Han kæmpede sig heroisk tilbage efter en livstruende skade, men nu ser Alex Smith ud til at være fortid i hovedstaden.

Han er lige blevet kåret til Årets Comeback-spiller i NFL, efter at været kommet tilbage på banen for Washington, to år efter han led en af de mest grusomme skader i nyere tid.

Alex Smith brækkede benet i en kamp i november 2018, og komplikationer efter operationen skulle vise sig, at være så alvorlige, at såvel hans førlighed, karriere som liv hang i en tynd tråd.

17 operationer og to hårde år med genoptræning senere løb Alex Smith igen på banen i den forgangne sæson og spillede seks kampe som starter for klubben. Han gik 5-1 i de seks kampe og førte Washington til slutspillet for første gang i fem år.

Alex Smith bliver 37 i maj, og ved at fritstille ham sparer Washington tæt 15 millioner dollars på lønloftet, hvilket giver holdet en masse råderum i bestræbelserne på at hente unge nye talenter til klubben i et år, hvor lønloftet for første gang nogensinde falder.

Til gengæld står klubben med et stort spørgsmålstegn på quarterback, da både Dwayne Haskins og Alex Smith nu har forladt klubben, mens sensationen Taylor Heinicke skrev en to-årig kontraktforlængelse i sidste måned, og Kyle Allen fortsat er i klubben, men de to sidstnævnte er næppe svaret på den lange bane.

Alex Smith blev valgt som den allerførste spiller i 2005-draften af San Francisco 49ers. Han fik sin største succes i Kansas City Chiefs under Andy Reids kyndige vejledning, inden Chiefs draftede Patrick Mahomes og sendte Smith til Washington.