Houston Texans fik en af de helt store skalpe søndag nat dansk tid, da de på hjemmebane besejrede New England Patriots.

Claus Elming, Houston, Texas.

De to klubber havde mødtes 11 gange tidligere, og kun en enkelt gang var det lykkedes Texans at trække sig sejrrigt ud. Det var heller ikke lykkedes før for den tidligere Patriots assistent Bill O’Brien at besejre sin læremester Bill Belichick. Efter fem nederlag af fem mulige, blev sjette gang lykkens gang for Texans headcoach.

Artiklen fortsætter under videoen:

Patriots åbnede kampen bedst og marcherede ned ad banen på den første angrebsserie, der dog strandede på 5-yard linjen og sluttede med et field goal af Kai Forbath, som Patriots havde hentet ind i ugens løb.

Texans næste angrebsserie gav ikke det store, men så kom kampens store vendepunkt.

Tom Brady kastede en interception dybt på egen banehalvdel, og med en god udgangsposition førte Texans quarterback Deshaun Watson hurtigt sine tropper til scoring, da han kastede et 14-yard touchdown til Duke Johnson.

På Texans næste angrebsserie gjorde han det igen. Angrebet varierede spillet mellem løb og kast, og til sidst fandt Watson TE Daniel Fells på et 13-yard touchdown og en 14-3 føring midt i anden quarter.

Årgang 2019 af Patriots angreb er ikke så effektivt, som vi er vant til at se. Patriots fik bolden tilbage i første halvleg med halvandet minut tilbage. Og åbnede også anden halvleg med bolden, men fik ingen point ud af det. Det er en ofte brugt strategi af Bill Belichick, at han netop ønsker dette scenarie med to angrebserier i træk, men sjældent set, at Patriots kommer derfra uden point.

Med seks minutter tilbage af tredje quarter kom det første dødsstød fra Texans. Først gik Patriots efter den på en 4. down midt på banen uden at konvertere, og få plays senere kastede Deshaun Watson sit tredje touchdown. Denne gang en 35-yard sukkerbal i end zone til Kenny Stills.

Patriots reducerede til 21-9 efter et langt drive, hvor de konverterede både 3. down og 21 og 1. down og 30 til første downs. Tom Brady fandt James White på et kort kast, men Kicker Kai brændte det efterfølgende extra point.

Kicker-positionen har vært lidt af en udfordring for Patriots i år. I de sidste 20 sæsoner har Patriots kun haft tre kickere, men de er nu på deres fjerde af slagsen i år.

Næste dødsstød kom på det frækkeste play Patriots defense har set siden Philly special i Super Bowl 52. Houston kørte en slags reverse med Deandre Hopkins, der så kastede bolden til Deshaun Watson, der kastede sig ind i endzone med bolden. Et af årets bedste plays, og Texans var foran med 28-9!

Patriots reducerede på endnu et kast fra Brady til James White, men brændte den efterfølgende 2-point-conversion. Dermed var stillingen 28-15, og de fik faktisk bolden i end zone endnu engang til resultatet 28-22, da Brady fandt Julian Edelman med 50 sekunder tilbage.

Det sidste dødsstød kom, da Patriots sparkede onside kick og var meget tæt på at få fat i det, men bolden hoppede ud over sidelinjen. Dermed holdt Texans stand og sejren, sensationen og sæsonens ottende sejr var en realitet for hjemmeholdet fra Houston.

Patriots fører fortsat AFC East. men divisionen er pludselig blevet tæt med Bills sejr i torsdags over Cowboys. Se alle stillinger her.

Texans fører også sin division, men er kun en enkelt sejr foran Tennessee Titans, som de møder to gange i de sidste fire uger.