Tre dage før draften har Jets og Broncos lavet en handel, der sender quarterback Zach Wilson og et syvenderundevalg til Denver for et valg i sjette runde af draften.

Først var der Russell Wilson. Nu er der Zach Wilson.

Der har længe været spekulationer om quarterback Zach Wilsons fremtid – eller mangel på samme – hos New York Jets. Og her tre dage før draftens første runde er der så kommet en afslutning på Wilsons eventyr hos Jets. Det tidligere andetvalg i draften fortsætter karrieren hos Denver Broncos, hvor han erstatter Russell Wilson, der blev fyret tidligere på foråret.

Som en del af handlen betaler Jets halvdelen af Wilsons garanterede løn for den kommende træningslejr.

Zach Wilson bliver nu en del af et quarterback-ensemble i Denver, der udover Wilson tæller Jarrett Stidham og Ben DiNucci. Det er dermed langt fra sikkert, at Broncos nu afholder sig fra at drafte en quarterback i første runde. Men det giver dem flere muligheder, og sikrer, at de ikke behøver at handle op i draften, hvis der ikke er en quarterback, de elsker.

Og er der nogen, der med god selvtillid kan sige, at han kan fikse Wilson, så er det Broncos-træner Sean Payton.

Skiftet kommer næsten præcis tre år efter, at Jets valgte ham med pick 2 i NFL Draften i 2021. Den 24-årige quarterback bliver sendt til Denver sammen med et syvende-runde pick i bytte for et sjette-runde pick i den kommende draft. Det vil sige, vi allerede lørdag ved, hvilke to nye NFL-spillere, der indgik i handlen.

Wilson, der har en imponerende evne til at improvisere, men har haft det svært i det etablerede angrebsspil og fik det aldrig til at fungere for Jets. I 34 kampe fordelt på tre sæsoner ramte han kun på 57 % af sine kast med 23 touchdowns og 25 interceptions.