4 hold tilbage. Tre kampe, inden Super Bowl-vinderen er fundet.

Det er i hvert fald tre af de fire bedste hold i ligaen, der står tilbage i konferencefinalerne, og man kan sagtens argumentere for, at det er de fire stærkeste quarterbacks. Derfor er der også lagt op til to fantastiske opgør, når konferencefinalerne skal afgøres i denne weekend. Her er mine weekly winners.

Green Bay Packers 27 – 20 Tampa Bay Buccaneers

Packers har længe været mit bud på NFC’s repræsentant i Super Bowl, og det vil jeg ikke begynde at ændre på nu. Men jeg er overrasket over, at Buccaneers er kommet så langt, som de er. Der skal ikke herske tvivl om, at Tom Brady spiller bedre, end jeg havde forventet, men i den sidste del af sæsonen har forsvaret for piraterne været lige så usikre på fødderne som en sørøver efter en tønde rom.

Det fik de dog lavet om på i sidste uge mod Saints, og derfor tror jeg også, at vi har et rigtig spændende opgør i vente her. Spørgsmålet er så bare, om det var Buccaneers-forsvaret, der fandt tilbage til, hvad der virkede, eller det bare var Drew Brees, der virkelig havde nået enden. Aaron Rodgers er i hvert fald et helt andet bæst at skulle op imod, og selvom min MVP-favorit ikke har Bradys mange offensive våben at kaste til, så er han effektiv som ind i h…

Mit bud ender derfor på en sejr til Packers, da jeg tror, at deres angreb bliver for meget for Buccaneers-forsvaret at håndtere. Jeg er ikke i tvivl om, at Brady nok skal gøre sit for at spille sig i sin Super Bowl nummer 1700, men i sidste ende kommer han til kort.

Kansas City Chiefs 34 – 30 Buffalo Bills

Mit hjerte siger Buffalo Bills, for jeg kunne virkelig godt unde deres fans en tilbagevenden til Super Bowl, men det er svært at se, hvordan det skal lykkes for dem. Bills har haft færre offensive yards end sine modstandere i begge deres slutspilskampe i denne sæson, og selvom de alligevel er kommet derfra med sejre, så er det ikke rar statistik forud for et opgør med Kansas City Chiefs og Patrick Mahomes, der ser ud til at have det fint oven på sin hjernerystelse, eller hvad vi nu skal kalde det, han fik i sidste weekend.

Chiefs har også slutspilserfaringen, og har efterhånden stået i denne situation et par gange inden for de seneste år, og det kommer helt sikkert også til at betyde noget i forhold til nerver og coolness, der kan blive afgørende. Og så skal man altså ikke afvise, at fansene får en indflydelse, selvom USA er corona-ramt. Chiefs er et af de hold, der har ladet masser af fans komme på stadion, og de larmer.

Derfor ender mit bud også på en Chiefs-sejr, og jeg håber, at vi får nogle flere point at se, end vi var vidne til i sidste uge, hvor jeg var lidt skuffet over pointhøsten i alle kampene.

Sidste uge: 3-1
I alt: 172-93-1