Så er det spilleuge 17 i denne mirakuløst næsten fuldførte sæson af NFL, og der er masser på spil, når alle hold slutter grundspillet af på den første søndag i det nye år.

I sidste uge gik jeg 8-8, Men forhåbentlig kan vi slutte godt af. Her er mine weekly winners for uge 17.

Buffalo Bills 22 – 20 Miami Dolphins

Bills har allerede vundet AFC East, men de kan stadig bruge en sejr her. Ikke alene kan de sikre sig andenpladsen i AFC, men de kan med en sejr også være med til at sikre, at divisionsrivalerne fra Miami Dolphins ikke skal spille slutspilskampe. Det kræver dog også, at resultater andre steder går imod Dolphins.

Carolina Panthers 23 – 28 New Orleans Saints

Saints-forsvaret har været mere hullet på det seneste, men holdet er stadig bedre end Panthers, og de bør slå divisionsrivalerne uden de store problemer. En sejr giver muligheden for hjemmebanefordel i slutspillet, men det kræver også, at Bears slår Packers og at Seahawks vinder over 49ers.

Chicago Bears 27 – 34 Green Bay Packers

Bears har stadig et håb om slutspillet og kan sikre sin deltagelse med en sejr over Packers. Desværre for Bears er Packers det bedste hold i NFC sikrer hjemmebanefordel i slutspillet med en sejr. Aaron Rodgers er årets MVP i min bog, så jeg tror også, at han gør arbejdet færdigt her.

Cincinnati Bengals 17 – 27 Baltimore Ravens

Bengals scorede hele 37 point i sidste uge mod Texans med Brandon Allen som quarterback, men Brandon Allen er stadig Brandon Allen. Og Ravens er Ravens. Så jeg forventer til fulde, at Baltimore tager sejren her og sikrer sig en slutspilsplads. Og når de først er i slutspillet kan alt ske.

Cleveland Browns 24 – 17 Pittsburgh Steelers

Browns tabte skuffende i sidste uge til Jets, og bragte sig dermed i overhængende fare for at misse slutspillet. Heldigvis for Browns kan de stadig nå slutspillet – det kræver bare en sejr over divisionsvinderne fra Steelers. Steelers stiller til opgøret med Mason Rudolph som quarterback, så vi kan se frem til et betændt opgør med tanke på kampen i Cleveland sidste år, hvor holdene kom i slåskamp, efter Myles Garrett havde slået Mason Rudolph i hovedet med hans egen hjelm.

Detroit Lions 19 – 27 Minnesota Vikings

En af rundens kampe helt uden slutspilsimplikationer. Både Lions og Vikings er elimineret, så der er ikke andet at spille for her end håneretten i bytte for værre draftposition. Vikings er det bedre hold og bør vinde.

Kansas City Chiefs 20 – 23 Los Angeles Chargers

Under normale omstændigheder ville jeg selvfølgelig vælge Chiefs her, men de har allerede sikret sig førstepladsen i AFC, og de har bebudet, at de vil spare startere. Det betyder formentlig Chad Henne som quarterback i stedet for Patrick Mahomes, og det er nok til, at jeg giver Chargers sejren her.

New England Patriots 20 – 17 New York Jets

Jets kan godt overraske her. De er sikret andetvalget i draften, og de kan hverken rykke op eller ned. Men de spiller ofte godt mod Patriots, der er faldet lidt sammen i de seneste uger med tre nederlag i træk og en samlet score på 24-84 i de kampe. Intet på spil for Patriots andet end draftposition.

New York Giants 23 – 30 Dallas Cowboys

Cowboys er ved at finde formen igen med Andy Dalton ved roret, og med en sejr her kan Cowboys vinde NFC East, hvis Washington samtidig ikke slår Eagles. Samme situation er Giants i. Vinder Giants over Cowboys og slår Eagles Washington, så er Giants i slutspillet. Tendenserne lige nu er, at Cowboys spiller bedre, så jeg tror på, de tager sejren.

Philadelphia Eagles 23 – 17 Washington Football Team

Jeg ved ærligt talt ikke helt, hvad jeg skal forvente af Washington i dette opgør. De smed en bombe i starten af ugen, af de fyrede sidste års førsterundevalg i Dwayne Haskins, og det kan være, at hans afgang giver noget mere ro og sammenhæng i omklædningsrummet. Omvendt stoler jeg ikke rigtig på Washingtons evne til at lukke kampene, og det har ikke set specielt godt ud i de seneste to kampe. Giv mig Eagles, der er matematisk elimineret fra at kommme i slutspillet, men derfor også kan spille mere frit.

Tampa Bay Buccaneers 30 – 23 Atlanta Falcons

Buccaneers har ikke det store at spille for, da de er sikret en slutspilsplads, men Brady har ramt slutspilsformen, så jeg tror, at Buccaneers viser klasseforskellen her. Falcons har intet at spille for, og selvom det betyder, at de kan spille helt frit, så kan det også have den modsatte effekt – det samme kan i øvrigt siges for Tampa Bay.

Denver Broncos 28 – 23 Las Vegas Raiders

Raiders har været et bedre hold end Broncos i denne sæson, og Drew Lock mangler stadig at vise, at han er fremtiden i Denver. Når det så er sagt, så er Broncos 5-0 i de seneste fem opgør i uge 17 mod Raiders, og Las Vegas-forsvaret har været så hullet som en si, siden Raiders startede sit kollaps for seks uger siden. Kun et mirakel mod Jets gør, at Raiders ikke er 0-6 i de seneste seks uger, og Broncos er ikke en nem modstander i Denver.

Houston Texans 24 – 28 Tennessee Titans

Jeg troede, at Titans havde kunnet spille lige op med Packers i sidste uge, men jeg blev klogere. Alligevel tror jeg, at Titans er det bedste hold i AFC South, og det viser de her, når Derrick Henry løber for over 200 yards for tredje gang i sæsonen. Han mangler 223 yards for at nå 2.000 yards for sæsonen, og jeg vil ikke afvise, at han kan nå det.

Indianapolis Colts 31 – 24 Jacksonville Jaguars

Colts møder præcis som i uge 1 Jacksonville. Dengang trak Jaguars sig sejrrigt ud af opgøret – deres eneste sejr i denne sæson – og måske kan Jaguars presse Colts igen. Jeg tror dog trods alt mest på Colts, der lige nu er ude i kulden i forhold til slutspillet, men som med en sejr har muligheden for at spille sig tilbage i det gode selskab.

Los Angeles Rams 17 – 26 Arizona Cardinals

Siger John Wolford dig noget? Nå, men han skal altså starte på quarterback for Rams i sæsonfinalen mod Cardinals. Taber Rams og vinder Bears samtidig over Packers, så er Rams pludselig uden i slutspilskulden, så de bider nok negle i Los Angeles. Jeg tror Cardinals vinder her og gør deres til, at de får en slutspilsplads. Spørgsmålet er så, om de sender divisionsrivalerne ud i kulden i samme omgang.

San Francisco 49ers 24 – 27 Seattle Seahawks

Seahawks har vundet NFC West og kan med en del hel stadig nå at vinde førstepladsen i NFC. Det kræver naturligvis en sejr, og mod 49ers’ skadesplagede mandskab bør det kunne lade sig gøre, omend Seahawks har skuffet flere gange i sæsonen og kampe mod 49ers normalt er tætte og hårdtspillede opgør.

Byes: Ingen

Sidste uge: 8-8
I alt: 153-86-1