Martavis Bryants lange vej tilbage til NFLs stadioner kom i dag et skridt nærmere. Den store wide receiver har nu tilladelse til at træne med holdet og spille preseason-kampe.


Efter at have siddet ude hele 2016-sæsonen med karantæne er Martavis Bryant langsomt på vej tilbage til NFL. Her til aften fik han endelig lov til at træne med holdet igen og må derudover deltage i årets preseason-kampe. Bryant deltagelse, når sæsonen rigtig begynder, er dog ikke garanteret endnu.


Da Martavis Bryant inden 2016-sæsonen fik et års karantæne for gentagne gange at være testet positiv for marijuana, vidste alle, at vejen tilbage til NFL er lang. Et utal af urintest i løbet af det karantæneramte år er kun en lille del af at få tilladelse til at spille i NFL igen.
Udover at holde sig stoffri har Bryant i flere omgange skulle vise, at han er klar til at tage vare på selv sig. I foråret skulle Bryant deltage i en samtale med Roger Goodell samt dokumentere fortsat behandling mod misbruget henover sommeren. En langtrukken proces der efter flere måneder efter betød, at Bryant blev delvist genindsat i ligaen.
Det betød, at han måtte være med i forårets konditionstræning, men han havde stadig ikke tilladelse til at deltage i den rigtige træning, der startede for lidt over en uge siden i training camp. For at få tilladelse til det skulle han igen vise, at han havde behandlingsaftaler for den kommende sæson. Igen har det været en langsommelig process, og først efter Steelers så småt begyndte at lufte frustration omkring den manglende beslutning, fik han altså idag endelig lov til at deltage i holdets sæsonforberedelser.
Det betyder nu, at Bryant må deltage i morgendagens træning samt deltage i holdets preseason-kampe. Steelers’ første preseason-kamp er på fredag mod Giants, og hvorvidt Bryant spiller er stadig uvist.
Deltagelsen i sæsonforberedelserne er dog ikke sidste skridt på vejen, da Bryant efter preseason nok engang skal have sin sag forbi NFLs kontorer til en ny vurdering. Hvis Bryant opfylder kravene inden sæsonen, vil han ført der endeligt blive genetableret som NFL-spiller.
Martavis Bryant spillede i 2014 og 2015 21 kampe for Steelers, og her imponerede han med sin fantastiske evne til at lave store spil. Det blev til over 1300 yards og hele 15 touchdowns, og hans potentiale var tydeligt for enhver. Det kunne se ud til, at Bryant får lov til yderligere at udfolde det potentiale i 2017, hvis han holder sig i skindet en måned mere.