Grundspillet er slut, og det er næsten ikke til at tro, at vi allerede er nået til slutspillet. I år for første gang med 14 hold, og det betyder også seks kampe i denne weekend frem for de normale 12.

I sidste uge gik jeg 12-4, og jeg håber, at vi kan holde den gode trend gående i slutspillet. Her er mine weekly winners for wild card-runden.

Buffalo Bills 31 – 24 Indianapolis Colts

Bills har lignet det bedste hold i NFL i det seneste uger, hvis du spørger mig, og jeg tror faktisk det er en fordel for dem, at der kun er førstepladsen i konferencen, der har en friuge i det nye slutspilsformat. For Bills er flyvende, og jeg er mange for, at det ville ødelægge deres momentum med en pause nu.

Colts har spillet fint i år, og udover nederlaget til Jaguars i uge 1 har de kun tabt til hold, der står her i slutspillet. Det er sket fire gange, og samtidig har de kun slået to hold med flere sejre end nederlag – Packers i overtime og et Titans-mandskab, som de også har tabt til. Det er bare én af grundene til, at jeg tror sæsonen slutter her for Colts.

Seattle Seahawks 23 – 17 Los Angeles Rams

Disse to hold mødtes i uge 16, og her vandt Seahawks med 20-9 i Seattle og sikrede sig samtidig sejren i NFC West. Og jeg tror også mest på, at Seahawks vinder igen. Russell Wilson er Russell Wilson, og Rams skal måske stadig spille med John Wolford som quarterback. Wolford gjorde det fint i sidste uge, men Seahawks-forsvaret har spillet fremragende i slutningen af sæsonen. Bortset fra sidste uge mod 49ers har Seahawks ikke tilladt over 17 point siden Cardinals scorede 21 i uge 11, og jeg tror det bliver meget svært for Rams at score. Uanset om det er Wolford eller en ikke helt klar Jared Goff, der kaster boldene for Los Angeles.

Omvendt har Rams et meget slagkraftigt forsvar anført af Aaron Donald, der sikkert igen vil trække en del stemmer til prisen som årets forsvarsspiller. I sidste ende kan han dog ikke gøre arbejdet selv, og derfor sætter jeg mine penge på Seahawks.

Washington Football Team 28 – 35 Tampa Bay Buccaneers

Washington klarede sig i slutspillet i sidste uge, men de er et af de dårligste hold i dette års udgave af. Nu møder de et Buccaneers-mandskab, der nok skal tillade Alex Smith og co. at sætte point på tavlen, og det kan give dem noget håb. Spørger du mig, er der ikke meget håb.

Buccaneers-angrebet er flyvende, og Tom Brady har scoret touchdowns efter behag i december måned. Det begynder at spille med alle Tampa Bays offensive våben, og det tror jeg ikke Washington kan dæmme ordentligt op for. Washingtons chance bliver at skabe en masse pres op igennem midten, måske ved hjælp af stunts med Chase Young, og så kan de tvinge Brady til at lave fejl.

Tennessee Titans 34 – 38 Baltimore Ravens

En gentagelse af kampen mellem de to hold i slutspillet sidste år, hvor Titans overraskende trak sig sejrrigt ud af opgøret. Jeg forventer masser af point her og en kamp, hvor bolden bliver løbet igen og igen.

Titans har kun én gang siden sejren over Bears i uge 9 scoret under 30 point i en kamp, mens Ravens har scoret mindst 27 point i sæsonens sidste fem kampe.

De to hold mødtes tilbage i uge 11, hvor de endte i overtime, og selvom det her blev til en sejr til Tennessee, så tror jeg, at Ravens har fået styr på, hvordan de skal lukke ned for Derrick Henry og derigennem vinde kampen.

New Orleans Saints 27 – 13 Chicago Bears

Formentlig weekendens mest ulige kamp. Bears kom med i slutspillet på et wild card med en rekord på 8-8, og selvom det er bedre end Washingtons 7-9, så har de en sværere modstander i Saints.

Saints var tæt på at kunne tage en friuge i slutspillet, men et nederlag til Packers tilbage i uge 3 viste sig at blive afgørende. Og med tanke på, at Saints har spillet uden quarterback Drew Brees i en håndfuld kampe, så er det endnu mere imponerende, at de slutter sæsonen 12-4.

Pittsburgh Steelers 26 – 17 Cleveland Browns

Browns vandt dette opgør hjemme i Cleveland i sidste uge, men her bliver det til et nederlag i deres første tur tilbage til slutspillet siden 2002. Steelers sparede en del spillere i opgøret i sidste uge, men var alligevel meget tæt på at komme tilbage og tvinge kampen i overtime.

Det alene burde kunne jage en skræk i livet på Browns-fans inden kampen her, men hvad værre er, så er Browns nu ramt af et udbrud af covid-19. Det er ikke nyt for holdene i NFL at blive ramt, men når det holder cheftræneren ude i holdets vigtigste kamp i næste 20 år, så er det uheldigt, og det er svært for mig at se, at de kan overkomme det.

Byes: Chiefs, Packers

Sidste uge: 12-4
I alt: 165-90-1