Minnesota Vikings har tradet pass rush-stjernen Yannick Ngakoue til Baltimore Ravens i bytte for et 2021-tredjerundevalg og et betinget 2022-femterundevalg

Efter blot seks kampe for Minnesota Vikings er pass rusher Yannick Ngakoue på vej videre.

Ifølge ESPN’s Adam Schefter er Ngakoue blevet tradet til Baltimore Ravens for et 2021-tredjerundevalg og et ‘betinget’ 2022-femterundevalg, der bliver givet til Vikings, hvis Ngakoue bliver en succes.

Ngakoue kommer til at styrke et allerede stærkt Ravens-forsvar, der blot har tilladt modstanderholdet at score 17,3 points per kamp denne sæson – færrest af alle forsvar i NFL.

Såfremt han klarer lægecheck og COVID-19 test, kan Ngakoue allerede næste uge slutte sig til holdet og begynde forberedelserne til uge-8 kampen mod divisionsrivalerne Pittsburgh Steelers.

Ngakoue blev tidligere på året handlet fra Jacksonville Jaguars til Minnesota Vikings for et 2021-andetrundevalg og et betinget 2022-femterundevalg i en såkaldt ‘tag and trade’, hvor Jacksonville gav Ngakoue et etårigt franchisetag og dernæst sendte ham til Vikings.

Kigger man kynisk på Vikings ageren, har holdet nedgraderet deres eget andetrundevalg (p.t. 2021-draftens 34. valg) til Ravens tredjerundevalg (p.t. 2021-draftens 92. valg) for at have Ngakoue i fem kampe. Næppe en succeshistorie.

Alligevel kan man ikke rigtig klandre holdet for at trade pass rusheren til Ravens. Efter fem nederlag i seks kampe er Vikings’ sæson praktisk talt ovre, og derfor kunne man lige så godt få noget draftkapital for Ngakoue nu i stedet for at lade ham smutte gratis i free agency.

I seks kampe for Vikings har Ngakoue lavet fem sacks og fremtvunget to fumbles.