Otte hold er tilbage, divisionsrunden er over os, og det betyder, at vi er nået til den weekend i NFL-sæsonen med den potentielt bedste football i rigelige mængder.

De fire kampe spilles som altid lørdag og søndag, og vi har nogle aldeles fremragende opgør imellem. Her er mine weekly winners for divisionsrunden.


San Francisco 49ers 27 – 23 Minnesota Vikings

Vikings har momentum efter en flot sejr over Saints i sidste uge, men de får det svært mod 49ers. Både Adam Thielen og Stefon Diggs døjer med skader, og 49ers havde god mulighed for at læne sig tilbage og slappe af, mens de så football i sidste weekend.

Vikings skal sættes sin lid til deres forsvar, og det vil være en fordel, hvis de kan bruge Dalvin Cook til at løbe en masse tid af klokken, så kampen kan holdes lavtscorende. Vil det være nok mod 49ers? Mit gæt er umiddelbart nej, men jeg kan også sagtens se en vej til sejr for Minnesota.
(lørdag kl. 22.35, TV3+)


Baltimore Ravens 30 – 24 Tennessee Titans

Mens Titans har kæmpet en brav kamp for først at komme i slutspillet og siden slå New England Patriots ud i sidste uge, så har Ravens’ vigtigste startere ikke bare haft én, men TO uger til at komme af med småskavanker og kigge football fra sidelinjen. Det vil umiddelbart være en fordel for hjemmeholdet, men det er før set, at to ugers pause kan give lidt rust, der tager tid at banke af, og det kan måske være vejen til sejr for Titans.

Ligesom hos Vikings skal Tennessee forsøge at holde scoren lav, men det er også nemmere at løbe bolden, når man har Derrick Henry som runningback. Det er livsvigtigt for Titans, at de hurtigt får gang i Henry, så han kan køre Ravens-forsvaret trætte, når kampen kommer ind i anden halvleg. Kan de have succes med det, kan de vinde.
(søndag kl. 02.15, TV3+)


Kansas City Chiefs 38 – 30 Houston Texans

Texans er det hold i denne uge, som jeg har allermindst fidus til. Jeg synes, de var heldige at de fik sejren i sidste uge over Bills, og mod et mere slutspilserfarent mandskab som Chiefs – i Kansas City – bliver det en helt anden kamp.

Chiefs-forsvaret har været en styrke for hjemmeholdet i år, selvom det er gået lidt under radaren, og selvom Texans sagtens kommer til at være i stand til at score point, så er det ikke så let, som det tidligere har været. Jeg tror det her bliver rundens mest højtscorende kamp.
(søndag kl. 18.05, TV3+)


Green Bay Packers 24 – 23 Seattle Seahawks

Seahawks fik lidt en “nem” kamp i sidste uge, fordi Carson Wentz tidligt måtte udgå med en skade. Eagles burde aldrig havde haft en chance med Josh McCown, men alligevel havde de muligheden for at lave et touchdown med en 2-point-conversion til sidst for at udligne kampen.

Det spiller meget godt sammen med, at Seahawks ikke havde nogen god afslutning på grundspillet, og det må skabe optimisme i Green Bay, at man udover en friuge møder en modstander, der har haft det svært siden december måned startede. Når jeg alligevel har kampen så tæt, er det fordi Packers ikke selv har været fremragende og var tæt på at tabe til Lions i sidste uge af grundspillet, og Seahawks er altid svære at spille mod – især i slutspillet. Det her kan blive en vild vild kamp.
(mandag kl. 00.40, TV3+)


Sidste uge: 1-3
I alt: 155-104-1

Bye week: Ingen