Dallas Cowboys har slået en handel af med Indianapolis Colts, der sender Stephon Gilmore til Texas.

Sent tirsdag aften kunne Dallas Cowboys offentliggøre, at holdet har sendt et femterundevalg i 2023-draften afsted til Indianapolis Colts for at hente Stephon Gilmore til Texas. Handlen sker på bagkant af, at Cowboys også har forlænget aftalerne med Donovan Wilson og Leighton Vander Esch for at sikre kontinuitet i Dan Quinns forsvar.

Handlen betyder, at Stephon Gilmore er fortid i Indianapolis efter bare en enkelt sæson for Colts. Selvom Gilmore er trådt ind i sin karrieres efterår, var han stadigvæk ét af få lyspunkter for Colts i 2022, hvor han startede 16 kampe og leverede 66 tacklinger og forcerede to interceptions. Ifølge The Athletic sparer Colts i omegnen af 70 millioner danske kroner i forhold til lønrammen, hvilket understreger, at Jim Irsay har indledt sin genopbygning af mandskabet.

Omvendt tilføjer Dallas Cowboys en erfaren og kompetent leder til sit forsvar. Stephon Gilmore må forventes at skulle supplere Trevon Diggs som startende cornerback, da Anthony Brown forventes at skifte væk, ligesom Jourdan Lewis kun har et enkelt år tilbage af sin kontrakt. Dermed lukker Cowboys også en potentiel flanke inden draften, hvor meget tydede på, at Jerry Jones skulle vælge en cornerback i første runde.

I løbet af sin fornemme karriere står Stephon Gilmore noteret for 148 kampe i NFL, hvori han har leveret 493 tacklinger, fremtvunget syv fumbles og forceret 29 interceptions. Som følge er Gilmore blevet udnævnt til det prestigefyldte All Pro-hold à to omgange.