest på hjemmebaneholdet, der som altid har stærke Drew Brees, Alvin Kamara og Michael Thomas til at styre angrebet, mens forsvaret begynder at se rigtig spændende ud.

Texans virker en anelse desperate efter deres trades på cut day i weekenden, og jeg tror stadig de mangler lidt for at spille med om de helt sjove placeringer.
(tirsdag kl. 01.05, TV3 Sport)


Oakland Raiders 17 – 23 Denver Broncos

Der er ikke mange, der tror på hverken Raiders eller Broncos i år, og det er nok med god grund. Alligevel bliver det spændende at se, hvad Derek Carr kan udrette sammen med Antonio Brown og rookie Josh Jacobs, men mest af alt handler det nok om at skabe hype, inden holdet flytter til Las Vegas til næste sæson.

For Broncos er der optimisme at spore omkring quarterback Joe Flacco, men forsvaret bliver det store trækplaster med pass rush-duoen Von Miller og Bradley Chubb, der i sidste sæson lavede 26,5 sacks tilsammen. Kan de forbedre det i år?
(tirsdag kl. 04.20, TV3 Sport)


Sidste uge: 0-0
I alt: 0-0
Bye week: Ingen